Ο Σύρου Δωρόθεος έβγαλε νέο βιβλίο με άρθρα στη δημοκρατία

Στην «άσβεστη μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου» είναι αφιερωμένο το νέο βιβλίο του μητροπολίτη Σύρου Δωροθέου Β΄ με τίτλο «Χριστιανός Ειμί», που κυκλοφορεί από την Ιερά Μονή Τουρλιανής Μυκόνου. Τίτλος ο οποίος, όπως εξηγεί ο Αλέξανδρος Μαρκουΐζος, γραμματέας της Ι.Μ. Σύρου, επιλέχθηκε «επειδή σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να ακουστεί στον κόσμο η θαρραλέα αυτή ομολογία».

Πρόκειται για συλλογή άρθρων του μητροπολίτη κατά την περίοδο 2012-2016 στην εφημερίδα «δημοκρατία». Τα άρθρα, όπως σημειώνει και ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Νικόλας Λειβαδαράς που το προλογίζει, δημοσιεύτηκαν σε μια περίοδο δύσκολη για την πατρίδα μας και πυκνή σε γεγονότα και εξελίξεις. Οπως όμως σημειώνει, όλα αυτά τα γεγονότα αποτέλεσαν τροφή για τη σκέψη του σεβασμιότατου κ. Δωροθέου Β΄, ο οποίος με νηφάλια και διεισδυτική ματιά προσπάθησε να τα προσεγγίσει, να τα ερμηνεύσει και να εξαγάγει συμπεράσματα και διδάγματα χρήσιμα για κάθε αναγνώστη.

Κατάφερε, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Λειβαδάρας, να παραδώσει ένα μάθημα εθνικής, θρησκευτικής και κοινωνικής υπευθυνότητας. Στο βιβλίο ο μητροπολίτης Δωρόθεος Β΄ αγγίζει πλήθος εξ αυτών, τα οποία τη συγκεκριμένη περίοδο δημιούργησαν πληγές στη χώρα μας. Από τις σχέσεις του ποιμνίου με τον απλό… παπά -χαϊδευτικό του «μπαμπάς», όπως εξηγεί- έως τα Ελληνοτουρκικά. «Δεν θα δομηθεί η ελληνοτουρκική συνεργασία και φιλία με απόκρυψη ή παραποίηση του παρελθόντος» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Τρομοκρατικές επιθέσεις, κοινωνικές αναταραχές, πολιτικές εξελίξεις, πνευματικά ζητήματα και, φυσικά, η καθημερινότητα αποτελούν αφορμή για μια σειρά εμπεριστατωμένων -με λόγο απλό και κατανοητό, που αποφεύγει κοινοτοπίες και την ξύλινη γλώσσα των πολιτικών- άρθρων που προσεγγίζουν με λόγο πατρικό τον αναγνώστη.

Ο μητροπολίτης Σύρου δεν παραλείπει στην αρχή του βιβλίου να ευχαριστήσει προσωπικά τόσο τον εκδότη της εφημερίδας «δημοκρατία» Ιωάννη Φιλιππάκη όσο και τον διευθυντή της Δημήτριο Ριζούλη για τη φιλοξενία των άρθρων του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα