Κόκκινο χαλί στους λαθρομετανάστες

Ενώ η Ελλάδα ασφυκτιά, οι συριζαίοι καλούν κι άλλους αλλοδαπούς
Στελέχη της Κουμουνδούρου υποδέχονται με λουλούδια και με μπαλόνια όσους καταφτάνουν στην ενδοχώρα
Ύπουλο παιχνίδι των «ευαίσθητων» της Αριστεράς

Η Θέση μας: Οι 95 απαντήσεις στην προπαγάνδα

Με την κοσμοπολίτικη αμεριμνησία των ανθρώπων που έχουν άγνοια των καταστάσεων οι οποίες τους υπερβαίνουν, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν και χθες, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, στους προβλήτες του λιμανιού του Πειραιά για να υποδεχθούν με λουλούδια, πολύχρωμα μπαλόνια και το σύνθημα γραμμένο στα αγγλικά «Καλώς ήλθατε, πρόσφυγες» μετανάστες από τα κέντρα υποδοχής του βορείου Αιγαίου που προωθούνται στην ενδοχώρα.

Και ενώ επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ είχαν επιμελώς αποσυρθεί, προφανώς κατόπιν άνωθεν υποδείξεων, από παρόμοιους ακτιβισμούς, τώρα επανέρχονται δυναμικά, συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στην επίταση του προβλήματος.

Ελάχιστα φαίνεται να τους απασχολεί το γεγονός ότι στέλνουν και πάλι το λάθος μήνυμα, πως η Ελλάδα είναι ένα ξέφραγο αμπέλι, κοντολογίς ένας επίγειος παράδεισος όπου χωράνε όλοι οι κατατρεγμένοι, αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση…

Το χθεσινό «σόου»

Πρωταγωνιστές του χθεσινού «σόου» κατά την άφιξη των μεταναστών και προσφύγων από τη Μυτιλήνη ήταν το Τμήμα Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά του κόμματος, που δήλωσαν: «Είμαστε εδώ για να στείλουμε το μήνυμα ότι η δική μας Ελλάδα, που το 2015 από το λιμάνι του Πειραιά έστειλε στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, αντιστέκεται και σήμερα στη μισαλλοδοξία και στον ρατσιστικό ζόφο και θα υποδεχθεί με ανοιχτή αγκαλιά, σε κάθε γωνιά της, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τους κολασμένους τούτης της γης».

Είχε προηγηθεί την περασμένη Κυριακή κομματική αντιπροσωπία που αποτελούσαν οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας, Τρύφωνας Αλεξιάδης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης. Από τον Τομέα Δικαιωμάτων της Κουμουνδούρου παρευρέθηκαν ο Πάνος Λάμπρου και η Ελένη Σταματάκη, ενώ στην Πύλη Ε7 βρέθηκαν και οι Ρένα Δούρου, Νάσος Ηλιόπουλος και Νίκος Μπελαβίλας.

Στο θέμα αναφέρθηκε χθες και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος έκανε λόγο για «πρωτοφανή αδράνεια της κυβέρνησης» και πρόσθεσε: «Η πρωτοβουλία αυτή δεν αποτέλεσε δυστυχώς είδηση για την πλειονότητα των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Αντίθετα, οι 30 γραφικοί, αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνοι, καταναλωτές χοιρινού και αλκοόλ στα Διαβατά, καθώς και ο θλιβερός αυτόκλητος αρχηγός τους αποτέλεσαν κορυφαία είδηση για τα περισσότερα ιδιωτικά κανάλια, δυστυχώς ακόμη και για το δελτίο ειδήσεων της δημόσιας ΕΡΤ».

«Τουρκικό σχέδιο για δημιουργία ισλαμικής μειονότητας»

Ψήφισμα-κόλαφο κατά των χειρισμών της κυβέρνησης, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το Mεταναστευτικό υπογράφουν 95 προσωπικότητες. Στο ψήφισμα, το οποίο αποστέλλεται στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, στους Προέδρους της Ελλάδας και της Κύπρου, στους Υπ. Εξωτερικών των δύο κρατών αλλά και στην Ιεραρχία της Εκκλησίας γίνεται λόγος για ένοχη ανοχή, που μεταξύ άλλων αλλοιώνει την ταυτότητα και τον πολιτισμό τους έθνους μας. Ενα ζήτημα που χαρακτηρίζεται πρόβλημα επιβίωσης, σε συνδυασμό με το Δημογραφικό, και όχι «διαχείρισης», όπως φαίνεται να αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση.

Στο κείμενο σημειώνονται τα προβλήματα που προκαλούνται από τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές και ζητείται από την κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Τονίζεται ο κίνδυνος δημιουργίας εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων, και υποδεικνύεται η Τουρκία ως υποκινήτρια της μαζικής μετανάστευσης προς τη χώρα μας, με στόχο την δημιουργία ισλαμικής μειονότητας που θα χρησιμοποιηθεί ως όπλο από αυτήν, επιδοτούμενη μάλιστα από το ελληνικό κράτος που, ενώ δεν νοιάζεται για τους Ελληνες-θύματα της οικονομικής κρίσης, ενθαρρύνει τον εποικισμό στο όνομα της «πολυπολιτισμικότητας». Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον ρόλο των ΜΚΟ, οι οποίες χαρακτηρίζονται «ύποπτες», αλλά και της FRONTEX, η οποία υποβοηθεί την εισροή παρανόμων μεταναστών. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΤΟ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 1 ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Προς
• τους Προέδρους της Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας
• τον πρωθυπουργό της Ελλάδος
• τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδος & Κύπρου
• την ηγεσία της Εκκλησίας Ελλάδος & Κύπρου

Κοινοποίηση:
• τους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων Ελλάδος & Κύπρου
• τα μέλη των Κοινοβουλίων Ελλάδος & Κύπρου
• τους ευρωβουλευτές Ελλάδος & Κύπρου
• τα ΜΜΕ Ελλάδος & Κύπρου
• τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
• τους αντιπροσώπους κρατών-μελών του ΟΗΕ

Η παράνομη μετανάστευση μαζί με το δημογραφικό αποτελούν τα μεγαλύτερα προβλήματα επιβίωσης του έθνους μας. Η συνεχιζόμενη ανεξέλεγκτη εισροή παράνομων μεταναστών -εκ των οποίων ένα ελάχιστο ποσοστό είναι πραγματικά πρόσφυγες- σε ένα ουσιαστικά χρεοκοπημένο κράτος, και με την ένοχη ανοχή κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αυξάνει τα ήδη μεγάλα προβλήματα στην οικονομία, στη δυνατότητα εύρεσης εργασίας, στην υγειονομική περίθαλψη και την Παιδεία, αλλοιώνει την ταυτότητα και τον πολιτισμό του έθνους μας και έχει συμβάλει σε μια αύξηση της εγκληματικότητας που είναι πρωτόγνωρη για τη χώρα μας.

Η πολυπολιτισμική πολιτική των κομμάτων εξουσίας δημιουργεί εθνολογικές και θρησκευτικές μειονότητες, που αλλοιώνουν τη συνοχή και ιδιοπροσωπία της ελληνικής κοινωνίας και, όπως αποδείχθηκε στη Γαλλία, στη Σουηδία και αλλού, δημιουργούν μια χώρα ανταγωνιστικών κοινοτήτων. Η χορήγηση στέγης, επιδομάτων και ΑΜΚΑ στους παράνομους μετανάστες, την ώρα που Ελληνες, κάποτε νοικοκυραίοι, έχουν γίνει ρακοσυλλέκτες στην προσπάθεια για επιβίωση, ενώ οι νέοι μας είναι άνεργοι και φεύγουν με συνεχώς επιταχυνόμενο ρυθμό για το εξωτερικό, είναι παράλογη, προκλητική και απαράδεκτη από μια κυβέρνηση που υποτίθεται πως ο πρωταρχικός της ρόλος είναι να φροντίζει για τον λαό που την ψήφισε. Οι περισσότερες ΜΚΟ που εργάζονται με ανθρωπιστικό πρόσχημα αφήνονται να δρουν ανεξέλεγκτα και ύποπτα, ενώ πλουτίζουν οι κάθε μορφής δουλέμποροι.

Η παράνομη μετανάστευση δημιουργεί μια σύγχρονη παγκόσμια τάξη εξαθλιωμένων εργαζομένων προς εκμετάλλευση, και όλα αυτά με τη χρηματοδότηση εξωθεσμικών κέντρων που υποστηρίζονται από νεοφιλελεύθερα αριστερά και δεξιά κόμματα. Από στρατηγική άποψη, έχει γίνει πασιφανές πως η παράνομη μετανάστευση υποκινείται από την Τουρκία ως όπλο για τη δημιουργία στην Ελλάδα πολυπληθούς ισλαμικής μειονότητας, η οποία, είτε με αυθόρμητη είτε με προκληθείσα αντιπαράθεση, θα μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί καταλλήλως, όπως έγινε στην Κύπρο.

Η πολιτική ηγεσία οφείλει να αναλογιστεί τις εθνικές της ευθύνες, αντί να αναλώνεται σε ιδεολογικές τάχα, αλλά και κομματικές αντιπαραθέσεις, όταν διακυβεύεται η βιωσιμότητα της πατρίδας. Καλούμε την κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να εφαρμόσει αποφασιστικά και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, όπως:

1) Να κλείσουν ερμητικά τα ελληνικά σύνορα και να φυλάσσονται από τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων. Να ζητηθεί δυναμικά και πιεστικά από την Ε.Ε. οι παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες να καταγράφονται και να ταυτοποιούνται στην Τουρκία. Από εκεί όσοι δικαιούνται άσυλο να ταξιδεύουν νόμιμα κατευθείαν προς τα κράτη όπου επιθυμούν να ζήσουν. Αν η Τουρκία δεν το δέχεται, ας κλείσει εκείνη τα σύνορά της, διαφορετικά θα μένουν όλοι στην Τουρκία, εφόσον τα δικά μας σύνορα θα είναι κλειστά. Σε μια τέτοια περίπτωση άρνησης της Τουρκίας, ας δημιουργήσει ο ΟΗΕ ασφαλείς ζώνες στις εμπόλεμες περιοχές από όπου θα καταγράφονται και θα ταξιδεύουν πρόσφυγες. Είναι άδικο και τραγικό να πληρώνει η Ελλάδα με την ίδια της την ύπαρξη τους πολέμους για τους οποίους δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη.

2) Να αποκλειστεί η δράση της FRONTEX στα ελληνικά χωρικά ύδατα και στον Εβρο, καθ’ όσον δεν δρα αποτρεπτικά, αλλά διεκπεραιωτικά, και στην ουσία υποβοηθά την εισροή παράνομων μεταναστών. Η παρουσία της FRONTEX στο Αιγαίο θα ήταν χρήσιμη μόνο εάν πραγματοποιούσε περιπολίες από κοινού με την τουρκική ακτοφυλακή στα μικρασιατικά παράλια, ώστε να αποτρέπει τον απόπλου πλοιαρίων.

3) Για τους ήδη παρανόμως εισελθόντες να συντομευτούν άμεσα και με κάθε τρόπο οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου μόνο σε όσους δικαιούνται. Παράνομοι μετανάστες από χώρες που δεν βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση πρέπει να αποστέλλονται πίσω στις χώρες τους με συνοπτικές διαδικασίες. Οσοι δεν διαθέτουν επίσημα χαρτιά (διαβατήριο, ταυτότητα) ή έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα να απελαύνονται με ταχείες διαδικασίες.

4) Η διαχείριση του προβλήματος πρέπει να διενεργείται υπό ελληνική διοίκηση για να υπάρχει υπεύθυνος κρατικός έλεγχος, αντί για την παρατηρούμενη ασυδοσία και αυθαιρεσία καλοπληρωμένων ΜΚΟ, οι οποίες μάλιστα κατηγορούν την Ελλάδα για τις συνθήκες διαβίωσης παράνομων μεταναστών και προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας.

5) Η διασπορά των παράνομων μεταναστών σε διάφορα σημεία της χώρας αποτελεί στρατηγικό και πολιτισμικό κίνδυνο, και πρέπει να αποφευχθεί. Η αποσυμφόρηση των νησιών να γίνει με τις απελάσεις όσων δεν δικαιούνται άσυλο.

6) Να τροποποιηθεί η σχετική νομοθεσία, ώστε να αποθαρρύνεται η παράνομη μετανάστευση και να τιμωρούνται αυστηρά οι εργοδότες που απασχολούν μετανάστες χωρίς άδεια εργασίας ή εκείνοι που ενοικιάζουν σπίτια σε όσους δεν έχουν άδεια εισόδου στην χώρα.

7) Να απαιτηθεί η κατάργηση της άδικης και παράλογης συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙΙ. Για τους ήδη εισελθόντες πρόσφυγες να απαιτηθεί η ισοκατανομή τους σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., ανάλογα με τον γηγενή πληθυσμό και την οικονομική δυνατότητα της κάθε χώρας.

8) Να καταργηθεί ο νόμος 4332/2015, που αναφέρεται στην Τροποποίηση Διατάξεων Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α΄ 7/6.9.2015. Ο νόμος αυτός βασίζεται σε τροποποίηση του γνωστού νόμου Ραγκούση της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου (νόμος 3838/2010), ο οποίος κηρύχθηκε αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο Επικρατείας.

Αναμένουμε την υπεύθυνη ανταπόκριση της κυβέρνησης στο μέγιστο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Καλούμε τον ελληνικό λαό σε συνεχή επαγρύπνηση και δράσεις, προτού τα αποτελέσματα του φαινομένου γίνουν μη αναστρέψιμα. Οσοι συμφωνούν με την επιστολή μας καλούνται να προσθέσουν την υπογραφή τους, στέλνοντας στο [email protected] * επώνυμο, όνομα, επάγγελμα, πόλη και χώρα διαμονής.

* Το International Hellenic Association – IHA (Διεθνής Σύνδεσμος Ελληνισμού) www.professors-PhDs.com είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κομματικός οργανισμός, με έδρα την Πολιτεία Delaware των ΗΠΑ. Τα περίπου 4.000 μέλη του προέρχονται από την ανά τον κόσμο Ελληνική Διασπορά και την Ελλάδα.

Περιλαμβάνουν ακαδημαϊκούς, επιστήμονες, πρώην διπλωμάτες, ανώτερους στρατιωτικούς, δημοσιογράφους και πνευματικές προσωπικότητες του Ελληνισμού. Καταστατικός σκοπός του ΙΗΑ είναι να ενώσει και να βοηθήσει τον Ελληνισμό, μέσα από διάφορες επιτροπές που δραστηριοποιούνται σε εθνικά και πολιτιστικά θέματα.

Ποιες είναι οι 95 προσωπικότητες που υπογράφουν

1. Αθανασούλης Γεράσιμος Α., Καθηγητής ΕΜΠ, Αθήνα

2. Αλεβίζος Γιάννης, 7ο Λύκειο Αθηνών, Παγκράτι, Αθήνα

3. Αμπατζόγλου Ιωάννης MSc, PhD, Ακτινοφυσικός ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, Αλεξανδρούπολη, Ελλάς

4. Αναστασοπούλου Ιωάννα, Καθηγήτρια Ακτινοχημείας και Βιοφασματοσκοπίας, ΕΛΛΑΣ

5. Ανδρεάτος Αντώνιος, Καθηγητής Πληροφορικής Σχολής Ικάρων, ΕΛΛΑΣ

6. Αντωνοπούλου Αλεξάνδρα, Οδοντίατρος, Βαλτιμόρη, Μέριλαντ, ΗΠΑ

7. Αργυρού Φανούλα, ερευνήτρια/δημοσιογράφος/συγγραφέας, Λονδίνο, UK

8. Αρωνιάδου Βασιλική, Ph.D., Research Professor, Bethesda, MD, ΗΠΑ

9. Βαρδουλάκης Αντώνιος – Ιωάννης, Ομότιμος Καθηγητής Τμήματος Μαθηματικών Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ΕΛΛΑΣ

10. Βασιλειάδης Δαμιανός, Eκπαιδευτικός, Συγγραφέας, ΕΛΛΑΣ

11. Γεωργιάδης Γεώργιος, Υποστράτηγος ε.α., Πρόεδρος ΕΑΑΣ Ξάνθης

12. Γιαννόπουλος Παναγιώτης Χρ., Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πάτρα, ΕΛΛΑΣ

13. Γκατζούλη Νίνα, Συνταξιούχος Καθηγήτρια, University of New Hampshire, ΗΠΑ

14. Γκορίτσα Αννα, Event Manager, Πρόεδρος Θυγατέρων της Πηνελόπης (ΑΧΕΠΑ) Εσπερίδες, Αθήνα, ΕΛΛΑΣ

15. Δανιάς Ευάγγελος, Υποστράτηγος ε.α., Επίτιμος Πρόεδρος ΕΑΑΣ, Θεσσαλονίκη, ΕΛΛΑΣ

16. Δημητρόπουλος Νίκος, Υποψήφιος Διδάκτωρ, Πρόεδρος ΑΧΕΠΑ Κέρκυρας, ΕΛΛΑΣ

17. Δρ Δημούτσος Ανδρέας, ΕΛΛΑΣ

18. Ευαγγελίου Χρήστος Κ., Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Τάουσον, ΗΠΑ

19. Ευθυμίου Παύλος, Ομότιμος Καθηγητής Δασολογίας και Φυσ. Περιβάλλοντος ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη, ΕΛΛΑΣ

20. Ιωαννίδου Αντιγόνη, Εκπαιδευτικός – Πολιτικός Επιστήμων, Μελίσσια Αττικής, Ελλάδα

21. Καδόγλου Τριανταφυλλιά, Καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας, Ιστορίας και Λογοτεχνίας ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

22. Κακούλη – Duarte Θωμαή, PhD, Director enviroCORE | Lecturer in Biosciences, Department of Science and Health, Institute of Technology Carlow, Kilkenny Road, Carlow, IRELAND

23. Καραΐσκος Κώστας, Μαθηματικός Μ.Ε., Δημοτικός Σύμβουλος Κομοτηνής, ΕΛΛΑΣ

24. Καρακατσάνης Σ. Θεόκλητος, Επίκουρος Καθηγητής ΔΠΘ, Δρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, Ελλάδα

25. Καρακατσάνης Κωνσταντίνος, τ. Καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής ΑΠΘ

26. Καραμήτσος Δημήτριος, Ομ. Καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ & Συγγραφέας, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

27. Καραντζίκος Αθανάσιος, Αντιστράτηγος ε.α., Πρόεδρος Ο/21 Μακεδονίας – Θράκης

28. Καραφωτιάς Παναγιώτης Ι., Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, τ. Διευθύνων Σύμβουλος του Γραφείου ΟΗΕ για Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ

29. Κατηφόρης Βασίλειος Χ., Distinguished Teaching Professor Emeritus, Dept. of Mathematics, SUNY, Potsdam NY 13676, USA

30. Κατσούφης Ηλίας, Ομότιμος Καθηγητής Ε.Μ. Πολυτεχνείου, Ελλάδα

31. Κελεσίδης Bασίλειος, PhD, Drilling Engineering Professor, Χανιά, Ελλάς

32. Κολοβός Αλέξανδρος, Ph.D., Advanced Analytics Professional, San Diego, ΗΠΑ

34. Κοντογιαννίδης Νικόλαος, Ph.D., P.E., Former Professor of Mathematics, Senior Electrical Engineer, Jacksonville, Florida, USA

35. Κοτρώτσιος Παύλος (Kotrotsios Paul), MBA Founder & Publisher, Hellenic News of America. Founder & President, Hermes Expo International Immediate Past President of the Hellenic American National Council, HANC, USA

34. Κοκκάλης Αλέξανδρος, Καθηγητής Πολυτεχνικής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Ελλάδα

36. Κόντης Ιωάννης, Υποστράτηγος ε.α., τ. Στρατ. Ακόλουθος, Θεσσαλονίκη, ΕΛΛΑΣ

37. Κουμάκης Λεωνίδας, Νομικός, Συγγραφέας, ΕΛΛΑΣ

38. Κουρούμαλης Ηλίας, Ομότιμος Καθηγητής Γαστρεντερολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, ΕΛΛΑΣ

39. Κυριακού Αναστασία, Φυτοπαθολόγος (Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών), Λευκωσία, Κύπρος

40. Κυριακού Γιώργος, Καθηγητής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ΕΛΛΑΣ

41. Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος, Αμφικτύων, Υποστράτηγος ε.α, Συγγραφεύς, Αθήνα, ΕΛΛΑΣ

42. Κώστα – Τσολάκη Μαγδαληνή, Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Θεολόγος, Καθηγήτρια Ιατρικής ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάς

43. Λιβαδά Αλεξάνδρα, Μακιγέρ, Βαλτιμόρη, ΗΠΑ

44. Λιρίτζης Ιωάννης, Ph.D (Edin.) Professor of Archaeometry, University of the Aegean Dept. of Mediterranean Studies, Ελλάς

45. Μανιάς Στέφανος, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, Ελλάς

46. Mανιός Ιωάννης Κ., Υποπτέραρχος – Ιατρός, Ελλάς

47. Μέρμηγκας Λευτέρης, Professor (Ret.), Pathology, SUNYAB

48. Μίλλερ Βαρβάρα, Καθηγήτρια Μπαλέτου/ Χορογράφος, Βαλτιμόρη, Μέριλαντ, HΠΑ

49. Μιχαηλίδης Δημήτριος, Χειρουργός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθήνα

50. Μοσχοβάκης Αντώνης, Καθηγητής Φυσιολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης

51. Μπακάλης Ναούμ, τ. Διευθυντής Ερευνών, Ελλάς

52. Μπαλτατζής Παναγιώτης, Ιατρός, Βαλτιμόρη, Μέριλαντ, ΗΠΑ

53. Μπαλόγλου Γιώργος, πρώην Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτειακού Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης, Θεσσαλονίκη

54. Μπουλούμπασης Διονύσης, Ζωγράφος – Αγιογράφος, Βαλτιμόρη, ΗΠΑ

55. Μωραΐτης Νικόλαος, Ph.D. Διεθνείς Σχέσεις, Θεωρία Διεθνούς Συστήματος, Συγκριτική Πολιτική, Εξωτερική Πολιτική των ΗΠΑ, Συγκριτική Πολιτική, USA

56. Νεγρεπόντη – Δελιβάνη Μαρία, Πρ. Πρύτανης και Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Μακεδονία, Ελλάδα

57. Νιάρχος Πάνος, Professor (ret.) Indiana University, USA

58. Νικηφορίδης Δημήτριος, Νευρολόγος, Θράκη, ΕΛΛΑΔΑ

59. Νούτσης Κωνσταντίνος, Ιατρός Δερματολόγος, τ .Συντονιστής Διευθυντής Δερματολογικής Κλινικής «Ευαγγελισμού»

60. Ντόκος Σωκράτης, PhD, Associate Professor, Graduate School of Biomedical Engineering, UNSW Sydney, NSW 2052, Australia

61. Οικονομίδης Σπύρος, Ομότιμος Καθηγητής, California State University, East Bay, USA

62. Οκος Αντώνιος, MD, Retired, School of Medicine, Seattle, WA, USA

63. Παναγόπουλος Αλέξιος, Ακαδημαϊκός, Doctor of Political Sciences, Member of the International Slavic Academy of Sciences, Moscow, ΕΛΛΑΣ

64. Πανοσκάλτσης Βασίλης, Καθηγητής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ΕΛΛΑΣ

65. Πανουσιάδης Νικόλαος, Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη, ΕΛΛΑΣ

66. Παπαγιάννης Γρηγόριος, Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας, Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης, ΕΛΛΑΣ

67. Παπαδόπουλος Δημήτριος Π., Ομότιμος Καθηγητής Π.Σ. / ΔΠΘ, Ελλάς

68. Παπαδόπουλος Κυριάκος, Καθηγητής Χημικών Μηχανικών, Tulane University, Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ

69. Dr Παπαδόπουλος Νικόλαος, MD, PhD, FEBO, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΕΛΛΑΣ

70. Παπαδοπούλου Μαρία, Δρ Πολιτικός Μηχανικός, Ελλάδα

71. Παπαθεμελής Στέλιος, πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάς

72. Παπακώστας Στέφανος, ΜΒΑ, τέως Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ελλάς

73. Παπαμαρινόπουλος Σταύρος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, ΕΛΛΑΣ

74. Παπανικολάου Ευαγγελία, Δρ Θεολογίας, Εκπαιδευτικός, Γλυφάδα, ΕΛΛΑΣ

75. Παύλος Γιώργος, Καθ. Φυσικής και Φιλοσοφίας, ΔΠΘ

76. Πελεκάνος Νικόλαος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΕΛΛΑΣ

77. Πελίδου Συγκλητή – Ερριέττα, Επ. Καθ. Νευρολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιωάννινα, ΕΛΛΑΣ
78. Πουλάρικας Αλέξανδρος, Δρ, Ομότιμος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, ΗΠΑ

79. Ρήγος Ευάγγελος, Πλοίαρχος Ε.Ν., Πρόεδρος ΙΗΑ, τ. Director of Hellenism ΑΧΕΠΑ – Αθηνών HJ1, Κόρινθος, ΕΛΛΑΣ

80. Ρότσα – Σωτηροπούλου Ρόντα Σ., Συνταξιούχος Καθηγήτρια Κολεγίου, Βαλτιμόρη, Μέριλαντ, ΗΠΑ

81. Ρουπακιά Σοφία, IHA Network Administration, Λονδίνο

82. Σαραντόπουλος Αθανάσιος Δ., PhD, MBA, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Γλυφάδα

83. Σίδερης Κοσμάς, Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ΕΛΛΑΣ

84. Σίνη Μάρθα, Ξεναγός στο Walters Art Museum, Μέλος Ιδρυτικού Συμβουλίου του Hellenic Heritage Museum of Maryland, Δημιουργός Πολιτιστικών Εκθέσεων, Βαλτιμόρη, Μέριλαντ, ΗΠΑ

85. Dr. –Ing. Σπαθόπουλος Θόδωρος, πρώην Διευθυντής Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, Παλαιό Φάληρο, ΕΛΛΑΣ

86. Σταμπολιάδης Ηλίας, τ. Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, ΕΛΛΑΣ

87. Ταγκαλάκης Γεώργιος, Ph.D., Ερευνητής – Εκπαιδευτικός, Αθήνα, Ελλάς

88. Τερέζης Αθανάσιος, Διευθυντής Επιχειρήσεως, Σικάγο, ΗΠΑ

89. Τριανταφύλλου Γεωργία, Καθηγήτρια Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο Τεμπλ, ΗΠΑ

90. Τσαπκίνη Κυράνα, Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, Johns Hopkins University, Βαλτιμόρη, ΗΠΑ

91. Τσατσανίφος Χρήστος, Δρ Πολιτικός Μηχανικός, Doha, Qatar

92. Υψηλάντη Μαρία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΚΥΠΡΟΣ

93. Φυτρολάκης Νικόλαος, Ομότιμος Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ΕΛΛΑΣ

94. Φούφα Ελένη, Professor, English/Humanities, SUNY ERIE Buffalo, NY, USA

95. Χατζόπουλος Ιωάννης Ν., MSCE, PhD, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, τ. καθηγητής Πανεπιστημίου CSUF, Πύργοι Θερμής, Μυτιλήνη, ΕΛΛΑΣ

{{-PCOUNT-}}129{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα