Γλυφάδα: «Κλειδί» η συνάντηση με τις δύο αδερφές

Οι αστυνομικοί αναζητούν το κίνητρο του 76χρονου Αιγυπτίου στο τετ α τετ που είχε με τις εφοπλίστριες στο σπίτι τους λίγες μέρες πριν από το μακελειό

Θρίλερ δίχως τέλος για το κίνητρο του 76χρονου Αιγύπτιου μακελάρη που σκόρπισε τον θάνατο στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας της οικογένειας Καρνέση στη Γλυφάδα. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εξακολουθούν να αναζητούν τι ήταν αυτό που όπλισε το χέρι του μέχρι πρότινος στενού συνεργάτη της οικογένειας, του Αρη.

Σύμφωνα με όσα ο ίδιος ο δράστης είχε πει σε υπαλλήλους της ναυτιλιακής εταιρίας αλλά και στη Μαρία Καρνέση λίγα λεπτά πριν τη σκοτώσει, αιτία του φονικού ήταν το σπίτι επί της οδού Τσιτσάνη στη Γλυφάδα, το οποίο του είχε παραχωρηθεί από την οικογένεια, αλλά φαίνεται πως του έκαναν έξωση λίγους μήνες μετά την απόλυσή του από την εταιρία.

Το κίνητρο του τριπλού φονικού φαίνεται πως αμφισβητείται, καθώς ο Αιγύπτιος δεν έμενε το τελευταίο διάστημα στο συγκεκριμένο σπίτι. Ο Αρης έμενε στο σπίτι της οικογένειας στους Πεταλιούς του νότιου Ευβοϊκού, από το οποίο έφυγε την περασμένη Πέμπτη προκειμένου να παραδώσει κάποια αντικείμενα στη Δέσποινα Καρνέση – Βλασσάκη, όπως είχε πει σε έναν ψαρά. Ομως από την Πέμπτη έως και το πρωί της Δευτέρας, οπότε σημειώθηκε το μακελειό, ο Αιγύπτιος φαίνεται πως δεν πήγε να μείνει στο σπίτι στη Γλυφάδα που εμφανίζεται ως το κίνητρο της δολοφονίας.

Σε αυτοψία που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι της οδού Τσιτσάνη δεν προκύπτει ότι είχε μείνει εκεί ο δράστης τις τελευταίες ημέρες. Αντίθετα, φαίνεται πως πήγε στο σπίτι όπου έμεναν μαζί η Δέσποινα και η Μαρία Καρνέση, σε κοντινή απόσταση στην ίδια περιοχή, προκειμένου να παραδώσει όσα πράγματα είχε μεταφέρει από τους Πεταλιούς.

Η συνάντηση αυτή, που έγινε πιθανότατα από την Πέμπτη έως την Κυριακή πριν από το μακελειό, φαίνεται πως θα λύσει το μυστήριο για το κίνητρο της δολοφονίας. Για τον λόγο αυτό οι αστυνομικοί έχουν καλέσει να καταθέσει η Δέσποινα Καρνέσην στην οποία ο Αιγύπτιος παρέδωσε κάποια πράγματα από τους Πεταλιούς λίγες ώρες πριν από το μακελειό. Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί στους αστυνομικούς πως κατά την έφοδό του στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας ο Αιγύπτιος κλείδωσε την Δέσποινα στο γραφείο της. Προφανώς δεν ήθελε να της κάνει κακό. Αντίθετα, είχε σκοπό να σκοτώσει την αδερφή της Μαρία.

«Εκεχειρία»

Πάντως, μετά την τραγωδία της οικογένειας Καρνέση φαίνεται πως η Δέσποινα και ο Σπύρος Καρνέσης κήρυξαν «εκεχειρία» προσωρινά, εν μέσω της εκκρεμούς δικαστικής διαμάχης τους για τη διεκδίκηση 325.000.000 ευρώ. Μετά τη δημοσιοποίηση εκατέρωθεν δικογράφων ανάμεσα στα αδέρφια τα προηγούμενα 24ωρα, χθες το πρωί εκδόθηκε κοινή δήλωση του Σπύρου και της Δέσποινας Καρνέση, με την οποία ευχαριστούν όσους τους συμπαραστέκονται στο πένθος τους.

«Κατανοούμε απόλυτα πως το τραγικό γεγονός που συγκλονίζει τις οικογένειές μας τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει σημαντικό ενδιαφέρον. Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ειλικρινά όσους μας συμπαραστέκονται» αναφέρουν τα δύο εναπομείναντα αδέρφια, ζητώντας να σταματήσει κάθε συζήτηση για τη μεταξύ τους δικαστική αντιδικία.

«Ταυτόχρονα, επιθυμούμε να εκφράσουμε ακόμα μία φορά τη θερμή μας έκκληση, προς κάθε κατεύθυνση, για σεβασμό στο πένθος που βιώνουμε. Η ανείπωτη θλίψη μας επιτάσσει την παύση κάθε συζήτησης για οποιαδήποτε άλλη υπόθεσή μας. Και αυτή είναι η αυθεντική και μόνη βούληση όλων των μελών της οικογένειάς μας. Δηλώνουμε επίσης ότι οτιδήποτε άλλο διακινείται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξ ονόματος οποιουδήποτε από εμάς δεν μας εκφράζει» αναφέρουν στην κοινή τους δήλωση ο καπετάν Σπύρος και η Δέσποινα Καρνέση.


Με ένα στεφάνι αποχαιρέτησε η οικογένεια Καρνέση τον 74χρονο καπετάνιο

Η οικογένεια Καρνέση αποχαιρέτησε χθες με ένα στεφάνι τον 74χρονο ήρωα καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη, ο οποίος θυσιάστηκε στην προσπάθειά του να αφοπλίσει τον 76χρονο Αιγύπτιο μακελάρη στα γραφεία της ναυτιλιακής τους εταιρίας στη Γλυφάδα. Το τελευταίο «αντίο» είπαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κυπριάδου, στην Κυψέλη, και στην ταφή στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών μόνο συγγενείς και φίλοι του άτυχου καπετάνιου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στο λογιστήριο της European Product Carriers.

Στην εξόδιο ακολουθία δεν ήταν κανένα μέλος της οικογένειας Καρνέση, ούτε κάποιο μέλος της διοίκησης ή εργαζόμενος στη ναυτιλιακή εταιρία, η οποία λειτούργησε χθες κανονικά, δίχως να δοθεί άδεια σε κάποιον υπάλληλο να παραστεί στην κηδεία του Ηλία Κουκουλάρη. Η οικογένεια Καρνέση, η διεύθυνση και οι εργαζόμενοι στη ναυτιλιακή εταιρία εξέφρασαν τα θερμά συλλυπητήριά τους με τρία στεφάνια. Το στεφάνι της οικογένειας Καρνέση έγραφε «Στον αγαπημένο μας Ηλία».

Τραγική φιγούρα στην κηδεία ήταν η σύζυγός του, η οποία μπήκε στην εκκλησία υποβασταζόμενη από την κόρη και την εγγονή της. «Τι να πω εγώ; Αφού τα ξέρετε, τα ακούσατε όλα. Να μιλήσω εγώ γι’ αυτόν; Δεν είμαι άξια» ανέφερε σε δηλώσεις της με δάκρυα στα μάτια και υποβασταζόμενη από την ξαδέρφη και τα παιδιά της. «Ηταν άγιος άνθρωπος» πρόσθεσε για το σύζυγό της. «Εφυγε σαν ήρωας. Δούλευε εκεί και εκτιμούσε το ψωμί που έτρωγε» συμπλήρωσε η αδερφή του εκλιπόντος.

Στην κηδεία δεν εκφωνήθηκε επικήδειος, με τον ιερέα να επισημαίνει πως «επειδή τα στερνά του καπετάν Ηλία ήταν άγια, δεν χωράει θλίψη παρά μόνο ένα δυνατό χειροκρότημα γιατί ανήκει στον Παράδεισο». Συγγενείς και φίλοι μίλησαν με τα πιο θερμά λόγια για τον καπετάν Ηλία. Ενας από τους γείτονές του περιέγραψε πως ήταν ένας άνθρωπος που πάντα βοηθούσε. Μάλιστα, είχε δείξει αυτοθυσία και στο παρελθόν, όταν είχε ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες για να σώσει το σπίτι του ύστερα από φωτιά που είχε εκδηλωθεί στην Πεύκη.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα