Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου οδηγείται σήμερα η 23χρονη συνοδηγός στο αυτοκίνητο που παρέσυρε και σκότωσε τη φοιτήτρια Έμμα Καρυωτάκη, τον Νοέμβριο του 2022, στο κέντρο της Θεσσαλονίκη. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε αιμόφυρτη την 21χρονη τότε φοιτήτρια στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή.
Η νεαρή δικάζεται με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς της άτυχης Έμμας, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή ζητούν πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης και απόδοση ευθυνών σε όσους εμπλέκονται.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 23χρονη σήμερα ήταν συνοδηγός στο ΙΧ που οδηγούσε 30χρονος άνδρας. Μετά την παράσυρση της φοιτήτριας, τόσο ο οδηγός όσο και η συνοδηγός εγκατέλειψαν τον τόπο του δυστυχήματος. Ο 30χρονος, σύμφωνα με τη δικαστική κρίση, επιχείρησε στη συνέχεια να κρύψει τα ίχνη του. Για τις πράξεις του αυτές, έχει ήδη καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σε κάθειρξη 16,5 ετών.
Η κατηγορία που βαραίνει τη συνοδηγό εστιάζει στη στάση της μετά το δυστύχημα. Ειδικότερα, η δίωξη για υπόθαλψη αφορά στο γεγονός ότι η 23χρονη δεν ενημέρωσε τις Αρχές, ούτε προσπάθησε να αποτρέψει τον οδηγό από το να εγκαταλείψει το σημείο του τροχαίου και να προχωρήσει σε ενέργειες απόκρυψης των στοιχείων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό του.
Η σημερινή δίκη αναμένεται να επαναφέρει στο προσκήνιο το τραγικό περιστατικό, το οποίο είχε προκαλέσει έντονη κοινωνική κατακραυγή και συζήτηση για την ευθύνη όχι μόνο των οδηγών, αλλά και όσων βρίσκονται στο όχημα και γίνονται μάρτυρες σοβαρών τροχαίων εγκλημάτων χωρίς να ειδοποιούν τις Αρχές.

