Αλλάζουν τα πάντα τώρα στη χορήγηση επάρκειας για διδασκαλία ξένων γλωσσών

Ειδική μέριμνα με μεταβατικές διατάξεις για όσους ήδη έχουν καταθέσει αίτηση

Στην απλούστευση της διαδικασίας χορήγησης επάρκειας για τη διδασκαλία ξένης γλώσσας σε φροντιστήρια από κατόχους πιστοποιητικών γλωσσομάθειας στοχεύει το υπουργείο Παιδείας, κατόπιν σχετικής απόφασης του Νίκου Φίλη.

Ειδικότερα, όπως προβλέπεται στις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 4250/2014 (ΦΕΚ 74/Α’/26-3-2014), η φράση «μετά γνώμην του Εποπτικού Συμβουλίου Ιδιωτικής Εκπαιδεύσεως» της παρ. 4 του άρθρου 70 του α.ν. 2545/1940 «Περί ιδιωτικών σχολείων – φροντιστηρίων και οικοτροφείων» καταργείται. Σύμφωνα με τη νέα υπουργική απόφαση, καταργείται επίσης το σχετικό παράβολο αξίας 50 ευρώ.

Αντί για τη γνωμοδότηση του Εποπτικού Συμβουλίου Ιδιωτικής Εκπαιδεύσεως, όπως σημειώνεται από το υπουργείο, θα εκδοθεί -σε διάστημα μηνός από τη δημοσίευση του εν λόγω νόμου- νέα απόφαση του υπουργού, με την οποία θα καθορίζονται τα κριτήρια για τη χορήγηση επάρκειας προσόντων διδασκαλίας ξένης γλώσσας καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Την ίδια στιγμή, πάντως, δεν καταργείται η επάρκεια για όσους κατόχους πιστοποιητικών γλωσσομάθειας την έχουν ήδη λάβει και συνεχίζουν να έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν υπηρεσίες διδασκαλίας, χωρίς να τους επηρεάζει η νέα υπουργική απόφαση.

Αντίστοιχα, προβλέπεται ειδική μέριμνα με μεταβατικές διατάξεις για όσους κατόχους πιστοποιητικών γλωσσομάθειας έχουν ήδη καταθέσει στο υπουργείο Παιδείας αιτήσεις για τη χορήγηση επάρκειας διδασκαλίας ξένων γλωσσών πριν από την υπουργική απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως σήμερα στο Εποπτικό Συμβούλιο Ιδιωτικής Εκπαίδευσης κατέφευγαν όσοι κάτοχοι πτυχίων ξένων γλωσσών ή και μεταπτυχιακών από χώρες του εξωτερικού ήθελαν να λάβουν την επάρκεια για τη διδασκαλία μιας ξένης γλώσσας.

Υστερα από σχετική αίτηση του ενδιαφερόμενου το εποπτικό συμβούλιο γνωμοδοτούσε για την επάρκειά του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα