Αυστηροί έλεγχοι σε Λουκάρεως και Δέγλερη – Πλήρης ενεργοποίηση των πυλών X-ray
Σε ισχύ τέθηκαν από σήμερα, Δευτέρα 11 Μαΐου 2026, τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο κτήριο του πρώην Ειρηνοδικείου Αθηνών. Η πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων κανονισμών σημαδεύτηκε από μεγάλες καθυστερήσεις και σημαντική αναμονή για δικηγόρους, υπαλλήλους και κοινό.

Ο νέος τρόπος εισόδου στο κτήριο
Η αναδιοργάνωση της πρόσβασης περιλαμβάνει τον διαχωρισμό της κίνησης στις δύο διαθέσιμες πύλες:
Οδός Λουκάρεως: Από τη συγκεκριμένη πύλη εισέρχονται πλέον όλοι οι πολίτες και οι δικηγόροι. Σημειώνεται πως για τους δικηγόρους προβλέπεται μια σχετική προτεραιότητα κατά τον έλεγχο.
Οδός Δέγλερη: Η είσοδος αυτή χρησιμοποιείται πλέον κατ’ αποκλειστικότητα από δικαστικούς υπαλλήλους και δικηγόρους.

Εξονυχιστικοί έλεγχοι και εξοπλισμός
Η διοίκηση του Πρωτοδικείου αποφάσισε την πλήρη ενεργοποίηση των τεχνικών μέσων ελέγχου, με τις μαγνητικές πύλες και τα μηχανήματα X-ray να λειτουργούν αδιάκοπα και στις δύο εισόδους. Την επίβλεψη της διαδικασίας έχουν αναλάβει δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με στελέχη της Δικαστικής Αστυνομίας.
Η αυστηροποίηση των μέτρων κρίθηκε επιβεβλημένη μετά την πρόσφατη ένοπλη επίθεση ενός 89χρονου. Ο δράστης είχε καταφέρει να εισέλθει στο κτήριο με καραμπίνα, τραυματίζοντας δικαστικούς υπαλλήλους. Στόχος της νέας πραγματικότητας είναι η διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας όλων των παρευρισκόμενων στον χώρο των δικαστηρίων.
