Στη φυλακή ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 53χρονος μιζαδόρος αστυνομικός και «χαϊδεμένο» παιδί της Ν.Δ. κατηγορείται για εκβίαση και δωροδοκία

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε, μετά τη μαραθώνια απολογία του στον ανακριτή, ο 53χρονος επίορκος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. από τα Χανιά Ν.Ξ., ο οποίος κατηγορείται για εκβίαση και δωροδοκία, καθώς φέρεται ότι ζήτησε από γυναίκα το ποσό των 30.000 ευρώ για να μη «χτυπήσει» ο ίδιος σε δημοπρασία μiα καντίνα που λειτουργεί στους Αγίους Αποστόλους.

Ο μιζαδόρος αστυνομικός -και «χαϊδεμένο» παιδί της Νέας Δημοκρατίας- έφτασε στο δικαστικό μέγαρο Χανίων λίγο μετά τις 8.30, χθες, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, και επί σχεδόν επτά ώρες έδινε εξηγήσεις για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ωστόσο, δεν έπεισε με τους ισχυρισμούς του ανακριτή και εισαγγελέα, που τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο. Κατά τη μεταφορά του, άτομα από το φιλικό και to συγγενικό περιβάλλον του φώναξαν «Όλα καλά θα πάνε», ενώ ο ίδιος εμφανίστηκε ανέκφραστος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος γιος του 53χρονου κατηγορουμένου, που υπηρετεί στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία και κατηγορείται για συνέργεια στη δωροδοκία, αφέθηκε ελεύθερος προχθές, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Σύμφωνα με το flashnews.gr, έχουν ήδη ξεκινήσει αντικαταστάσεις προσώπων που υπηρετούν στην υπηρεσία στην οποία ήταν διοικητής ο Ν.Ξ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αλλαγές σε πρόσωπα θα φτάσουν ακόμα και τις 20 και θα αναφέρονται κυρίως σε διοικητικούς υπαλλήλους της ΕΛ.ΑΣ. στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Ηδη έχουν ενημερωθεί υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών στα Χανιά και από σήμερα κιόλας θα αναλάβουν τα νέα πόστα τους. Παράλληλα, υπάλληλοι που εργάζονταν εκεί έως σήμερα ενδέχεται να περάσουν από ΕΔΕ, καθώς η κατάσταση που επικρατούσε στην υπηρεσία το τελευταίο διάστημα δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν τηρούνταν κανένα πρωτόκολλο και πως, σε κάποιες περιπτώσεις, επικρατούσε «άναρχη» κατάσταση που δεν συνάδει με υπηρεσία της Αστυνομίας.

Σε βάρος του 53χρονου αξιωματικού της Αστυνομίας με την πλούσια παραβατική δραστηριότητα υπήρχαν καταγγελίες και στοιχεία ότι προέβαινε σε ψευδείς καταγγελίες, εκτόξευε απειλές ότι θα προβεί σε συλλήψεις, παρεμποδίζοντας οικοδομικές εργασίες, ζητούσε χρήματα για να σβήνει κλήσεις της Τροχαίας και πουλούσε προστασία σε πολίτες.

Ολα τα παραπάνω οδήγησαν τους συναδέλφους του στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. να τον θέσουν υπό στενή παρακολούθηση. Η σύλληψη του πρώην ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., που εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του εμφανιζόταν στις δημοπρασίες με μια βαλίτσα γεμάτη λεφτά, την οποία επεδείκνυε εκβιαστικά στους πλειοδότες, απαιτώντας να του δώσουν χρηματικά ποσά για να μη «χτυπήσει» ο ίδιος τις άδειες που δημοπρατούνταν, ήταν επεισοδιακή, την περασμένη Κυριακή. Σύμφωνα με στελέχη τού Εσωτερικών Υποθέσεων που του πέρασαν χειροπέδες, δεν δίστασε να τους απειλήσει ότι θα μπλέξουν και πως δεν ξέρουν με ποιον τα έχουν βάλει!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα