Στον «αποχαιρετισμό» Ανθίμου ο Ιερώνυμος

Οριστικά και αμετάκλητα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος θα είναι παρών στην τελετή για τον «αποχαιρετισμό» του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του και θα γιορτάσει τα 20ά ονομαστήριά του ως μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, τα οποία θα συνδυάσει με την αποχώρησή του.

Με σχετική ανακοίνωση η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης προσκαλεί άπαντες στις λατρευτικές εκδηλώσεις, επί τη μνήμη του αγίου Ιερομάρτυρος Ανθίμου, επισκόπου Νικομηδείας.

Στη θεία λειτουργία το πρωί της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου 2023, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση, θα παραστεί και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Οι φετινές εκδηλώσεις για τα ονομαστήρια του παναγιοτάτου θα είναι οι αποχαιρετιστήριες μετά την υποβληθείσα προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος παραίτησή του στις 7 Αυγούστου, που έγινε αποδεκτή μόλις την περασμένη Παρασκευή.

Ο μητροπολίτης κ. Ανθιμος θα είναι στον πανηγυρικό εσπερινό που θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Στη θεία λειτουργία το πρωί της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου 2023, στον Αγιο Δημήτριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα παραστεί και πλήθος κόσμου, προκειμένου να αποχαιρετήσει τον μητροπολίτη στις αποχαιρετιστήριες εκδηλώσεις μετά την παραίτησή του. Αναμένεται να επικρατήσει συγκίνηση και να χειροκροτηθεί ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος, ο οποίος θα αποσυρθεί στην πατρίδα του, στον Εβρο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα