Ντροπή! Τον συνέλαβαν για τη σημαία

Θλιβερές θριαμβολογίες Οικονόμου επειδή η Αστυνομία έπιασε τον Παλαιστίνιο που σήκωσε το ιερό σύμβολο της χώρας του

Μέχρι και η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου θα θαύμαζε τον ζήλο που επέδειξε η κυβέρνηση για τη σύλληψη του 22χρονου Παλαιστινίου που έκανε το «αδίκημα» να σηκώσει την παλαιστινιακή σημαία στο συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που βλέπει με σταυρωμένα τα χέρια να μετατρέπεται το κέντρο της Αθήνας σε άνδρο εγκληματικότητας, το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών να συνεχίζεται χωρίς μία σύλληψη, τους Κροάτες νεοναζί να διασχίζουν όλη την Ελλάδα ανενόχλητοι δολοφονώντας τον Μιχάλη και τους μπαχαλάκηδες να καίνε την Πατησίων μία φορά τον μήνα, αποφάσισε να εξαντλήσει την αυστηρότητά του στη σύλληψη ενός 22χρονου Παλαιστινίου, που σήκωσε τη σημαία της χώρας του.

Τα πράγματα είναι μάλιστα πολύ χειρότερα, καθώς ο 22χρονος όχι μόνο δεν κατέβασε την ελληνική σημαία, αλλά -αντίθετα- την ανέβασε μαζί με τη σημαία της Παλαιστίνης. Μετά τον σάλο που προκάλεσε η σύλληψη αλλά και οι επευφημίες των κυβερνητικών στελεχών, ο 22χρονος έμεινε ελεύθερος με εισαγγελική εντολή. Λίγες ώρες, όμως, νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε σπεύσει να γνωστοποιήσει πως η προσαγωγή έγινε «με προσωπική παραίνεση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για να δράσει άμεσα η Αστυνομία».

Η απίστευτη και συνάμα απαράδεκτη κατηγορία εναντίον του στηρίζεται στο άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει: «Οποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών. Αν τα αντίποινα επήλθαν πραγματικά εξαιτίας των ενεργειών του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών».

Αντιδράσεις

Ο ίδιος, μάλιστα, ο κ. Οικονόμου λίγη ώρα νωρίτερα είχε θριαμβολογήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως «ύστερα από ενδελεχή έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη το άτομο που την Κυριακή, στο πλαίσιο διαδήλωσης στο Σύνταγμα, τοποθέτησε παλαιστινιακή και κατόπιν ελληνική σημαία σε στύλο. Ο συλληφθείς παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη. Η ΕΛ.ΑΣ., σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και πολλαπλώς φορτισμένο περιβάλλον, δρα συνετά και αποτελεσματικά, στο πλαίσιο της νομιμότητας και των δημοκρατικών κανόνων».

Οπως ήταν αναμενόμενο, η αναίτια σύλληψη του 22χρονου προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων αλλά και την οργή του κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που λίγες ώρες αργότερα έκανε την κυβέρνηση να αλλάξει κατεύθυνση και να χαμηλώσει τους τόνους. Ωστόσο, η ουσία στην υπόθεση παραμένει: Θεωρεί η κυβέρνηση πως το να σηκώσει κάποιος την παλαιστινιακή σημαία είναι κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια; Για τον ίδιο λόγο τότε θα απαγορεύσει και τις διαδηλώσεις; Και γιατί θεωρεί ότι δεν ισχύει το ίδιο και για εκείνη του Ισραήλ;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα