Καιρός: Εβδομάδα «κόλαση» με 42άρια!

Η θερμή εισβολή από τη Βόρεια Αφρική, που θα πλήξει πολλές περιοχές της χώρας, θα αρχίσει να υποχωρεί από την Παρασκευή

Προ των πυλών βρίσκεται ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει τις ερχόμενες ημέρες σε επίπεδα πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή που διανύουμε, αγγίζοντας την Τετάρτη ακόμη και τους 42 βαθμούς Κελσίου!

Οπως τόνισε, πάντως, ο μετεωρολόγος του τηλεοπτικού σταθμού Open Κλέαρχος Μαρουσάκης, η θερμή «εισβολή» που θα πλήξει πολλές περιοχές της χώρας δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες θα αρχίσουν να υποχωρούν από την Παρασκευή. «Δεν πρόκειται για κάτι το ακραίο, δεν πρόκειται για κάτι το πρωτόγνωρο και μάλιστα η κορύφωση αυτού του επεισοδίου δεν φαίνεται να έχει μεγάλη διάρκεια (υπολογίζουμε περίπου τρεις ημέρες)» ανέφερε ο μετεωρολόγος σε ανάρτησή του, προσθέτοντας πως η κορύφωση του καύσωνα εξπρές αναμένεται την Τετάρτη, με τον υδράργυρο να φτάνει έως και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το θερμόμετρο θα δείχνει 8 με 10 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ενώ οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι εκείνες στα κεντρικά, ανατολικά και νότια τμήματα ανά την επικράτεια. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα αρχίσουν να υποχωρούν μετά την Παρασκευή, λόγω των βοριάδων που θα απομακρύνουν τη θερμή αέρια μάζα που έρχεται από τη βόρεια Αφρική.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, από την πλευρά του, τόνισε πως ορισμένα αστικά κέντρα θα δεχτούν μεγάλη θερμική πίεση το επόμενο τριήμερο, λόγω του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας. «Παν-ιταλικός καύσωνας με σκόνη έρχεται και στη χώρα μας… Εμμονή στις υψηλές θερμοκρασίες φαίνεται να παρουσιάζει ο φετινός Ιούνιος, αφού ήδη έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς και έπεται και συνέχεια. Από Κυριακή 9/6/2024, θερμές αφρικανικές αέριες μάζες με σκόνη, αφού δημιουργήσουν ανυπόφορη ζέστη στη γειτονική μας Ιταλία, θα αρχίσουν σταδιακά να επηρεάζουν και τη χώρα μας» εξήγησε σε ανάρτησή του ο κ. Τσατραφύλλιας. Οπως έγραψε ο ίδιος, οι περιοχές που θα «ψηθούν» το επόμενο τριήμερο είναι η Ορεστιάδα, οι Σέρρες, η Λάρισα, τα Τρίκαλα, η Λιβαδειά, η Χαλκίδα, η Αθήνα, ο Πειραιάς, η Λαμία, το Αργος και η Σπάρτη.

«Τις ημέρες του καύσωνα η θερμοκρασία δεν φαίνεται προς το παρόν να ξεπερνά τους 42 βαθμούς στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές όπως η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Φθιώτιδα, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Αττική, η Αργολίδα, η Λακωνία, η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα» κατέληξε ο μετεωρολόγος, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τη μεγάλη διάρκεια των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, σε σχέση με τα κανονικά επίπεδα, που παρουσιάζει ο φετινός Ιούνιος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα