«Την εγκατέλειψαν για να γλιτώσουν τα τομάρια τους!»

Ξέσπασε η μητέρα της 21χρονης Εμμας στη δίκη του 28χρονου οδηγού και της συνοδηγού του για το φρικτό τροχαίο τον Νοέμβριο του 2022 στην Εγνατία Οδό

Με την οργή των συγγενών της 21χρονης Εμμας Καρυωτάκη να ξεχειλίζει συνεχίστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για το φρικτό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στην άτυχη φοιτήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής τον Νοέμβριο του 2022 στην Εγνατία Οδό.

Στην κατάθεσή της η μητέρα της Εμμας ξέσπασε κατά του 28χρονου υπαίτιου οδηγού, που έκοψε το νήμα της ζωής της κόρης της, αλλά και κατά της 19χρονης συνοδηγού στο αυτοκίνητο «ρουκέτα», λέγοντας ότι την εγκατέλειψαν για να γλιτώσουν τα τομάρια τους.

«Ο οδηγός εξαφανίστηκε μέχρι να παρέλθει το Αυτόφωρο. Η συνοδηγός πήγε σπίτι της, φτιάχτηκε, βάφτηκε και πήγε στη δουλειά της σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Στη συνέχεια, συνελήφθη στην εργασία της. Δεν έκανε τίποτα να βοηθήσει το παιδί μας. Ηθελαν να γλιτώσουν τα τομάρια τους. Το θεώρησαν πιο σημαντικό να φύγουν παρά να βοηθήσουν την Εμμα» κατέθεσε χαρακτηριστικά η μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας Κέλλυ Καμπάκη.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο 28χρονος κρατούσε στα χέρια του ένα φονικό όπλο (ενν. αυτοκίνητο). «Δεν έπρεπε να είναι στην Ελλάδα. Ηταν παράνομος. Δεν ξέρω τι διαπαιδαγώγηση είχε η συνοδηγός από την οικογένειά της. Αυτοί οι άνθρωποι δεν σκότωσαν μόνο έναν άνθρωπο. Σκότωσαν μια κόρη, μια αδελφή, εγγονή, μια φίλη, μια συμφοιτήτρια.

Εχουν σκοτώσει και καταστρέψει πολλές ζωές» είπε συγκινημένη η μητέρα της άτυχης Εμμας. Σημειώνεται ότι η 19χρονη συνοδηγός έχει απαλλαγεί με βούλευμα από τις κατηγορίες, σε αντίθεση με τον προφυλακισμένο 28χρονο, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο για τη θανατηφόρα παράσυρση της αδικοχαμένης 21χρονης. 

Περιγράφοντας τα γεγονότα της μοιραίας 22ας Νοεμβρίου, η κυρία Καμπάκη είπε πως περίμενε ξύπνια να υποδεχτεί την κόρη της από τη Θεσσαλονίκη. «Ημασταν στα Χανιά. Το παιδί είχε φύγει και εγώ περίμενα ξύπνια μέχρι να φτάσει με το αεροπλάνο στη Θεσσαλονίκη. Αργούσε να με πάρει τηλέφωνο. Η πτήση καθυστέρησε. Μου είπε: “Θα σε πάρω μετά”. Το είχα στο αθόρυβο το τηλέφωνο. Γύρω στις 2 τα ξημερώματα ήρθε η αδελφή μου και είπε ότι το παιδί είχε πάθει ατύχημα. Κλείσαμε με το πρώτο διαθέσιμο αεροπλάνο για να έρθουμε στη Θεσσαλονίκη. Κατά την πτήση μάς κάλεσαν από το νοσοκομείο για να μας ενημερώσουν ότι πρέπει να κάνουν μια σειρά επεμβάσεων. Η Εμμα πήγαινε στο σπίτι μιας φίλης και συμφοιτήτριάς της γιατί ήθελε να της δώσει δώρο για τα γενέθλιά της» κατέθεσε.

Τέλος, ανέφερε: «Πέρασε από ένα μαγαζί, αγόρασε κεράκια και τούρτα για τη φίλη της. Πέρασε την Εγνατία για να πάει στο σπίτι της φίλης της. Οι μάρτυρες είπαν ότι χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο που έχασε τον έλεγχο και έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, με κατεύθυνση από τα πανεπιστήμια προς την Καμάρα. Ακουγαν έναν τρομακτικό θόρυβο που πλησίασε. Αφού χτύπησε το παιδί, έπεσε πάνω σε κάδους και σε σταθμευμένα οχήματα. Για να μπορέσει να φύγει, έκανε όπισθεν και την ξαναπάτησε».

Σύμφωνα με το gr.times, την οργή των χαροκαμένων γονιών που ταξίδεψαν από τα Χανιά στη Θεσσαλονίκη για τη δίκη είχε προκαλέσει νωρίτερα η δήλωση του συνηγόρου υπεράσπισης του 28χρονου οδηγού Παρασκευά Σπυράτου ότι δεν μπορεί να παρίσταται στη διαδικασία γιατί δεσμεύεται από την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης περί αποχής των δικηγόρων. «Δεν σέβεσαι τίποτα. Ντροπή σου» φώναξαν οι χαροκαμένοι γονείς. Τελικά, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα διακοπής και ο δικηγόρος του 28χρονου δήλωσε παραίτηση, με συνέπεια να διοριστεί αυτεπάγγελτα άλλη συνήγορος. 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα