Ανακατασκευάζει στο… σαλόνι του πιλοτήριο από Μιράζ

Το υπ. Αμυνας δεν βοήθησε τον Μιχάλη Τσιάλτα να κάνει πράξη το όνειρό τουΟ νεαρός Μιχάλης Τσιάλτας θυμάται να περνά πολλές στιγμές της παιδικής του ηλικίας στο αεροδρόμιο της Τανάγρας με τον πατέρα του που ήταν ιπτάμενος στα μαχητικά αεροσκάφη Mirage. Τα χρόνια πέρασαν και μαζί τους μεγάλωνε ακόμα περισσότερο το πάθος του για την Πολεμική Αεροπορία. Μπορεί οι συγκυρίες να μην του επέτρεψαν να μπει στη Σχολή Ικάρων, όμως τελείωσε σχολή Πληροφορικής και αποφάσισε να κάνει πραγματικότητα ένα μεγάλο όνειρό του, να ζωντανέψει ξανά στο σπίτι του το απαιτητικό περιβάλλον εργασίας του πατέρα του. 

Συγκεκριμένα, άρχισε να κατασκευάζει το πιλοτήριο ενός μαχητικού Dassault Mirage F-1, καθώς αυτός ήταν ο τύπος του αεροσκάφους μέσα στο οποίο ο πατέρας του πέρασε πολλές ώρες, από το 1978 έως το 1991, συμμετέχοντας σε αποστολές αναχαίτισης πάνω από το Αιγαίο.
Οπως αναφέρει ο ίδιος στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αν και στο εξωτερικό το ενδιαφέρον για κατασκευές από αυθεντικά τμήματα ενός μαχητικού αεροσκάφους είναι μεγάλο, στη χώρα μας είναι ο μοναδικός που επιχειρεί κάτι τέτοιο.

Μέχρι στιγμής, στην προσπάθειά του βρήκε πολλές κλειστές πόρτες. Για παράδειγμα, όταν έστειλε επιστολές στο Μετοχικό Ταμείο, στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και το Επιτελείο της Πολεμικής Αεροπορίας, με τις οποίες ζητούσε να γίνει διάθεση στρατιωτικού υλικού από αεροσκάφη F-1, που είχαν υποστεί ζημιές και δεν ήταν σε αποθήκευση για μελλοντική χρήση, πήρε την απάντηση ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό εξαιτίας της νομοθεσίας που επικρατεί στη χώρα μας. Πάντως, ο ίδιος λέει ότι δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το όνειρό του, παρότι πρέπει να ξοδεύει αρκετό χρόνο και χρήμα αναζητώντας σε ιστοσελίδες, όπως το γαλλικό e-Bay, κάθε μικρό αντικείμενο που αποτελεί δομικό κομμάτι της ολοκληρωμένης καμπίνας του πιλότου που θέλει να κατασκευάσει.

Παράλληλα, στο πλευρό του έχει υποστηρικτές ιδιώτες από τη Γαλλία, κυρίως μηχανικούς που γνωρίζουν τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους, και από τη χώρα μας, αλλά και άλλα άτομα, από την Ισπανία και τη Νότια Αφρική.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα