Εφυγε ο «βασιλιάς των καλλυντικών» Πατίστας

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 97 ετών το βράδυ της Πέμπτης στην Πάρο ο Γιάννης Πατίστας, γνωστός και ως «βασιλιάς των καλλυντικών», ο οποίος τη δεκαετία του ’80 έγραψε τη δική του ιστορία στον χώρο της ομορφιάς. Ο Γιάννης Πατίστας γεννήθηκε στην Αίγινα και σε ηλικία επτά ετών μετακόμισε με την οικογένειά του στην Αθήνα. Στην Πλάκα, όπως είχε εκμυστηρευτεί, πήρε τα πρώτα ερεθίσματα για τη δουλειά από τον αδελφό της μητέρας του, ο οποίος είχε σπουδάσει αρωματοποιία στο Παρίσι και το 1915 άνοιξε το πρώτο αρωματοπωλείο μαζί με τον πατέρα του αποβιώσαντος επιχειρηματία. 

Αν και είχε σπουδάσει στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ), επέλεξε τελικά να εργαστεί στην επιχείρηση του πατέρα του, μια απόφαση που, όπως αποδείχθηκε, ήταν πολύ σοφή. Ο Γιάννης Πατίστας κατάφερε να «απογειώσει» τις πωλήσεις και να βάλει τις βάσεις της αυτοκρατορίας που έχτισε μαζί με τον αδελφό του Θανάση. Ηταν επίσης ο πρώτος που έφερε στο μαγαζί του το οικονομικό μακιγιάζ της Max Factor καθιερώνοντας την πούδρα και το κραγιόν ως τα απαραίτητα «εργαλεία» κάθε γυναίκας.

«Είχα τη χαρά να ορίζω και να διαμορφώνω την τάση στην περιποίηση και την ομορφιά στις γυναίκες της Αθήνας και ολόκληρης της επαρχίας» έλεγε συχνά με καμάρι, προσθέτοντας ότι για ένα διάστημα έξω από το κατάστημά του υπήρχαν αστυνομικοί για να συγκρατούν τους πελάτες!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα