Καταπέλτης η εισαγγελέας, έδειξε τον δρόμο της καταδίκης για την Πισπιρίγκου

Ζήτησε την ενοχή της τόσο για απόπειρα ανθρωποκτονίας του κοριτσιού στο Καραμανδάνειο της Πάτρας όσο και για ανθρωποκτονία σε βάρος του στο Παίδων της Αθήνας

Τον δρόμο για την ενοχή και τη βαριά καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση θανάτου της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας «έδειξε» χθες σε τακτικούς και λαϊκούς δικαστές η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ευαγγελία Σπυριδωνίδου. Με μια σχεδόν 10ωρη αγόρευση «καταπέλτη» για την 35χρονη μητέρα, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της τόσο για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας του 9χρονου κοριτσιού μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας όσο και για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε βάρος του κοριτσιού στο Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού».

Με προσοχή και χωρίς να αντιδρά η Ρούλα Πισπιρίγκου καθισμένη στο εδώλιο άκουγε για ώρες την εισαγγελέα να αντικρούσει κάθε υπερασπιστικό ισχυρισμό της, ζητώντας την ενοχή της. Στο πλευρό της βρίσκονταν τα μέλη της οικογένειάς της, ενώ την εισαγγελική αγόρευση παρακολούθησε και ο Μάνος Δασκαλάκης.

Εμμονή με Δασκαλάκη

Με την αγόρευσή της η εισαγγελέας δέχθηκε ξεκάθαρα ότι το κίνητρο της Ρούλας Πισπιρίγκου να προβεί στην απόπειρα δολοφονίας και δολοφονία της κόρης της ήταν ο Μάνος Δασκαλάκης και η εμμονή που είχε μαζί του, ενώ αναφερόμενη στην κεταμίνη απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτή να χορηγήθηκε από τους γιατρούς του «Παίδων Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», σημειώνοντας ότι ακόμη και κάτι τέτοιο να συνέβαινε, οι γιατροί είχαν τρόπο να επαναφέρουν το παιδί παρέχοντάς του οξυγόνο. «Δεν υπάρχει στοιχείο που να αποδεικνύει πως οι γιατροί χορήγησαν κεταμίνη στο παιδί» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας, για να επισημάνει: «Η κεταμίνη στο μπουκαλάκι της έχει κόκκινη γραμμή γιατί εντάσσεται στα ναρκωτικά, οι γιατροί και νοσηλευτές δεν είχαν κανέναν λόγο να πουν ψέματα».

Επικαλούμενη γραπτά μηνύματα που αντάλλασσε το ζευγάρι σε κρίσιμες στιγμές της νοσηλείας του παιδιού, όπως όταν εισήχθη στο Καραμανδάνειο, η εισαγγελέας ανέφερε χαρακτηριστικά στην αγόρευσή της: «Μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση του ζευγαριού έρχεται η ανακοπή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο και ως διά μαγείας ο κ. Δασκαλάκης επιστρέφει στο σπίτι. Το ζευγάρι είναι ξανά μαζί να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Μάλιστα ο κ. Δασκαλάκης είχε γράψει στην κυρία κατηγορούμενη: “Κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε και μια απώλεια;”» Νωρίτερα η εισαγγελέας είχε αναφέρει πως η πρώτη ανακοπή που υπέστη το κοριτσάκι δεν είχε καμία επιστημονική εξήγηση, παρά το γεγονός ότι το παιδί είχε υποβληθεί σε ενδελεχείς εξετάσεις.

Η κυρία Σπυριδωνίδου κατέρριψε κάθε υπερασπιστικό ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου για ευθύνες των γιατρών. Αναφερόμενη στα λεγόμενα του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια ότι ο αναισθησιολόγος κ. Χασαπόπουλος άργησε να μεταβεί στο Καραμανδάνειο για να κάνει ανάνηψη στο παιδί, είπε χαρακτηριστικά: «Εγινε πολλή κουβέντα για το αν καθυστέρησε ο κ. Χασαπόπουλος να πάει στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας. Τι σημασία έχει; Σημασία έχει ότι επανέφερε το παιδί, όπως του ζητούσε και η κυρία κατηγορουμένη. Γνωρίζουν τι ώρα ενημερώθηκε ο κ. Χασαπόπουλος; Δεν το είπε κανείς. Η κυρία κατηγορουμένη δεν μας είπε όταν τη ρωτήσαμε. Η απάντησή της ήταν ότι εκείνες τις ώρες δεν κρατούσε ρολόι. Ο κ. Χασαπόπουλος έκανε το καθήκον του. Χρέος του κατά τον όρκο του είναι να βοηθήσει τον ασθενή με όλες του τις δυνάμεις. Αλίμονο αν ζητάμε από τους γιατρούς να εγκαταλείπουν την προσπάθεια μόνο και μόνο επειδή έχουμε μια υποψία ότι μπορεί να έχει ο ασθενής μας προβλήματα μετά. Πώς λοιπόν πετάμε λάσπη σε αυτόν τον άνθρωπο και του λέμε “κακώς συνέχισες την ΚΑΡΠΑ;»

Αναρτήσεις

Παραθέτοντας τα στοιχεία που κατά την ίδια ενισχύουν τη νομική της θέση ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι ένοχη για την ανακοπή της κόρης της στο Καραμανδάνειο, η εισαγγελική λειτουργός επικαλέστηκε τη στάση της κατηγορουμένης μέσα στο νοσοκομείο. «Ενώ έχει χάσει δύο παιδιά και το μόνο που της έχει μείνει, η Τζωρτζίνα, η οποία νοσηλεύεται, η κυρία κατηγορουμένη κάνει αναρτήσεις στα social media και ρωτάει αν ο κ. Δασκαλάκης φοράει τη βέρα του και αν δηλώνει παντρεμένος. Η αγωνία της είναι τι κάνει ο Δασκαλάκης έξω» σημείωσε η κυρία Σπυριδωνίδου, τονίζοντας μάλιστα πως μόλις έγινε η εισαγωγή του κοριτσιού στο νοσοκομείο, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε αγωνία να πάει στο σπίτι της να πάρει πράγματα. «Για ποιον λόγο; Ξέρει πόσο το παιδί θα έμενε στο νοσοκομείο; Η ίδια δεν θέλει να μάθει τι θα πουν οι γιατροί στην κλινική; Τι θα κάνουν;»

Η εισαγγελέας ανέφερε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου επέλεγε για ποια από τα επεισόδια του παιδιού θα ενημέρωνε τους γιατρούς. «Κανείς δεν μπορούσε να τα εξηγήσει. Τα επεισόδια αυτά το παιδί τα εμφάνιζε όταν κατέβαινε από τη ΜΕΘ στην Παιδιατρική Κλινική. Οταν πήγαινε στη ΜΕΘ το μόνο που άλλαζε ήταν ο χώρος και η μη παρουσία της μητέρας του» είπε η εισαγγελέας και λίγο αργότερα τόνισε: «Σε βίντεο της κυρίας κατηγορουμένης με το παιδί σε επεισόδιο είδαμε πως μισή ώρα πριν αυτό ξεκινήσει η Τζωρτζίνα είχε κάνει βραδυκαρδία και η κυρία κατηγορουμένη δεν έχει ενημερώσει κανέναν. Μήπως επέλεγε ποιες βραδυκαρδίες θα αναδείξει;»

Καρέ καρέ η εισαγγελέας αναφέρθηκε και σε όσα έγιναν στο Νοσοκομείο «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», όπου το κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή. Οπως είπε, κινούμενη και πάλι αργά και χωρίς καν να φωνάζει, «σαν να έψαχνε κάτι», η Ρούλα Πισπιρίγκου πήγε να ενημερώσει τις νοσηλεύτριες για το μοιραίο επεισόδιο της κόρης της και όταν πια οι γιατροί τής ανακοίνωσαν πως η Τζωρτζίνα δεν επανερχόταν στη ζωή, η «μόνη της αγωνία» ήταν πού θα διενεργηθεί η νεκροψία – νεκροτομή του παιδιού!


«Ενημέρωνε με το… πάσο της τους γιατρούς για την ανακοπή που υπέστη η κόρης της»

Η εισαγγελέας έκανε εκτενή αναφορά και στις καταθέσεις νοσηλευτριών, οι οποίες περιέγραψαν στο δικαστήριο την 35χρονη να πηγαίνει… χαλαρά να ενημερώσει τους γιατρούς για την ανακοπή που υπέστη η κόρη της στο νοσοκομείο της Πάτρας.

«Ενώ έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, δεν βγήκε στον διάδρομο να φωνάξει έγκαιρα και να καλέσει σε βοήθεια. Αν είχε φωνάξει, θα την άκουγαν. Δεν την άκουσε όμως κανείς. Δεν κινήθηκε στον ενδεδειγμένο χρόνο ώστε να κινητοποιηθεί η αλυσίδα διάσωσης του παιδιού» σημείωσε η εισαγγελέας, για να επισημάνει πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε εξοικείωση με ιατρικούς όρους και αναζητούσε συγκεκριμένα φάρμακα στο διαδίκτυο.
Ακολούθως, η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε στην εισαγωγή του παιδιού στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου.

Εκεί ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης άρχισε να υποψιάζεται την κατηγορούμενη μητέρα για το σύνδρομο Μινχάουζεν, όπως είπε. «Υπήρξε έντονη μομφή στο πρόσωπο του κ. Ηλιάδη γιατί δεν είπε στους γονείς ότι το παιδί θα ήταν εγκεφαλοπαθητικό. Πώς θα το έλεγε αυτό χωρίς το παιδί ακόμη να έχει αποσωληνωθεί για να υποβληθεί σε μαγνητική;» τόνισε η εισαγγελέας και λίγο αργότερα έκανε αναφορά στους ισχυρισμούς Κούγια περί εμπορίου οργάνων παιδιών από τον κ. Ηλιάδη!

«Είναι αστείο και να λέγεται. Το πρώτο πράγμα που έκανε ο κ. Ηλιάδης ήταν να σώσει τον εγκέφαλο του παιδιού. Και ένας αδαής γνωρίζει ότι για να μιλήσουμε για μεταμοσχεύσεις, πρέπει να υπάρχει εγκεφαλικός θάνατος. Πώς να το κάνει αυτό ο κ. Ηλιάδης; Από τη μια προσπαθεί να σώσει τον εγκέφαλο της Τζωρτζίνας βάζοντάς την σε πρωτόκολλο θεραπευτικής υποθερμίας και από την άλλη θέλει να μεταμοσχεύσει τα όργανά της; Απορώ πώς το επέτρεψε αυτό η κυρία κατηγορουμένη».


«Ηταν ψύχραιμη ενώ το παιδί της βρισκόταν μεταξύ ζωής και θανάτου»

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στην ψύχραιμη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίργκου ενώ το παιδί της νοσηλευόταν στο Ρίο. «Δεν είχε εκδηλώσει ποτέ παράπονα στους γιατρούς του νοσοκομείου. Αντίθετα, οι νοσηλεύτριες είχαν ανησυχήσει με τη στάση της. Πόσο ψύχραιμη ήταν ενώ το παιδί της μεταξύ ζωής και θανάτου. Εμεινε ευχαριστημένη από τον κ. Ηλιάδη και του έκανε μάλιστα και δώρο» ανέφερε η εισαγγελέας, για να συνεχίσει «αποτυπώνοντας» τη συμπεριφορά της 35χρονης μητέρας και όταν πια η Τζωρτζίνα πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι.

«Μας είπε ότι στο σπίτι το παιδί είχε αντίληψη, καταλάβαινε τους γονείς της, αναγνωρίζει αριθμούς και χρώματα. Στον ύπνο της έλεγε τη λέξη “ξέρω”. Η κυρία κατηγορουμένη επικοινωνούσε με τον κ. Ηλιάδη και του ανακοίνωσε ότι αύξησε τη δόση φαρμάκου για να κοιμηθεί το παιδί, διότι με τις φωνές του ενοχλούσε τους γείτονες. Ο κ. Ηλιάδης της απάντησε: “Ρούλα, δεν παίζουμε με τα φάρμακα”. Εκείνη όμως ενεργούσε αυτοβούλως» τόνισε η εισαγγελέας και συνέχισε: «Και ενώ η Τζωρτζίνα μπήκε ξανά στο νοσοκομείο να κάνει μαγνητική εγκεφάλου, εκείνη ασχολείται και πάλι με τον κ. Δασκαλάκη. Του γράφει να πάρει τα ρούχα του από το σπίτι τους. Μας είπε εδώ ότι, όταν κάνεις παιδιά, μπαίνεις σε δεύτερη μοίρα. Μάλλον τότε το είχε ξεχάσει, γιατί προτεραιότητα τότε ήταν ο εαυτός της».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα