Ο δεκάλογος Ζάεφ που αποκαλύπτει την εθνική μας ήττα

Αποκάλυψη του thepresident.gr! Ποια Βόρεια Μακεδονία; Τα επιχειρήματα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ για να πειστούν οι Σκοπιανοί να ψηφίσουν «Ναι»

Στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, όπως αποκαλύπτει το thepresident.gr, αναρτήθηκε φύλλο πληροφοριών (fact sheet) σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών για την επίλυση του θέματος της ονομασίας. Σε αυτό περιλαμβάνονται δέκα επιχειρήματα υπέρ της συμφωνίας, τα οποία εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν στην παρούσα φάση τον κεντρικό πυρήνα της εκστρατείας της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ εν όψει του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου με ερώτημα «Είστε υπέρ της ένταξης στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ με αποδοχή της συμφωνίας μεταξύ της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” και της Ελληνικής Δημοκρατίας;».

Υπενθυμίζεται ότι η επίσημη εκστρατεία εν όψει του δημοψηφίσματος αρχίζει στις 10 Σεπτεμβρίου. Το φύλλο πληροφοριών που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ έχει ως εξής:

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

1 Συμφωνία για το «μακεδονικό» μέλλον
Η «μακεδονο»-ελληνική συμφωνία είναι από ιστορική άποψη η καλύτερη και δίκαιη ευκαιρία για τους πολίτες της «Μακεδονίας». Η συμφωνία συνιστά συνεισφορά στο «μακεδονικό» μέλλον. Με αυτήν καθαρίζουμε τον δρόμο της χώρας μας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. Γινόμαστε μέλος των οικογενειών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., των εθνών που απολαμβάνουν ισχυρή οικονομική ανάπτυξη. Με τη συμφωνία φέρνουμε καλύτερη ζωή για όλους τους πολίτες και διαφυλάσσουμε την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά που δόξασε το «μακεδονικό» μας έθνος.

2 Η «μακεδονική» ταυτότητα προστατεύεται
Η συμφωνία εγγυάται το δικαίωμα να προσδιοριζόμαστε ως «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» (σ.σ.: κεφαλαία στο κείμενο). Δεν υπάρχουν πλέον αμφισβητήσεις. Σύμφωνα με το άρθρο 7 της συμφωνίας, η «μακεδονική» ταυτότητα αντικατοπτρίζει το έδαφός μας, τη γλώσσα, τον λαό, με όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, με την Ιστορία, τον πολιτισμό και την κληρονομιά του.

3 Η «μακεδονική» γλώσσα προστατεύεται
Σύμφωνα με το άρθρο 1 (3) της συμφωνίας, επίσημη γλώσσα της χώρας μας είναι η «μακεδονική γλώσσα», που είναι μεταφράσιμη σε όλες τις γλώσσες (π.χ. στα αγγλικά «Macedonian language»). Χωρίς επεξηγηματική υποσημείωση. Η «μακεδονική γλώσσα» κατοχυρώνεται, η ταυτότητα διαφυλάσσεται.
4 Η υπηκοότητα είναι «μακεδονική», τώρα και στο μέλλον
Σύμφωνα με το άρθρο 1 (3) της συμφωνίας, η υπηκοότητά μας θα είναι: «Μακεδονική» / πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας.

5 Ο ύμνος, το εθνόσημο και η σημαία δεν αλλάζουν
Τα κρατικά σύμβολα δεν αποτέλεσαν μέρος της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

6 Το «MK» και το «MKD» παραμένουν οι διεθνώς αποδεκτοί και αναγνωρίσιμοι κωδικοί
Κωδικοί της χώρας συνεχίζουν να είναι το «MK» και το «MKD», όπως έχει αποφασίσει επίσημα ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης (ISO).

7 Λάβαμε πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Θα γίνουμε το 30ό μέλος της Συμμαχίας
Η πρόσκληση ήταν εγκλωβισμένη από το 2008. Με τη συμφωνία απομακρύνουμε το τελευταίο εμπόδιο για την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ. Εξασφαλίζονται η ασφάλεια και η οικονομική μας ανάπτυξη.

8 Θα αρχίσουμε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη
Εχουμε καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας από το 2005 και από το 2009 λαμβάνουμε συστάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έναρξη διαπραγματεύσεων. Για πρώτη φορά λαμβάνουμε ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας με την Ελλάδα.

9 Η συμφωνία εγγυάται τη «μακεδονο»-ελληνική φιλία και συνεργασία
Αυξάνεται η πολιτιστική συνεργασία μεταξύ της «Μακεδονίας» και της Ελλάδας στον τομέα των τεχνών, του χορού, του κινηματογράφου, της μουσικής, του θεάτρου και του αθλητισμού. Διευκολύνονται τα ταξίδια με τον εκσυγχρονισμό των συνοριακών διόδων και την κατασκευή νέων. Αυξάνεται η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον αγώνα για την αντιμετώπιση του οργανωμένου και του διασυνοριακού εγκλήματος, της τρομοκρατίας και του οικονομικού εγκλήματος.

10 Δεν υπάρχει πλέον FYROM
Με την υλοποίηση της συμφωνίας θα πάψει να ισχύει η ονομασία FYROM (ΠΓΔΜ) και η χώρα μας θα καταχωριστεί στα Ηνωμένα Εθνη με το όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, μεταφρασμένο σε όλες τις γλώσσες.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα