Η καυστική ανάρτηση της εγγονής του Μεταξά με πολλούς αποδέκτες

Πέρασε ήδη ένα εικοσιτετράωρο από την ώρα που η αττική γη σκέπασε για πάντα το άψυχο σώμα του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου.

O θάνατός του αναμφισβήτητα μονοπώλησε το ενδιαφέρον του κόσμου όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ. Τηλεοπτικά δίκτυα και φωτορεπόρτερ από πολλές χώρες του κόσμου βρέθηκαν τη Δευτέρα το μεσημέρι στην εξόδιο ακολουθία του τέως βασιλιά, με χιλιάδες κόσμου να αποδίδουν τις δικές τους τιμές σε έναν άνθρωπο που αγάπησαν σαν οικογένειά τους.

Από την Τρίτη το βράδυ που έγινε γνωστός ο θάνατος του Κωνσταντίνου δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά δίκτυα «ξεσκόνισαν» οτιδήποτε είχε σχέση με την τέως βασιλική οικογένεια, προκειμένου να δώσει τροφή για το τηλεθεάμον κοινό. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι τα κεντρικά δελτία ειδήσεων καθώς και οι εκπομπές που ασχολήθηκαν με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο κατάφεραν να εκτοξεύσουν την τηλεθέασή τους.

Η επόμενη μέρα της κηδείας του τέως βασιλιά βρίσκει και πάλι τόσο τα ειδησεογραφικά πρακτορεία όσο και τα τηλεοπτικά κανάλια να αναζητούν νέα «τροφή» για τους τηλεθεατές και τους χρήστες διαδικτύου. Η στάση της συζύγου του τέως βασιλιά Αννας Μαρίας, τα δάκρυα των γιων του, η μεταφορά της σορού από όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας στην τελευταία του κατοικία, καθώς και το «κυνήγι» των τηλεοπτικών καμερών και φωτογράφων δείχνουν το αμείωτο ενδιαφέρον του κοινού.

Φήμες για μόνιμη εγκατάσταση

Ηδη άρχισαν οι φήμες για μόνιμη εγκατάσταση του Παύλου και της οικογένειάς του στην Αθήνα, προκειμένου να είναι κοντά στην πολυαγαπημένη του μητέρα, η οποία έχασε το στήριγμά της έπειτα από 59 χρόνια γάμου. Και ενώ τα σενάρια καλά κρατούν, όλα τα ειδησεογραφικά δίκτυα τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό έχουν ήδη βάλει στόχο την πρώτη συνέντευξη από την τέως βασιλική οικογένεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στο γραφείο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έχουν φτάσει από χθες τρεις προτάσεις από ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια για συνέντευξη με μέλος της οικογένειας (ένας, μάλιστα, εκ των δημοσιογράφων διατηρούσε στενή σχέση με την οικογένεια του τέως), ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έχει προκύψει και από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία για το ίδιο θέμα βλέποντας τον τεράστιο αντίκτυπο που είχε η κηδεία του σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Πρώτος «στόχος» για συνέντευξη φαίνεται να είναι η χήρα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Αννα Μαρία. H γυναίκα που με τη στάση ζωής της αλλά και με την εικόνα που παρουσίασε στην κηδεία έκανε πολλούς να δακρύσουν από συγκίνηση. Ωστόσο, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι τόσο η αρρώστια του τέως όσο και ο θάνατός του την έχουν καταβάλει, με αποτέλεσμα να αποκλείει κάτι τέτοιο για το αμέσως επόμενο διάστημα. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο πως όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα βρίσκονται στην Ελλάδα -όσο καιρό χρειαστεί-, προκειμένου να βρίσκονται κοντά στη μητέρα και γιαγιά τους Αννα Μαρία!

Ωστόσο, ένα από τα παραλειπόμενα της κηδείας του τέως βασιλιά ήταν και η παρουσία της εγγονής του Ιωάννη Μεταξά, αρχαιολόγου Ιωάννας Φωκά. Η σπουδαία επιστήμονας βρέθηκε τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών από πολύ νωρίς, θέλοντας έτσι να τιμήσει τόσο τον ίδιο όσο και την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια. Η ίδια σε μια ανάρτησή της λίγη ώρα μετά το τέλος της κηδείας του τέως βασιλιά έγραψε στα social media: «Από τη Μητρόπολη ως το σημείο που επιτρεπόταν ο τελευταίος αποχαιρετισμός ενός βασιλέα. Εσείς, Ελληνίδες του 21ου αιώνα, που θα αναθρέψετε τη νέα γενιά, θα δυσκολευτείτε γιατί δεν υπάρχουν ποιήματα και τραγούδια να υμνήσουν πια ένα μαρμαρωμένο βασιλιά. Ολα τέλειωσαν σήμερα. Και πριγκίπισσες δεν θα μπορείτε πια να πείτε τα κοριτσάκια σας.

Η δημοκρατία μας δεν αναγνωρίζει τίτλους ευγενείας. Είναι παράνομοι. Οι άριστοι υπό διωγμόν. Ολα λογίζονται ως χύδην όχλος. Στόχος, τα ποσοστά ψηφοφορίας. Γυμνή από παραδόσεις και ιστορίες ήθους, θαύματα και ηρωισμούς θα συνεχίσει η ζωή των παιδιών σας, τυλιγμένη σε ηλεκτρονικά συστήματα, πλήκτρα, καλώδια και οθόνες. Γιατί οι μύθοι που στηρίζουν τους λαούς δεν κατασκευάζονται από τους συγγραφείς, μόνο γεννιούνται μέσα στην ίδια τη ζωή με πάλη, μόχθο και θυσία για ιδανικά, και τότε μόνο ακολουθούν οι ραψωδοί και οι ποιητές» κατέληξε στην ανάρτησή της!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα