Ελληνικές μυρωδιές, γεύσεις, τραγούδια και χορούς γέμισε η Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, η οποία για λίγες ώρες μετατράπηκε σε μια τεράστια κουζίνα για την παρασκευή της μεγαλύτερης ελληνικής σαλάτας στον κόσμο, η οποία κέρδισε μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Χρειάστηκαν 20 τόνοι υλικών, όλα τους φρεσκοκομμένα, αλλά και το κέφι 1.000 και πλέον εθελοντών, που έφτιαξαν τη χωριάτικη σαλάτα των 20 τόνων και 100 κιλών σε λιγότερο από δύο ώρες. Ηταν μια πρωτοβουλία του Mouzenidis Travel και της Ellinair, που έδωσε ελληνική γεύση στο νέο αυτό ρεκόρ Γκίνες.
Επτά τόνοι ντομάτα, επτά τόνοι αγγουράκια, δύο τόνοι ελιές, δυόμισι τόνοι φέτα, μισός τόνος λάδι, ένας τόνος κρεμμύδια, 80 κιλά αλάτι και 50 κιλά ρίγανη τοποθετήθηκαν σε έναν τεράστιο μεταλλικό κάδο.
Μουσική και χωρός
Ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με μουσική, χορό και κληρώσεις με δώρα ταξίδια στην Ελλάδα και στη συνέχεια η σαλάτα ζυγίστηκε, με το βάρος των 20 τόνων και 100 κιλών να της χαρίζει τελικά μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος του ομίλου Μουζενίδη, Μπόρις Μουζενίδης, ο οποίος έκοψε τα πρώτα υλικά, για να αρχίσει η διαδικασία.
«Θέλαμε να κλείσουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τις εκδηλώσεις για το αφιερωματικό έτος Ελλάδας – Ρωσίας και το καταφέραμε» ανέφερε ο διευθυντής του Mouzenidis Travel, Αλέξανδρος Τσαντεκίδης.