Aεροπορική επιδρομή της Ινδίας στο Πακιστάν

Αιτία (;) η επίθεση καμικάζι στο ΚασμίρΣε τεντωμένο σχοινί ισορροπούν οι σχέσεις Ινδίας και Πακιστάν, καθώς 12 ινδικά μαχητικά διέσχισαν χθες τα ξημερώματα τη Γραμμή Ελέγχου στο διαφιλονικούμενο Κασμίρ, βάζοντας στο στόχαστρό τους -σύμφωνα με τις ινδικές Αρχές- «τρομοκρατικά στρατόπεδα». Το Πακιστάν αρνήθηκε κάθε κατηγορία περί «τρομοκρατικών στρατοπέδων» στα εδάφη του, δεσμεύτηκε να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί του Νέου Δελχί είναι λανθασμένοι και προειδοποίησε να απαντήσει στην ινδική επιθετικότητα. 

Η ένταση μεταξύ των δύο χωρών που σιγοβράζει εδώ και χρόνια αναζωπυρώθηκε μετά την πρόσφατη επίθεση βομβιστή-καμικάζι στο Κασμίρ τη 14η Φεβρουαρίου, όπου έχασαν τη ζωή τους 40 Ινδοί χωροφύλακες. Η ενέργεια αποδόθηκε σε εξτρεμιστική οργάνωση που εφορμά από το Πακιστάν. Η χθεσινή αεροπορική επιδρομή θεωρείται η «απάντηση» της Ινδίας στην επίθεση του Φεβρουαρίου, καθώς σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ επλήγη το μεγαλύτερο στρατόπεδο εκπαίδευσης της Τζάις-ι-Μοχάμαντ στην Μπαλακότ, της οργάνωσης που είχε αναλάβει την ευθύνη για το χτύπημα.

«Απαραίτητο»

«Σε αυτή την επιχείρηση εξαλείφθηκε πολύ μεγάλος αριθμός τρομοκρατών, εκπαιδευτών, ανώτερων στελεχών και τζιχαντιστών εκπαιδευμένων στη διάπραξη επιθέσεων καμικάζι» δήλωσε χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Βιτζάι Γκοχλί, χαρακτηρίζοντας «απαραίτητο» το «προληπτικό πλήγμα».
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τέτοιες ενέργειες μπορεί να οδηγήσουν σε γενίκευση των συγκρούσεων στην περιοχή, «η οποία θα βυθίσει την περιοχή σε μεγάλη κρίση». Η Ε.Ε. κάλεσε χθες την Ινδία και το Πακιστάν να επιδείξουν «μέγιστη αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί κλιμάκωση της έντασης». «Επικίνδυνη» χαρακτήρισε την κατάσταση στην περιοχή και ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα