«Τα λεφτά για τη σιωπή της Ντάνιελς ήταν του Τραμπ»!

Από την τσέπη του προέδρου τα $130.000, αποκαλύπτει ο Τζουλιάνι. Ο Λευκός Οίκος προσέλαβε τον δικηγόρο του Μπιλ ΚλίντονΑπό την 
Ελενα Στάθου – Ελευθερόγλου

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στις ΗΠΑ σχετικά με την υπόθεση της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, η οποία έλαβε 130.000 δολάρια από τον τέως προσωπικό δικηγόρο του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν λίγο πριν από τις εκλογές του 2016 προκειμένου να μη μιλήσει δημόσια για τη σεξουαλική σχέση που ισχυρίζεται πως είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο στο παρελθόν.

Μιλώντας σε χθεσινή εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου Fox, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι αποκάλυψε ότι τα χρήματα που είχε δώσει ο Κόεν στην πορνοστάρ επιστράφηκαν στον δικηγόρο από τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ αμέσως μόλις ο πρόεδρος ενημερώθηκε για την πληρωμή η οποία είχε γίνει εν αγνοία του.

Με την αποκάλυψή του αυτή, που σηματοδοτεί μια σοβαρή αλλαγή στην υπερασπιστική γραμμή που έχει επιλέξει η νέα νομική ομάδα του Τραμπ, ο Τζουλιάνι προσπάθησε να αποδείξει ότι τα χρήματα που δόθηκαν στην Ντάνιελς δεν προήλθαν από τα ταμεία της προεκλογικής εκστρατείας, κάτι που θα αποτελούσε παράβαση του ομοσπονδιακού νόμου. Λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη του Τζουλιάνι, ο Τραμπ με μια σειρά μηνυμάτων στο twitter παραδέχτηκε -πρώτη φορά- ότι ο δικηγόρος του είχε δώσει 130.000 δολάρια στην πορνοστάρ, αρνούμενος ωστόσο ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις μαζί της το 2006, όπως υποστηρίζει η ίδια. Επιπλέον τόνισε, όπως και ο Τζουλιάνι, ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν χρήματα της προεκλογικής εκστρατείας του για να εξαγοραστεί η σιωπή της Ντάνιελς.

Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί ότι μόλις τον περασμένο μήνα ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ισχυριστεί πως δεν γνώριζε τίποτα για τα χρήματα που δόθηκαν στην Ντάνιελς, ούτε την προέλευσή τους. Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανός πρόεδρος προσέλαβε ακόμα έναν εμπειρότατο δικηγόρο, τον Εμετ Φλαντ, ο οποίος είχε εκπροσωπήσει με επιτυχία τον Μπιλ Κλίντον κατά τη διαδικασία απαγγελίας επίσημων κατηγοριών από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για το σκάνδαλο Λεβίνσκι.

Ο Φλαντ θα αντικαταστήσει τον δικηγόρο του Λευκού Οίκου Τάι Κομπ, ο οποίος ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τη θέση του στο τέλος του μήνα. Ο Κομπ και ο Τζον Ντάουντ που αποχώρησε τον Μάρτιο ήταν οι μόνοι δικηγόροι του Τραμπ που ήταν υπέρμαχοι της συνεργασίας του Λευκού Οίκου με τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μούλερ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα