Ο Ραφαήλ απαντά σε αυτούς που του στέρησαν την ελπίδα

Στάθηκε στα πόδια του και έπαιξε στο χιόνι ο δίχρονος μαχητής που η Πολιτεία τού αρνήθηκε το δικαίωμα στη θεραπεία

Η ελπίδα έχει φωλιάσει στις καρδιές όλων των Ελλήνων που αγωνιούσαν για τον δύο ετών Παναγιώτη-Ραφαήλ, καθώς ο μικρός μαχητής της ζωής δείχνει να έχει αφήσει πίσω την περιπέτεια της υγείας του και στέκεται στα πόδια του, απολαμβάνοντας μικρές στιγμές ξεγνοιασιάς όπως κάθε παιδί της ηλικίας του!

Μάλιστα, το χιόνι που έντυσε στα λευκά ολόκληρη τη χώρα ήταν για τον ξανθό άγγελο μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να βγει από το σπίτι του και να διασκεδάσει με την ψυχή του, όπως μπορεί να διακρίνει κανείς και στη συγκινητική ανάρτηση που έκαναν οι γονείς του στο διαδίκτυο.

Στην πολύ όμορφη και γεμάτη συναισθήματα φωτογραφία, με την οποία τη συνόδεψαν, διακρίνεται ο Παναγιωτάκης να φοράει μια μπλούζα με το σήμα του αγαπημένου του ήρωα, του Σούπερμαν, και έναν φούξια σκούφο που γράφει «Harvard», πιθανότατα το δώρο που του έκανε κάποιος στις ΗΠΑ, όπου είχε πάει για τη θεραπεία του.

Το δύο ετών αγοράκι, το οποίο προκάλεσε τσουνάμι αλληλεγγύης λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, λάμπει από χαρά στο χιονισμένο τοπίο δίπλα στον πατέρα του, ενώ και τους δύο «λούζουν» χοντρές νιφάδες χιονιού! «Πρώτη φορά ο μικρός μας ήρωας είναι αρκετά δυνατός ώστε να βγει στο χιόνι! Ενθουσιάστηκε και χάρηκε πολύ! Όλα αυτά χάρη σε εσάς και στην αγάπη σας, κάνατε τα αδύνατα δυνατά!» έγραψαν οι γονείς του μικρού αγωνιστή, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας, αλλά και τις ευχαριστίες τους σε όσους βοήθησαν να σωθεί το παιδί τους!

Ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ Γλωσσιώτης, ο οποίος σε περίπου δύο μήνες θα γιορτάσει τα τρίτα γενέθλιά του, διαγνώστηκε με νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1 λίγο μετά τη γέννησή του. Μετά το οριστικό «όχι» του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου, που απέρριψε το αίτημα της οικογένειας για μετάβαση του παιδιού στη Βοστόνη των ΗΠΑ, όπου εφαρμόζεται μια αποτελεσματική γονιδιακή θεραπεία, οι γονείς του ξεκίνησαν έρανο για να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνταν για το ταξίδι.

Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς από φορείς και από απλούς πολίτες, που έσπευσαν να βοηθήσουν από το υστέρημά τους, και συγκεντρώθηκαν πάνω από 3.600.000 ευρώ, δίνοντας στον μικρούλη το πολυπόθητο εισιτήριο στην ελπίδα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα