Μια απίστευτη μέθοδο εξαπάτησης επιστράτευσαν δύο άνδρες στην περιοχή των Σερρών, προκειμένου να αποσπάσουν τα κοσμήματα μιας 79χρονης γυναίκας. Οι δράστες, υποδυόμενοι τους υπαλλήλους της εφορίας, κατάφεραν να τρομοκρατήσουν και να παραπλανήσουν την ηλικιωμένη.
Ειδικότερα, ο συνεργός ενός 21χρονου τηλεφώνησε στην 79χρονη και, προσποιούμενος τον εφοριακό, της παρουσίασε ένα φανταστικό σενάριο. Ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα έπρεπε να παραδώσει άμεσα όλα τα κοσμήματα που είχε στο σπίτι της σε έναν υποτιθέμενο βοηθό του, με την αιτιολογία ότι έπρεπε να φωτογραφηθούν και να καταγραφούν επίσημα.
Η ηλικιωμένη πείστηκε από τα λεγόμενά του, με αποτέλεσμα οι δράστες να της αποσπάσουν κοσμήματα συνολικής αξίας 2.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε ο 21χρονος.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, οι οποίοι κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του 21χρονου και να σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος του. Η σχετική δικογραφία πρόκειται να υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών. Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, τόσο για την ταυτοποίηση του συνεργού που έκανε το τηλεφώνημα, όσο και για να διαπιστωθεί αν οι δύο άνδρες εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες απάτες στην ευρύτερη περιοχή.
