Σε «τροχιά»… Μυκόνου Σέριφος και Πάρος

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι καταγγελίες κατοίκων της Πάρου, καθώς και του δημάρχου Σερίφου

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη προκάλεσαν οι καταγγελίες κατοίκων της Πάρου για την παράνομη κατάληψη των ελεύθερων παραλιών του νησιού από ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά και του δημάρχου Σερίφου για τη λειτουργία beach bar, αν και είχε σφραγιστεί.

Πρόκειται για διπλή παρέμβαση της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού για να ερευνηθούν οι καταγγελίες σε βάρος επιχειρηματιών στην Πάρο και τη Σέριφο, οι οποίοι φαίνεται πως… ζήλεψαν τη δόξα και τα υπερκέρδη των συναδέλφων τους στη Μύκονο.

Η κυρία Αδειλίνη ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου να διενεργηθεί έρευνα για τις καταγγελίες του δημάρχου Σερίφου για τη συνέχιση λειτουργίας beach bar παρά το σφράγισμα στην παραλία Γάνεμα, καθώς και την εφαρμογή της νομοθεσίας για καταπάτηση του αιγιαλού σχεδόν σε όλες τις παραλίες στην Πάρο.

Ειδικότερα, προέτρεψε τους συναδέλφους της εισαγγελικούς λειτουργούς να εφαρμόσουν παλαιότερη εγκύκλιο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ελέγχοντας αν παρεμποδίζεται η ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση όλων σε κοινόχρηστους χώρους και να διακριβωθεί η τυχόν τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιόποινων πράξεων.

Στην Πάρο κάτοικοι του νησιού, με… μπροστάρη τον ηθοποιό Λάκη Λαζόπουλο, που έχει σπίτι στο νησί, διαμαρτύρονται, καθώς δεν υπάρχει «ελεύθερη παραλία», δηλαδή παραλία που να μην έχει καταληφθεί από ξαπλώστρες, ομπρέλες και άλλες εγκαταστάσεις.

Οπως καταγγέλλουν, κάποιοι επιχειρηματίες, που έχουν μισθώσει από τον δήμο τμήμα των παραλιών, επεκτείνουν αυθαίρετα τις άδειες που έχουν για ομπρέλες και ξαπλώστρες, και καταλαμβάνουν ολόκληρους κόλπους, παρεμποδίζοντας τους πολίτες που δεν θέλουν να καθίσουν σε ξαπλώστρα.

Για τον λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί η Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες για να υπερασπιστούν τον δημόσιο χαρακτήρα των παραλιών του νησιού. «Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των πολιτών και επισκεπτών του νησιού μας για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες που αγαπάμε» διαμηνύει η Κίνηση Πολιτών για Ελεύθερες Παραλίες «Save Paros Beaches».  Πριν από λίγες ημέρες περίπου 300 μέλη της κίνησης πολιτών βρέθηκαν στην παραλία της μικρής Σάντα Μαρίας και προχώρησαν σε συμβολική διαμαρτυρία.

Επίσης, σε ανάρτησή του ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος κατήγγειλε πως στην Πάρο οι επιχειρηματίες «μυκονιάζουν». «Αυτή η κατάσταση που πάει να “καθιερωθεί” και στην Πάρο… πάνε να τη μυκονιάσουν. Ξαπλώστρες, κρεβάτια, ντιβάνια και ούτε σπιθαμή για τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού. Δεν γνωρίζω αν έχει δώσει άδεια ο Δήμος Πάρου. Ξέρω ότι ο κόσμος λέει “πάμε στην Πάρο, όχι στην Πάρω”. Είμαι μαζί με τους διαμαρτυρομένους. Περιμένουμε άμεση απελευθέρωση των παραλιών και για τους μη ξαπλώνοντες» έγραψε ο Λάκης Λαζόπουλος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα