«Αυτός είναι ο δρόμος της Τουρκίας για μια καλή γειτονία»!

Ικανοποίηση στην πολιτειακή και την πολιτική ηγεσία για την απελευθέρωσηMε θερμά λόγια και ως αφορμή βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων υποδέχθηκαν η πολιτειακή και η πολιτική ηγεσία το νέο της αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. 

Στοιχειώδη πράξη δικαιοσύνης εκ μέρους των τουρκικών Αρχών χαρακτήρισε την αποφυλάκιση των δύο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωσή του από την Ολυμπο Καρπάθου, όπου μετέβη για τη γιορτή της Παναγίας. Οπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, «η ευτυχής αυτή εξέλιξη δείχνει και τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει εφεξής η Τουρκία, προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως το κλίμα φιλίας και καλής γειτονίας με την Ελλάδα.

«Πράξη δικαιοσύνης» τη χαρακτήρισε και ο Αλέξης Τσίπρας, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας και της σταθερότητας στην περιοχή. «Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας και τις οικογένειές τους για το σθένος, την υπομονή και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν. Aγγελε και Δημήτρη, καλή πατρίδα και καλή λευτεριά» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας σε δήλωση που έκανε αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου.

Ο Πάνος Καμμένος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ και του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Ελλάδα. «Η απελευθέρωσή τους θα σημάνει και μια άλλη ημέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά προς όφελος και των δύο λαών μας, σεβόμενοι το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες» δήλωσε κατά την υποδοχή τους στο αεροδρόμιο.

Στο εκκλησάκι

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την άφιξη των δύο, ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε εκκλησάκι του Γ’ Σώματος Στρατού για να ανάψει ένα κεράκι, ενώ μόλις έμαθε τα καλά νέα ανάρτησε στο twitter την εικόνα της Παναγιάς της Ελευθερώτριας. «Η απελευθέρωση των δύο αξιωματικών μας είναι ένα χαρμόσυνο νέο στο τόσο ζοφερό φετινό καλοκαίρι» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Χανιά, όπου βρέθηκε για τον Δεκαπενταύγουστο.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συνεχάρη τους δύο στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους «για το κουράγιο, τη λεβεντιά και την αυτοπεποίθηση που έδειξαν τους πέντε μήνες αυτής της μεγάλης ταλαιπωρίας». Σημαντική και θετική εξέλιξη χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών, ενώ για κίνηση που συμβάλλει στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων έκανε λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης και εξήρε το σθένος των δύο στρατιωτικών.

Σε άλλο μήκος κύματος, η Eνωση Κεντρώων είδε «παζάρι» με τους μουφτήδες, ενώ το ΚΚΕ επεσήμανε ότι ο κίνδυνος ενός θερμού ελληνοτουρκικού επεισοδίου παραμένει μεγάλος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα