Το Μαξίμου επενδύει ξανά στην πόλωση της κοινωνίας

Ανακοινώνει σήμερα τιμωρητικά μέτρα κατά των ανεμβολίαστων για να καλύψει τις αστοχίες του.

Υπό το βάρος της σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων αλλά και της έκρηξης των εισαγωγών διασωληνώσεων στα δημόσια νοσοκομεία αναμένονται οι σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ, ώστε να περιοριστεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Στόχος κυβέρνησης και ειδικών είναι η διαφύλαξη της ομαλής επιστροφής των εκδρομέων στα αστικά κέντρα αλλά και η αποφυγή ενός νέου σφοδρού κύματος πίεσης στα νοσοκομεία της χώρας.

Η εξίσωση, ωστόσο, φαίνεται πολύ δύσκολη, καθώς οι εμβολιασμοί συνεχίζουν να κινούνται σε ιδιαίτερα χαμηλούς ρυθμούς ενώ τα πολυδιαφημισμένα υγειονομικά πρωτόκολλα της κυβέρνησης… πήγαν περίπατο για χάρη του τουρισμού.

Ελλείψει συγκεκριμένου στρατηγικού σχεδίου και με την πανδημία να καλπάζει, η κυβέρνηση καλείται, έστω και καθυστερημένα, να θέσει ένα πλαίσιο λειτουργίας που θα έχει ως άξονες τη δημόσια υγεία αλλά και την αποφυγή ενός νέου lockdown. Ωστόσο, αυτό που διαφαίνεται ακόμα μία φορά είναι πως το Μέγαρο Μαξίμου επενδύει στην τρομοκράτηση του πληθυσμού και την απειλή μέσω τιμωρητικών μέτρων, δημιουργώντας κλίμα αντίδρασης και πόλωσης στην κοινωνία.

Δηλώσεις Οικονόμου

Ενδεικτικές ήταν και οι χθεσινές δηλώσεις του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος έκανε λόγο για ομηρία της κοινωνίας από τους ανεμβολίαστους, αλλά και του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος απείλησε τους ανεμβολίαστους πως τον χειμώνα δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά.

«Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει και να παραμένει όμηρος τέτοιων αντιλήψεων» ανέφερε ο κ. Οικονόμου, εξηγώντας πως οι σημερινές ανακοινώσεις θα διασφαλίζουν την πλήρη κατά το δυνατό λειτουργία τη δημόσιας σφαίρας σε χώρους δημόσιους και ιδιωτικούς, όπου παρατηρούνται συναθροίσεις».

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, είναι η αποφυγή ενός νέου lockdown αλλά και η διατήρηση των κρουσμάτων στα σημερινά επίπεδα.
Ανάμεσα στα μέτρα που προκρίνονται από κυβέρνηση και επιτροπή είναι:

• Η απαγόρευση εισόδου στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης (θέατρα, κινηματογράφοι) για τους μη εμβολιασμένους.
• Η επαναφορά της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους πέραν των εσωτερικών για όλους, τόσο για ανεμβολίαστους όσο και για εμβολιασμένους.
• Οι ανεμβολίαστοι για να προσέλθουν στην εργασία τους θα κάνουν εργαστηριακά τεστ 1-2 φορές την εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο, με δικά τους έξοδα, σε προκαθορισμένη τιμή.

Κρεσέντο τρομολαγνείας και απειλών από τον Αδωνι

Εμμονικά αδιόρθωτος» ή «συνειδητά επικίνδυνος»; Τι είναι εν τέλει ο Αδωνις Γεωργιάδης; Ένας εμμονικά αδιόρθωτος πολιτικός ή ένας συνειδητά επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία υπουργός; Τι από τα δύο είναι ο άνθρωπος ο οποίος για ακόμα μία φορά δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στους ανεμβολίαστους πολίτες, λέγοντάς τους, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως τους περιμένει ένας χειμώνας περιορισμών, απαγορεύσεων και διώξεων;

«Είναι προφανές ότι πηγαίνουμε σε έναν δύσκολο χειμώνα, γιατί δυστυχώς μια μικρή, αλλά όχι ασήμαντη, μειοψηφία των πολιτών έχει αποφασίσει να τινάξει το σύστημα υγείας της χώρας μας στον αέρα» τόνισε σε τηλεοπτική εκπομπή και πρόσθεσε πως δεν συζητείται καν η είσοδος τον χειμώνα για τους ανεμβολίαστους πολίτες σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά». Εξήγησε ότι δεν πρόκειται για τιμωρία των ανεμβολίαστων, αλλά είναι θέμα διαχείρισης του κινδύνου.
Το γεγονός πως ο Άδωνις θυμάται το Σύνταγμα της χώρας όποτε τον συμφέρει δεν είναι είδηση. Όπως είδηση δεν είναι και το γεγονός ότι έχει μια απέχθεια απέναντι στον λαό. Διακατέχεται άλλωστε από αυτό που κάποτε ο ίδιος αποκαλούσε «καθεστωτική λογική». Αυτό το «αποφασίζουμε και διατάζουμε», το οποίο πολλοί μίσησαν, αλλά ακόμα περισσότεροι εφήρμοσαν.

Το ερώτημα για τον Άδωνι, όμως, είναι αν καταλαβαίνει τι κακό προκαλεί στην κυβέρνηση και την επιστημονική κοινότητα, όταν διχάζει με τέτοιον τρόπο την κοινωνία, προκαλώντας την αντίδραση του κόσμου…

Το ερώτημα είναι αν ο Άδωνις μπορεί να καταλάβει ότι είναι υπουργός μιας εκλεγμένης κυβέρνησης του δυτικού κόσμου, στην οποία πρέπει να λειτουργεί ως υπουργός και όχι ως δικτάτορας της Υποσαχάριας Αφρικής, ο οποίος απειλεί και τραμπουκίζει τον κόσμο. Υστερα από τόσους μήνες, ο Αδωνις θα έπρεπε να είχε καταλάβει πως τα ποσοστά των εμβολιασμών δεν ανεβαίνουν με τραμπουκισμούς, απειλές και διώξεις.

Θα έπρεπε να είχε καταλάβει πως η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει πάσχει στο κομμάτι της ενημέρωσης του πληθυσμού.

Θα έπρεπε να είχε καταλάβει πως ακόμα και σήμερα πληρώνουμε τα «φάουλ» τους με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ο Άδωνις τα ξέρει όλα αυτά, και για αυτό επιλέγει να πολιτεύεται διχάζοντας και στην ουσία αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία.

Για αυτόν τον λόγο είναι όχι μόνο εμμονικά αδιόρθωτος, αλλά και συνειδητά επικίνδυνος.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα