Εφιάλτης οι Αλβανοί «εργάτες… κορονοϊού» με τα πλαστά τεστ!

Μπλόκο σε 2 πούλμαν στην Κρυσταλλοπηγή

Tον φονικό ιό τόσο στη βόρεια Ελλάδα όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας θέλησαν να διασπείρουν ακόμη περισσότερο Αλβανοί εργάτες γης, εμφανίζοντας αρνητικά τεστ κορονοϊού, τη στιγμή που ήταν θετικοί στον ιό.

Από την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι η είσοδος από τα χερσαία σύνορα της χώρας, στους συνοριακούς σταθμούς που ήταν ανοιχτοί, μπορεί να γίνει μόνο σε όσους έχουν στα χέρια τους αρνητικό μοριακό τεστ του ιού. Χθες, στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς εμφανίστηκαν δύο αλβανικά λεωφορεία με περίπου 50 εργάτες γης, οι οποίοι στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε παρουσίασαν τεστ τα οποία ήταν αρνητικά. Όμως, όπως αποδείχθηκε, τα τεστ ήταν ψεύτικα και οι εργάτες πιάστηκαν στη «φάκα».

Μετά τα rapid tests που έκανε σε όλους τους εργάτες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρέθηκε χθες στα σύνορα, διαπιστώθηκε ότι αρκετοί από αυτούς ήταν τελικά θετικοί στον ιό. Το αποτέλεσμα ήταν να μην επιτραπεί σε κανέναν η είσοδος στη χώρα και τα δύο λεωφορεία αναγκάστηκαν να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής για την Αλβανία. Αξίζει να αναφερθεί ότι όσοι Αλβανοί δηλώνουν εργάτες γης έχουν προορισμό διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από την Πέλλα μέχρι το Αγρίνιο, τη Σπάρτη ή τη Σητεία.

Σημειώνεται πως τα τεστ με τα οποία εφοδιάζονται οι Αλβανοί είναι από πιστοποιημένα εργαστήρια και φέρουν γραμμωτό κώδικα, οπότε εξετάζεται η γνησιότητά τους. Όμως, υπάρχει αμφισβήτηση στο αναγραφόμενο αποτέλεσμα. Επίσης, κανένας δεν γνωρίζει εάν όσοι εισέρχονται στη χώρα τηρούν την καραντίνα των 7 ημερών, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Όπως όλα δείχνουν, οι ελληνικές Αρχές έχουν πια να κάνουν με μια «βιομηχανία» πλαστών rapid tests, τα οποία αγοράζουν Αλβανοί για να περνούν στην Ελλάδα. Άλλωστε, όπως αποκάλυψε πριν από μερικά 24ωρα το αλβανικό δίκτυο Top Channel, υπάρχουν εργαστήρια στην περιοχή της Κορυτσάς που παραποιούν τις απαντήσεις των τεστ, με σκοπό να παρέχουν τα πλαστά αρνητικά τεστ σε Αλβανούς, τα οποία, μαζί με τη φόρμα PFL, τους δίνουν τη δυνατότητα να περάσουν στη χώρα μας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα