Βαριές κατηγορίες για (έναν ακόμα) εκελεκτό της Μενδώνη

Ακόμα ένας εκλεκτός της, ο Ν. Νικολάου, αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, φέρεται ότι πρωταγωνιστεί σε υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης!

Στη δίνη ενός ξαφνικού κυκλώνα στροβιλίζεται το τελευταίο 24ωρο ακόμη ένας «εκλεκτός» της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. Μετά τον Δημήτρη Λιγνάδη, τον οποίο είχε διορίσει η ίδια στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, μια σειρά διαδικτυακών δημοσιευμάτων «έδειξε» χθες ως εμπλεκόμενο σε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών ένα πρόσωπο που υπήρξε επίσης επιλογή της υπουργού για σημαντική θέση σε κρατικό πολιτιστικό οργανισμό. Ο λόγος για τον πρωταγωνιστή της σειράς του Mega «Έξαψη» και αναπληρωτή καλλιτεχνικό διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) Νίκο Νικολάου, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που διαδόθηκαν μέσω των ιστοσελίδων news2u.gr και tvxs, πρωταγωνιστεί σε υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης!

Η απάντηση του ηθοποιού για όσα του καταλογίζουν ήταν άμεση! «Κυκλοφορούν δημοσιεύματα που με εμπλέκουν αόριστα σε υπόθεση “σεξουαλικής παρενόχλησης”. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι σε όλη μου την πορεία ως ηθοποιός, η οποία ξεπερνάει πλέον τα σαράντα χρόνια, αλλά και στο σύνολο της διαδρομής μου, ποτέ δεν έδωσα δικαίωμα να συνδεθεί το όνομά μου με οποιαδήποτε αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ούτε θα επιτρέψω να συμβεί τώρα» τόνισε χθες το μεσημέρι σε επίσημη δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ).

«Ποτέ δεν έχω προσβάλει, ούτε με λόγια ούτε με πράξεις, οποιονδήποτε από όσους βρέθηκαν δίπλα μου ως συνεργάτες σε όλη αυτή τη μακρά διαδρομή. Αγνοώ παντελώς την ύπαρξη οποιασδήποτε καταγγελίας, καθώς κανείς δεν με έχει ενημερώσει για κάτι τέτοιο, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι στην πολυετή σταδιοδρομία μου, και αυτό θα το βεβαιώσουν όλοι οι συνάδελφοι και οι συνεργάτες μου» συνέχισε.

Μέσω της δήλωσής του, μάλιστα, ο Νίκος Νικολάου έστειλε μήνυμα προειδοποίησης προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «όποιος επιχειρήσει να σπιλώσει το όνομά μου, καλυπτόμενος πίσω από αόριστες δήθεν “πληροφορίες”, θα κληθεί άμεσα να αποδείξει τα λεγόμενά του ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων ως κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση. Είμαι στη διάθεση κάθε αρμοδίου για να δώσω οποιεσδήποτε εξηγήσεις μού ζητηθούν, αν βεβαίως υφίστανται οι υποτιθέμενες “καταγγελίες”, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και στους θεσμούς του κράτους δικαίου». Ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ δεν παρέλειψε στο τέλος της δήλωσής του να αφήσει και πολιτικές αιχμές επί του θέματος:

«Αυτοί που επέλεξαν εμένα για να παίξουν παιχνίδια, πολιτικά ή άλλα, καθώς και τα άθλια μέσα που νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τη ζωή και την τιμή ανθρώπων για να εισπράξουν πενταροδεκάρες από κλικ στα χυδαία τους δημοσιεύματα έκαναν μεγάλο λάθος. Η καθαρότητα της διαδρομής μου και η εντιμότητά μου δεν θα επιτρέψω να αμφισβητηθούν. Πέραν της όποιας καλλιτεχνικής αξίας των πεπραγμένων μου, το προσωπικό μου ήθος συνιστά την παρακαταθήκη που θέλω να αφήσω στον χώρο του θεάτρου και στην οικογένειά μου» κατέληξε.

Οι πληροφορίες που εμπλέκουν τον Νίκο Νικολάου σε υποθέσεις καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης σήμαναν χθες… συναγερμό τόσο στο Mega, όπου ο ηθοποιός κρατά βασικό ρόλο στο σίριαλ «Έξαψη», υποδυόμενος τον ρόλο του βουλευτή Τζώρτζη Αξιώτη, όσο και στο υπουργείο Πολιτισμού, καθώς ο συγκεκριμένος άνθρωπος διορίστηκε με απευθείας ανάθεση τον Νοέμβριο του 2019 στη θέση του αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΚΘΒΕ, ως προσωπική επιλογή της κυρίας Μενδώνη.

Τέτοια σατανική σύμπτωση με την υπόθεση Λιγνάδη! Ο διορισμός του, μάλιστα, είχε προκαλέσει θόρυβο, καθώς ήταν αιφνιδιαστική η απόφαση της υπουργού να αντικαταστήσει ταχέως και πριν από τη λήξη της θητείας του το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, το οποίο είχε δείξει μέχρι τότε επιτυχημένο έργο. Μάλιστα, είχε κριθεί και ιδιαίτερα άκομψο από την πλευρά της κυρίας Μενδώνη να ανακοινώσει αυτή την αλλαγή με δελτίο Τύπου, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να πληροφορηθούν την καθαίρεσή τους από τα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», ο ηθοποιός συνεχίζει κανονικά τα γυρίσματά του στην «Εξαψη», καθώς μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε γίνει κάποια νομική ενέργεια εναντίον του.

Να θυμίσουμε, τέλος, ότι ο Νίκος Νικολάου είχε εκφράσει την απόλυτη στήριξή του στο πρόσωπο της Λίνας Μενδώνη, όταν σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος ζητούσε την παραίτησή της με αφορμή το σκάνδαλο Λιγνάδη. «Ξεκάθαρα πολιτική σκοπιμότητα κρύβεται πίσω από όσους ζητούν την παραίτηση της Μενδώνη. Η κυρία Μενδώνη έκανε κάποιες τοποθετήσεις σε κρατικούς οργανισμούς. Προέκυψε αυτό το θέμα. Βγήκε και είπε ότι εξαπατήθηκε. Και, επειδή εξαπατήθηκε, της ζητούν να παραιτηθεί; Δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα» είχε δηλώσει σε εκπομπή του Mega ο Νίκος Νικολάου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα