Στο κελί ο 53χρονος τραμπούκος εστιάτορας

Προφυλακιστέος ο επιχειρηματίας μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της εν διαστάσει συζύγου του, που την έστειλε στο νοσοκομείο

Μετανιωμένος εμφανίστηκε στην απολογία του ο 53χρονος επιχειρηματίας από τη Λάρισα, ο οποίος κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό της αστυνομικού εν διαστάσει συζύγου του τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης! Παρ’ όλα αυτά, δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα κι έτσι πήρε τον δρόμο για τη φυλακή, καθώς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως, στις εξηγήσεις που έδωσε ο 53χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος στην τακτική ανακρίτρια Λάρισας ισχυρίστηκε ότι είναι απαράδεκτος για όσα έκανε στη 43χρονη εν διαστάσει σύζυγό του. «Είμαι απαράδεκτος για όσα έκανα και δεν μπορώ να δικαιολογήσω τον εαυτό μου, όμως δεν ήθελα να τη σκοτώσω.

Δεν μπορούσα να αντιληφθώ τον πόνο και τη ζημιά που προκαλώ, το αντιλήφθηκα μετά τις τρεις ημέρες που βρίσκομαι στα κρατητήρια. Θόλωσα από τον θυμό» φέρεται ότι ήταν τα λόγια του παρ’ ολίγον συζυγοκτόνου στη δικαστική λειτουργό, σύμφωνα με το onlarissa.gr. Παράλληλα, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είχαν προηγηθεί του ξυλοδαρμού κάποια γεγονότα τα οποία τον εξώθησαν στα άκρα.

Θράσος

Ο δικηγόρος του 53χρονου Αλέξης Κούγιας επιχείρησε, από την πλευρά του, να «βγάλει λάδι» τον εντολέα του, υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο προφυλακισμένος πλέον επιχειρηματίας σακάτεψε στο ξύλο την άτυχη αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. επειδή ανακάλυψε στο κινητό τηλέφωνό της μηνύματα από τον εραστή της!

«Εκείνο που παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον είναι ότι οι συνάδελφοι της παθούσης δεν έχουν κατασχέσει το κινητό της τηλέφωνο, στο οποίο ο κ. κατηγορούμενος ανακάλυψε στις 3.30 ώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης μηνύματα, τα οποία το θύμα εκείνη την ώρα αντάλλασσε με πρόσωπο, το όποιο η Αστυνομία αρνήθηκε να διαπιστώσει ποιο είναι (κατά τον εντολέα μου προκύπτει ότι είναι ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας)» τονίζεται, μεταξύ άλλων, στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του ποινικολόγου.

Ωστόσο, όταν συνέτασσε o κ. Κούγιας την εν λόγω δήλωση, δεν πρέπει να σκέφτηκε ότι ακόμα και ενδεχόμενη απιστία της αστυνομικού δεν έδινε το δικαίωμα στον 53χρονο να τη στείλει στο νοσοκομείο με ρήξη σπλήνας και νεφρού, από τη στιγμή, μάλιστα, που ήταν σε διάσταση και δεν ζούσαν στο ίδιο σπίτι τον τελευταίο ενάμιση μήνα!

Ο συνήγορος υπεράσπισης του επιχειρηματία μίλησε, τέλος, για «μεροληπτική αντιμετώπιση» και «αδικαιολόγητη σπουδή» να απολογηθεί χθες ο κατηγορούμενος, μετά την απόρριψη του αιτήματός του για τη χορήγηση νέας προθεσμίας.

Νωρίτερα, χθες το πρωί ο δικηγόρος του θύματος Διαμαντής Μπασαράς είχε εμφανιστεί στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας και είχε δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, χαρακτηρίζοντας την επίθεση σε βάρος της εντολέως του «πολύ σοβαρό περιστατικό άσκησης σωματικής βίας». Ενδεικτική της βιαιότητας του δράστη είναι, άλλωστε, η δήλωση του προέδρου της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής Γιώργου Καλλιακμάνη ότι «αν αργούσε πέντε λεπτά η Αμεση Δράση, ο 53χρονος θα την είχε σκοτώσει (σ.σ.: 43χρονη), με κλοτσιές και με μπουνιές στο πρόσωπο, στο κεφάλι».

Φραστική επίθεση

Σημειώνεται ότι κατά την είσοδο του 53χρονου επιχειρηματία στο γραφείο της ανακρίτριας δέχθηκε φραστική επίθεση από μια γυναίκα από το φιλικό περιβάλλον της εν διαστάσει συζύγου του, η οποία του φώναξε «Γιατί το έκανες;», χωρίς να λάβει απάντηση. Η 43χρονη υποδιοικητής συνεχίζει να νοσηλεύεται με ρήξη σπλήνας και νεφρού, καθώς και με σοβαρότατα τραύματα στο κεφάλι, στα πλευρά και την κοιλιά. «Η υγεία της είναι σε καλή κατάσταση, δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή της, παρακολουθείται από τους γιατρούς και από τους ειδικούς ψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο και στηρίζουν και την ίδια και τα δύο ανήλικα παιδιά της» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη συζήτηση των ψυχολόγων της ΕΛ.ΑΣ. με τα παιδιά του πρώην ζευγαριού προέκυψε ότι ο 53χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και ενδοοικογενειακή βία, δεν είχε χτυπήσει τη μητέρα τους μπροστά τους. Ωστόσο, είχαν δει κατά καιρούς τους γονείς τους να τσακώνονται.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα