Παρέλυσε ολόκληρη η πρωτεύουσα με την πρώτη καταιγίδα!

Παρότι οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει για έκτακτα καιρικά φαινόμενα, το κράτος αδράνησε…

Για άλλη μια φορά, η Πολιτική Προστασία απέτυχε παταγωδώς να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν χθες την Αττική, παρόλο που είχαν ενημερωθεί εγκαίρως από τους μετεωρολόγους, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες προειδοποιούσαν συνεχώς ότι αναμένονταν ακραία καιρικά φαινόμενα. Το αποτέλεσμα ήταν η πρωτεύουσα να «χορεύει» στους ρυθμούς του… «Μπάλλου» και να πνιγεί μέσα σε λίγες ώρες βροχής, που δεν ήταν και συνεχώς καταρρακτώδης!

Στην πρώτη δυσκολία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης τα έκανε… μούσκεμα, παρά τις διαβεβαιώσεις που έδινε την Τετάρτη περί «ετοιμότητας εν όψει της κακοκαιρίας». Ολόκληρη η πρωτεύουσα παρέλυσε με την πρώτη καταιγίδα. Οι εικόνες σε κάθε γειτονιά της Αθήνας ήταν τριτοκοσμικές. Απροσπέλαστοι δρόμοι, κυκλοφοριακό κομφούζιο με ατελείωτο μποτιλιάρισμα, «λιμνοθάλασσες» και… καταρράκτες συνέθεταν το σκηνικό της πόλης από το πρωί της Πέμπτης, με τους οδηγούς να εγκλωβίζονται στα οχήματά τους και με αμέτρητους εργαζομένους να βιώνουν μια «οδύσσεια» έως ότου καταφέρουν να φτάσουν στη δουλειά τους. Και, σαν να μην έφτανε αυτό, το 112 ενεργοποιήθηκε το… μεσημέρι, προτρέποντας τους πολίτες να είναι… προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις! Φυσικά, ως εκείνη την ώρα επικρατούσε ήδη χάος!

Κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης, το απόγευμα, ο Χρήστος Στυλιανίδης είπε ότι η Πυροσβεστική επενέβη σε 385 κλήσεις που δέχθηκε σε περισσότερες από 20 περιοχές στην Αττική, εκ των οποίων οι 340 αφορούσαν άντληση υδάτων. Χωρίς ρεύμα έμειναν για ώρες Καλλιθέα, Περιστέρι, Νίκαια, Ρέντη, Γλυκά Νερά, Ανω Πεύκη, Ανοιξη και Κεραμεικός, ενώ νωρίτερα το μεσημέρι μια βλάβη σε υποσταθμό στο Παγκράτι προκάλεσε διακοπή, η οποία αποκαταστάθηκε λίγες ώρες αργότερα. Τα εντονότερα προβλήματα εντοπίστηκαν χθες σε Νέα Φιλαδέλφεια, Περιστέρι, Μοσχάτο, Κολωνό, Γαλάτσι, Νέα Ιωνία και Κηφισιά. Γύρω στις 12 το μεσημέρι, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού, διακόπηκε για περίπου μία ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, στο ρεύμα προς Πειραιά, από το ύψος της Πέτρου Ράλλη και στο ύψος της Χαμοστέρνας προς Αθήνα, καθώς και σε τμήμα του ρεύματος ανόδου της λεωφόρου Κηφισίας, από τον Φάρο Ψυχικού προς Κηφισιά. Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα διακόπηκε η κυκλοφορία στη διασταύρωση Μαρκόπουλου και Ελπίδος στο Μαρκόπουλο και την οδό Λ. Κατσώνη από τη γέφυρα Βρυούλων μέχρι την οδό Περικλέους.

Από την επέλαση του «Μπάλλου» δεν γλίτωσαν ούτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς! Συγκεκριμένα, στα νερά της παλαιάς λεωφόρου Ποσειδώνος, κάτω από τη γέφυρα του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», εγκλωβίστηκε λεωφορείο του ΟΑΣΑ, που έγινε… «πισίνα» ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Βούλα. Ακόμα, διακόπηκε προσωρινά η κίνηση των συρμών του ΗΣΑΠ στη γραμμή 1.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα