Απίστευτη εξέλιξη με τον 39χρονο σφαγέα του Βόλου! Είχε σκοτώσει τη μητέρα του δικηγόρου του

Ταυτοποιήθηκε το DNA του Μυλωνά με το υλικό που είχε βρεθεί στα νύχια του θύματος

Ούτε ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος ταινιών τρόμου θα μπορούσε να συλλάβει την αδιανόητη τροπή που πήρε από τη μια στιγμή στην άλλη η υπόθεση δολοφονίας της 75χρονης Ευθαλίας Αβραμίδου – Αλεξούλη από τον 39χρονο βαφτισιμιό της.

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο «χασάπης» του Βόλου, ο οποίος κατακρεούργησε με 42 μαχαιριές τη νονά του, είχε δολοφονήσει πριν από 12 χρόνια και τη μητέρα του δικηγόρου του, ο οποίος είχε αναλάβει τη νομική υπεράσπισή του στο πρόσφατο έγκλημα και τον εκπροσωπούσε σε όλες τις ποινικές υποθέσεις του.

Ηταν βράδυ της 12ης Αυγούστου 2009, όταν ο γνωστός δικηγόρος του Βόλου Γιάννης Μηλίνης αποφάσισε να περάσει από το σπίτι της μητέρας του, Νίκης, επί της οδού Μελίνας Μερκούρη στη Νέα Ιωνία Βόλου, για να δει αν είναι καλά, αφού επί δύο ημέρες δεν ανταποκρινόταν στις κλήσεις του. Το θέαμα που αντίκρισε του «έκοψε» τα πόδια, αφού βρήκε την 69χρονη πεσμένη μπρούμυτα στο πάτωμα ανάμεσα στο σαλόνι και στην κουζίνα, μέσα σε μια λίμνη αίματος!

Σφαγή

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η άτυχη γυναίκα είχε δεχτεί 20 μαχαιριές, ενώ από την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι η πόρτα του διαμερίσματος δεν έφερε ίχνη παραβίασης. Παράλληλα, τα χρησιμοποιημένα μπολ παγωτού που βρέθηκαν πάνω στο τραπέζι πρόδιδαν ότι ο δράστης ήταν οικείο πρόσωπο της Νίκης Μηλίνη.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βόλου υπέθεσαν ότι η 69χρονη άνοιξε την πόρτα στον σφαγέα της ανυποψίαστη για όσα θα ακολουθούσαν και μάλιστα τον κέρασε παγωτό προτού δεχθεί τη λυσσαλέα επίθεσή του. Σύμφωνα με την αναφορά των αστυνομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση, ο δράστης της στυγερής δολοφονίας «φέρεται από τον τρόπο που κινήθηκε ότι είχε προσχεδιάσει την πράξη του, ενώ ενήργησε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παίρνοντας μαζί του και το όπλο του εγκλήματος».

Αν και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών είχε δείγμα γενετικού υλικού το οποίο βρέθηκε στα νύχια του θύματος, δεν προέκυψε ταυτοποίηση και η υπόθεση παρέμενε επί 12 χρόνια άλυτος γρίφος. Ωσπου, την περασμένη Πέμπτη εμφανίστηκε στην Ασφάλεια Βόλου ο συνήγορος υπεράσπισης του 39χρονου Θανάση Μυλωνά (ο οποίος «πάγωσε» την κοινή γνώμη όταν ομολόγησε ότι έσφαξε τη νονά του επειδή δεν του έδινε 2.000 ευρώ για να πληρώσει τα χρέη του από τον τζόγο), προκειμένου να κανονίσει όλα τα διαδικαστικά μετά την προφυλάκιση του εντολέα του.

Οι νεότεροι σε ηλικία αξιωματικοί είτε αγνοούσαν την προσωπική ιστορία του νομικού συμπαραστάτη του 39χρονου είτε θεώρησαν «τραγική σύμπτωση» την πανομοιότυπη δράση στα δύο εγκλήματα με θύματα δύο γυναίκες μεγάλης ηλικίας. Όμως, στην αναφορά του ονόματος του δικηγόρου, ένας ανώτατος αξιωματικός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας επανέφερε στη μνήμη του την ανεξιχνίαστη δολοφονία της Νέας Ιωνίας και ζήτησε να ενημερωθεί για τη σχέση του συνηγόρου του κατηγορουμένου με τη Νίκη Μηλίνη.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον δικηγόρο να τους πει πώς γνωρίστηκε με τον εντολέα του και εκείνος απάντησε ότι η μητέρα του διέμενε στην ίδια πολυκατοικία στην οποία ζούσαν και οι παππούδες του Θανάση Μυλωνά και πως ήταν και φίλη της νονάς του! Μάλιστα, υπερασπιζόταν χρόνια τον 39χρονο, καθώς εκείνος του ζήτησε μετά τη δολοφονία της μητέρας του να αναλάβει τις νομικές εκκρεμότητές του με τη Δικαιοσύνη, οι οποίες αφορούσαν εκβιασμούς, μπραβιλίκια, ναρκωτικά και εμπρησμούς. Σήμερα, μάλιστα, θα τον υπερασπιζόταν σε εκδίκαση άλλου κακουργήματος στη Λάρισα.

Ομοιότητες

Από εκείνη τη στιγμή ήταν ζήτημα χρόνου να εξιχνιαστεί η δολοφονία της 69χρονης. Εξάλλου, οι ανατριχιαστικά πολλές ομοιότητες που παρουσίαζαν τα δύο εγκλήματα δεν άφησαν περιθώρια στους αστυνομικούς να αμφιβάλουν για το ποιος είναι ο ένοχος. Από τον βάναυσο τρόπο με τον οποίο ο 39χρονος δράστης αφαίρεσε τις ζωές των θυμάτων του, καρφώνοντας 20 φορές το μαχαίρι στο πρώτο και 42 στο δεύτερο, το γεγονός ότι και οι δύο γυναίκες ήταν κατακρεουργημένες στην αριστερή πλευρά του σώματός τους, μέχρι το κίνητρο που οδήγησε τον Θανάση Μυλωνά στις αποτρόπαιες πράξεις του, το οποίο δεν ήταν άλλο από την άρνηση και των δύο ηλικιωμένων γυναικών να του δώσουν χρήματα.

Δείγμα θετικό

Υστερα από αυτό, εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. δείγμα DNA του 39χρονου και, χθες, βγήκαν τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία το γενετικό υλικό που είχε ανιχνευτεί στα νύχια της 69χρονης Νίκης Μηλίνη ανήκει στον προφυλακισμένο -πλέον- «σφαγέα» του Βόλου!

Ως τότε, το μόνο που ήξεραν οι διωκτικές Αρχές ήταν πως το δείγμα ανήκε σε «άγνωστο νεαρό άρρεν».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα