Σαν σενάριο από ταινία ο φόνος (;) του Κασόγκι

Διαμέλισαν το πτώμα οι 15 (!) εκτελεστέςΑνατριχιαστικές λεπτομέρειες αναφορικά με την τύχη που είχε τελικά ο Τζαμάλ Κασόγκι, ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ Σαουδάραβας δημοσιογράφος, όταν μπήκε στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αυτήν τη φορά μέσω των «New York Times». 

Ενώ ήδη από προχθές στα διεθνή μέσα ενημέρωσης έπαιζε η είδηση ότι μέλη των ειδικών δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας, των μυστικών υπηρεσιών, της πολεμικής αεροπορίας και ένας ιατροδικαστής φέρεται ότι μετείχαν στην ομάδα των 15 ατόμων που σχετίζονται με την εξαφάνιση του Κασόγκι, την Πέμπτη οι «New York Times» υπογράμμιζαν ότι οι εκτελεστές του διαμέλισαν τη σορό του με χειρουργικό πριόνι!

«Είναι σαν το “Pulp Fiction”» σχολίαζε χαρακτηριστικά αξιωματούχος των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην αμερικανική εφημερίδα, παραλληλίζοντας τον άγριο τρόπο δολοφονίας του Κασόγκι με σκηνή βγαλμένη από το διάσημο φιλμ του Κουέντιν Ταραντίνο.

Με εντολή Ριάντ

Ενώ στην Αγκυρα υπάρχει η αίσθηση ότι ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε κατ’ εντολή της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας, το Ριάντ απορρίπτει τις κατηγορίες, αν και δεν έχει δώσει αποδείξεις που να στηρίζουν τη δική του εκδοχή, σύμφωνα με την οποία ο Κασόγκι έφυγε «σώος και αβλαβής» από το προξενείο. Η μυστηριώδης υπόθεση θεωρείται πλέον δεδομένο ότι θα δοκιμάσει τις διεθνείς σχέσεις του Ριάντ, καθώς η Σαουδική Αραβία διατηρεί ισχυρούς εμπορικούς και στρατιωτικούς δεσμούς με τις ΗΠΑ. Χαρακτηριστική ήταν χθες η δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που τόνιζε ότι δεν βλέπει κανέναν λόγο να εμποδίσει σαουδαραβικές επενδύσεις στις ΗΠΑ εξαιτίας της υπόθεσης του αγνοούμενου Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα