Ακαριαίος ο θάνατος της Ελισάβετ!

Η άτυχη 50χρονη δέχτηκε δεκάδες δαγκωματιές από τα τρία άγρια σκυλιά μέσα στον κήπο της. Για κακούργημα διώκεται ο ιδιοκτήτης τους

Προθεσμία για αύριο, Τετάρτη, ζήτησε και έλαβε χθες από τον ανακριτή ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών σκυλιών που το μεσημέρι της Κυριακής κατασπάραξαν την 50χρονη Ελισάβετ στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να της καταφέρουν θανατηφόρα δαγκώματα. Νωρίτερα είχε βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε κακουργηματική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

«Δεν ήταν δυνατόν να προβλέψω ότι τα σκυλιά θα άνοιγαν τρύπα και θα έβγαιναν έξω από την αυλή» δήλωσε ενώπιον του εισαγγελέα ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τσομπανόσκυλων που επιτέθηκαν στην άτυχη γυναίκα, στον κήπο του σπιτιού της, στην περιοχή Νεοχωρούδα. Ο ίδιος υποστήριξε πως η περίφραξη ήταν σωστή, αλλά τα σκυλιά άνοιξαν την τρύπα σε σημείο που δεν μπορούσε εκείνος να δει.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δικηγόρος του Χρήστος Πατούνας, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως τα σκυλιά είναι εκπαιδευμένα και δεν είχαν επιθετική συμπεριφορά. «Ο εντολέας μου είναι συντετριμένος από το τραγικό περιστατικό και εκφράζει τη βαθιά λύπη του για τον χαμό της γυναίκας» είπε και συνέχισε: «Τα σκυλιά τα είχε στην αυλή του σπιτιού του, η οποία είναι περιφραγμένη. Εχει περίφραξη ύψους δύο μέτρων, ήταν σωστή και τα σκυλιά ήταν ασφαλή. Δυστυχώς, χωρίς να το αντιληφθεί, τα σκυλιά άνοιξαν μια μικρή τρύπα στον φράχτη, 30 εκατοστών, από την οποία διέφυγαν. Τα σκυλιά ήταν προβλεπόμενα. Υπήρχαν τα σωστά μέτρα, τα σκυλιά δεν ήταν επιθετικά. Ηταν φύλακες του σπιτιού διότι στο Ωραιόκαστρο έχουν συχνές επιθέσεις από διαρρήκτες και σχεδόν κάθε σπίτι έχει στην αυλή του από τουλάχιστον ένα σκυλί. Ηταν σκυλιά εκπαιδευμένα και με σωστή συμπεριφορά».

Μάλιστα, ο δικηγόρος ισχυρίστηκε πως βάσει του νόμου ο 37χρονος δεν ήταν υποχρεωμένος να έχει δεμένα τα σκυλιά στον συγκεκριμένο χώρο, καθώς υπήρχε περίφραξη. «Η Αστυνομία έλεγξε την περίφραξη και διαπίστωσε ότι σε ένα σημείο στο πλάι, που δεν ήταν εύκολα αντιληπτό, τα σκυλιά είχαν ανοίξει μια τρύπα με διάμετρο 30 εκατοστών. Προφανώς από αυτή τη μικρή τρύπα, που δεν μπορούσε να γίνει αντιληπτή, διέφυγαν τα σκυλιά» επεσήμανε ο κ. Πατούνας.

Την ίδια ώρα, τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης προκαλούν σοκ, αφού η άτυχη γυναίκα φαίνεται πως δέχτηκε δεκάδες δαγκωματιές, οι οποίες οδήγησαν στον μαρτυρικό της θάνατο. Η 50χρονη έφερε σημάδια σε όλο της το σώμα, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόνο στο ένα χέρι εκτιμάται πως δέχτηκε περισσότερες από δέκα δαγκωματιές από τα τρία τσομπανόσκυλα.

Τις μοιραίες στιγμές περιέγραψε και ο πρώην σύζυγός της, σημειώνοντας πως η γυναίκα βρισκόταν στον κήπο και έκανε κάποιες εργασίες, όταν ξαφνικά εισέβαλαν τα τρία σκυλιά και την «ξέσκισαν», με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει επί τόπου. Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα συγκεκριμένα ζώα έχουν προκαλέσει και άλλες φορές προβλήματα στη γειτονιά στο παρελθόν. «Μάλιστα, έχουν ξεφύγει κι άλλη φορά και έχουν δαγκώσει άνθρωπο» υπογράμμισε.

Αναφορά στα τρία σκυλιά έκανε και μια φίλη και συνεργάτιδα της άτυχης Ελισάβετ, η οποία με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θέλησε να την «αποχαιρετήσει». «“Εχουμε πολλά να κάνουμε” έλεγες πριν από λίγες μέρες… γιορτές έρχονται… θα γίνει το 2ο “InJOY”… σαν σήμερα πριν κάποια χρόνια είχαμε καραόκε πάρτι για καλό σκοπό. “Συνυπάρχω” λέγαμε. “Είχαμε πολλά να κάνουμε” έλεγες. Δεν έχω λόγια… Γιατί, κορίτσι μου; “Μην αφήσεις το σκυλάκι στην αυλή, πάμε επάνω” μου είπες την τελευταία φορά που ήρθα σπίτι σου. “Εχει άγρια σκυλιά τριγύρω” είπες» έγραψε χαρακτηριστικά.

Συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί της 50χρονης γυναίκας θα της πουν το τελευταίο «αντίο» σήμερα, στις 11.30, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νεοχωρούδας. Υπενθυμίζεται πως η τραγωδία εκτυλίχθηκε γύρω στις 2.30 το μεσημέρι της Κυριακής, όταν τα τρία τσομπανόσκυλα ξέφυγαν από την επίβλεψη του ιδιοκτήτη τους, βγήκαν από το σπίτι και έτρεξαν στην αυλή της 50χρονης Ελισάβετ. Αμέσως, της επιτέθηκαν και άρχισαν να τη δαγκώνουν με μανία, με την ίδια να μην μπορεί να ξεφύγει από τα δόντια τους. Τελικά, η γυναίκα ξεψύχησε, βυθίζοντας στον θρήνο τόσο την οικογένειά της όσο και την τοπική κοινωνία.


Τραγική ειρωνεία! Κωφάλαλος κηπουρός βρισκόταν μέσα στην αυλή της

Την ώρα που ο φρικτός θάνατος της Ελισάβετ έχει «παγώσει» το πανελλήνιο, στο φως έρχεται ακόμη μια λεπτομέρεια που προκαλεί ανατριχίλα. Οπως έγινε γνωστό, λίγα μόλις μέτρα μακριά από την άτυχη γυναίκα βρισκόταν ο κηπουρός της, ο οποίος όμως αδυνατούσε να φωνάξει, καθώς είναι κωφάλαλος!

Ο κοινοτάρχης του χωριού Νεοχωρούδα Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης Χρήστος Σαραμούρτης μίλησε για το περιστατικό, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη του άνδρα στο σπίτι. Οπως εξήγησε, ο νεαρός έκανε προγραμματισμένες εργασίες, συγκεκριμένα μάζευε κλαδιά από το πρόσφατο κλάδεμα του κτήματος και τα τραβούσε δεμένα προς την έξοδο, την οποία άφησε ανοιχτή, με σκοπό να τα εναποθέσει απέναντι από το σπίτι για να τα περισυλλέξει η αρμόδια υπηρεσία. Ο ίδιος αντιλήφθηκε μερικά λεπτά αργότερα την επίθεση των σκύλων στη γυναίκα, αλλά ακόμη και τότε αδυνατούσε -λόγω της αναπηρίας του- να φωνάξει σε βοήθεια.

Στη συνέχεια, ο κοινοτάρχης αναφέρθηκε στην αδικοχαμένη γυναίκα, χαρακτηρίζοντάς τη άνθρωπο της προσφοράς. «Εχω ξαναέρθει αντιμέτωπος με τους συγκεκριμένους σκύλους όταν ήρθαμε με τεχνικό συνεργείο να πραγματοποιήσουμε αλλαγή λαμπτήρα δημόσιου φωτισμού. Γάβγιζαν και γρύλιζαν πάρα πολύ άγρια, σκέφτηκα όμως ότι, μια και λειτουργούν ως φύλακες, αυτό μπορεί να είναι και φυσιολογικό. Δεν έχω λόγια να εκφράσω τη θλίψη μου για τον θάνατό της, συνεχώς βοηθούσε τους πάντες εντός και εκτός του δήμου μας, του Δήμου Ωραιοκάστρου» κατέληξε ο κοινοτάρχης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα