Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συγκέντρωση οδηγών ταξί έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου. Οι επαγγελματίες των ταξί διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας τους και ζητούν άμεσες παρεμβάσεις από την κυβέρνηση, καθώς και συνάντηση με αρμόδιους κυβερνητικούς εκπροσώπους.
Οι οδηγοί κάνουν λόγο για αυξανόμενες πιέσεις που δέχεται ο κλάδος, επισημαίνοντας ότι το ισχύον πλαίσιο λειτουργίας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη βιωσιμότητα του επαγγέλματος. Παράλληλα, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τον ανταγωνισμό και τις επιπτώσεις του στο εισόδημά τους.
Η σημερινή συγκέντρωση εντάσσεται σε έναν κύκλο κινητοποιήσεων που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα, με τους οδηγούς ταξί να δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις δράσεις τους έως ότου υπάρξει ουσιαστικός διάλογος και συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την πολιτεία.
Όπως τονίζουν, στόχος των κινητοποιήσεων δεν είναι η όξυνση της αντιπαράθεσης, αλλά η εξεύρεση βιώσιμων λύσεων που θα διασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και τη λειτουργία του κλάδου σε σταθερή βάση.


