ΔΙΣ: Σε απολογία δύο μητροπολίτες για μη τήρηση των μέτρων το Πάσχα

Τουλάχιστον δύο αρχιερείς εγκαλεί η ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος επειδή κατά την περίοδο του Πάσχα δεν συμμορφώθηκαν με τις αποφάσεις της και τέλεσαν την ακολουθία της Αναστάσεως στις 12 τα μεσάνυχτα, με την παρουσία υπεράριθμων πιστών και χωρίς να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της μετάδοσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εξέφρασε την πικρία και την αποδοκιμασία της για τους κληρικούς που διαφοροποιήθηκαν και ζήτησε από τη Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων να υποβάλει εισήγηση αναφορικά με τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Οι περιπτώσεις των κληρικών που δεν συμμορφώθηκαν με τις αποφάσεις της Συνόδου δεν ήταν λίγες, ωστόσο αυτές που προκάλεσαν τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν των μητροπολιτών Κυθήρων και Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι, όπως ανακοίνωσε η ΔΙΣ, εκδήλωσαν απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου της διοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της «δημοκρατίας», η ΔΙΣ είχε αποφασίσει κατά την προχθεσινή της συνεδρίαση να «ρίξει νερό στο κρασί» και να μην εγκαλέσει τους δύο ιεράρχες, αφήνοντας το θέμα να ξεχαστεί ή τουλάχιστον να περάσει ανώδυνα. Όμως μία επιστολή που έφτασε χθες το πρωί στα χέρια του Αρχιεπισκόπου από τον μητροπολίτη Κυθήρων -στην οποία κατηγορούσε τους συνοδικούς ιεράρχες, εμμένοντας στις θέσεις του- φαίνεται ότι εξόργισε τόσο τον ίδιο όσο και τους υπόλοιπους αρχιερείς, με αποτέλεσμα να λάβουν την απόφαση να ζητηθεί η απολογία τους.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να σταλεί εγκύκλιο σημείωμα σε όλες τις τοπικές εκκλησίες, όπου θα ζητείται από τους ποιμενάρχες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τις περιπτώσεις ιερών ναών όπου παρατηρούνται αυθαιρεσίες στην τήρηση των μέτρων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα