Τραυμάτισαν με μαχαίρι τη 12χρονη, θύμα του Μίχου

Όπως καταγγέλλει η οικογένειά της, άγνωστος της επιτέθηκε στο σπίτι όπου μένει με τη θεία της

Συγκλονίζει και προκαλεί συνειρμούς και ερωτήματα η καταγγελία της οικογένειας της 12χρονης από τον Κολωνό, την οποία βίαζε και εξέδιδε ο Ηλίας Μίχος, ότι άγνωστος άντρας πήγε χθες το μεσημέρι στο σπίτι όπου διαμένει η ανήλικη με τη θεία της και την τραυμάτισε με μαχαίρι στο χέρι, με προφανή σκοπό να την τρομοκρατήσει.

Η καταγγελία έγινε μέσω των δικηγόρων της οικογένειας Ασπασίας Ταραχοπούλου και Αντωνίας Λεγάκη. Σύμφωνα με όσα έκαναν γνωστά οι δύο δικηγόροι, άγνωστος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τού προσώπου του μπήκε στο σπίτι όπου διαμένει η μικρή με τη θεία της σε επαρχιακή πόλη και της επιτέθηκε με μαχαίρι, τραυματίζοντάς τη. Το συγκλονιστικό, όμως, είναι ότι, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, αυτό ήταν το τρίτο κατά σειρά περιστατικό, καθώς κάποιος είχε πλησιάσει τον αδερφό της πριν από λίγες ημέρες και του έκανε νόημα με το χέρι του να σωπάσουν, ενώ είχαν πετάξει και πέτρα στο σπίτι της οικογένειας στον Κολωνό.

Για το περιστατικό με το μαχαίρι οι δικηγόροι αναφέρουν πως ο άγνωστος άντρας φορούσε κουκούλα τύπου full face και στα παπούτσια του είχε περάσει σακούλες για να μην αφήσει ίχνη. Οταν προσπάθησε να μπει από την πόρτα στο σπίτι και τον είδε η 12χρονη, που ήταν μόνη της εκείνη την ώρα, την απείλησε με ένα μαχαίρι.

Τράπηκε σε φυγή

Το κορίτσι, το οποίο με τις καταθέσεις του έχει οδηγήσει πολλούς στη φυλακή ως βιαστές της, έσπρωξε τον άγνωστο εισβολέα και προσπάθησε να κλείσει την πόρτα. Τότε εκείνος τη χτύπησε με το μαχαίρι στο χέρι με το οποίο έσπρωχνε η μικρή την πόρτα, τραυματίζοντάς τη. Εν συνεχεία, ο αδίστακτος δράστης τράπηκε σε φυγή. Οι αστυνομικοί, όταν κλήθηκαν, διαπίστωσαν κάποιες εκδορές στο χέρι και παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθεί από τι αντικείμενο προήλθαν.

Στην ανακοίνωση της Ασπασίας Ταραχοπούλου και της Αντωνίας Λεγάκη αναφέρεται επίσης: «Δύο ημέρες πριν, καθώς ο 10χρονος αδερφός της βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού, άγνωστος σταμάτησε μπροστά του και, βάζοντας το δάχτυλο μπροστά στο στόμα του, έκανε το σήμα “μη μιλάς” και εξαφανίστηκε. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά απειλούνται, εφόσον προ ημερών άγνωστος πέταξε πέτρα και έσπασε το παράθυρο του δωματίου των παιδιών. Ο κίνδυνος είναι προφανής, όπως και η απειλή για να μη μιλήσουν» τονίζουν και συνεχίζουν επισημαίνοντας ότι η 12χρονη παραμένει απροστάτευτη: «Εξι μήνες μετά την αποκάλυψη των βασανιστηρίων της 12χρονης, η Πολιτεία την έχει αφήσει απολύτως απροστάτευτη, στο έλεος των κυκλωμάτων που την εκμεταλλεύονταν. Καλούμε τις Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των παιδιών και καθιστούμε υπεύθυνους όλους τους θεσμικά και πολιτικά αρμόδιους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά!»

Οπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος της προφυλακισμένης μητέρας της 12χρονης Απόστολος Λύτρας, έχουν υποβληθεί μηνύσεις και για τα τρία περίεργα και μαφιόζικου τύπου περιστατικά. «Ξεκάθαρη απειλή, κάποιοι ή δεν θέλουν να συνεχίσει να δίνει καταθέσεις ή θέλουν αυτοί που ήδη βρίσκονται στη φυλακή να φοβίσουν τη μητέρα» σχολίασε ο δικηγόρος.

Μέσω του ιδίου τοποθετήθηκε και η προφυλακισμένη μητέρα, επιβεβαιώνοντας τα τρία περιστατικά και λέγοντας πως «όλα αυτά τα συμβάντα προφανώς δεν συνιστούν τυχαία γεγονότα, αλλά αποτελούν προσπάθειες εκφοβισμού της ανήλικης κόρης μου, για να σταματήσει να μιλάει σχετικά με όσα βίωσε».

Την στοχοποίησε

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως τον περασμένο Ιανουάριο, έξω και πέρα από κάθε λογική και ηθική, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου είχε στοχοποιήσει το 12χρονο κορίτσι, αποκαλύπτοντας, ως μη όφειλε, ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, κάτι που, όπως φαίνεται, απέβη εις βάρος του παιδιού. Ολα είχαν συμβεί στη Βουλή, όπου η Δόμνα Μιχαηλίδου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη, φανέρωσε πού μένει και πού πηγαίνει σχολείο η 12χρονη, παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο κάθε αρχή προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα