ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Ο «χρυσός» Πετρούνιας και η (ασυνεπής) ελληνική Πολιτεία Από τον
Κώστα Κατσαφάδο*

Αποδεικνύουμε ότι στη χώρα της ασυνέπειας παραμένουμε συνεπείς», είχε δηλώσει όταν κατέκτησε το Ευρωπαϊκό το χρυσό παιδί της Ελλάδας στους κρίκους Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος για άλλη μια φορά μάς έκανε περήφανους κατακτώντας δεύτερη φορά το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Και αυτό το μήνυμα δεν φαίνεται να το έλαβαν οι κυβερνώντες τη χώρα μας, οι οποίοι χθες πήγαν μάλιστα στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχτούν και να δρέψουν δάφνες που δεν τους αναλογούν, καθώς ο Λευτέρης όπως και άλλα παιδιά του αθλητισμού μας (η Κορακάκη κ.ά.) έχουν στερηθεί τα πάντα για να κατακτήσουν την κορυφή.

Και μπορεί η κυβέρνηση να πετά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να ικανοποιήσει τον κομματικό στρατό των συμβούλων και των μετακλητών (που όλο και αυξάνει), αλλά στα παιδιά αυτά, που έχουν βγάλει την Ελλάδα ασπροπρόσωπη, και μάλιστα σε μνημονιακές εποχές, η απουσία της είναι κάτι παραπάνω από αισθητή. Και εάν δεν υπήρχαν οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι, οι περισσότεροι από αυτούς θα είχαν εγκαταλείψει από καιρό τις προσπάθειές τους, μια και οι περισσότεροι από αυτούς με το ζόρι καλύπτουν τα έξοδα των προπονήσεων.

Αλλά όσα έχει πει ο παγκόσμιος πρωταθλητής μας για το πώς λειτουργεί η χώρα μας υπενθυμίζουν ταυτόχρονα και πώς λειτουργεί αυτή η κυβέρνηση της ασυνέπειας.

Οι καθυστερήσεις, οι παλινωδίες, η αναξιοπιστία της εκθέτουν την Ελλάδα, αλλά και γίνονται αιτία να πληρώνουν όλο και περισσότερα οι πολίτες.

Τ α παραδείγματα, ουκ ολίγα. Από τις επιστροφές των εκατομμυρίων ευρώ από την Εφορία που ποτέ δεν έγιναν, μέχρι τα κενά στα σχολεία. Από τα αίσχη της πετρελαιοκηλίδας, μέχρι όσα έγιναν χθες στη Βουλή για τον νόμο-έκτρωμα για την αλλαγή φύλου.

Από τη μείωση των αντικειμενικών αξιών μέχρι τον ΕΝΦΙΑ και τις αυξήσεις του ΦΠΑ στα νησιά μας. Από τον αντιαμερικανισμό μέχρι τις επισκέψεις στον Τραμπ. Η κυβέρνηση αυτή έχει κάνει παντιέρα την ασυνέπειά της με… σημαιοφόρο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το χειρότερο γι’ αυτούς είναι ο τρόπος που ερμηνεύουν τη σιωπή του κόσμου. Νομίζουν ότι τους δίνουν συναίνεση. Πλανώνται. Το καζάνι στην υπερφορολογημένη κοινωνία βράζει. Και αργά ή γρήγορα ο κ. Τσίπρας θα το καταλάβει. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει…

*Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα