Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας θα συνεχίσει στις 9 Ιουνίου την εκδίκαση της υπόθεσης του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
Η επερχόμενη συνεδρίαση θα επικεντρωθεί στις δηλώσεις παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας που κατέθεσαν Δικηγορικοί Σύλλογοι, το ελληνικό Δημόσιο και η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, καθώς και στην εισαγγελική πρόταση που τις ακολούθησε.
Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, οι δηλώσεις των Δικηγορικών Συλλόγων κρίνεται να γίνουν δεκτές αποκλειστικά για το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών.
Αντιθέτως, η εισαγγελέας εισηγήθηκε την απόρριψη των δηλώσεων του ελληνικού Δημοσίου και της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης, όπως επίσης και όσων δηλώσεων αφορούν στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Κατά τη σημερινή (3/6) συνεδρίαση, συνήγοροι συγγενών των θυμάτων μαζί με εκπροσώπους των Δικηγορικών Συλλόγων τοποθετήθηκαν επί της εισαγγελικής πρότασης.
Στη συζήτηση παρενέβη και η εκπρόσωπος του ελληνικού Δημοσίου από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, τονίζοντας ότι το Δημόσιο παρίσταται με σκοπό να συμβάλει «θετικά στη διαλεύκανση της υπόθεσης» και στην «αποκατάσταση της δικαιοσύνης».
Αξίζει να σημειωθεί πως η παράσταση του ελληνικού Δημοσίου στρέφεται αποκλειστικά εναντίον των τριών σταθμαρχών που υπηρετούσαν στην απογευματινή-βραδινή βάρδια της 28ης Φεβρουαρίου 2023, καθώς και του τότε προϊσταμένου του Τμήματος Επιθεώρησης Λάρισας της Υπηρεσίας Υποστήριξης Κυκλοφορίας Κεντρικής και Νοτίου Ελλάδος.
Η συνεδρίαση έκλεισε με την αγόρευση της δικηγόρου Ζωής Κωνσταντοπούλου, συνηγόρου των συγγενών των θυμάτων, η οποία εστίασε κυρίως στη δήλωση παράστασης του ελληνικού Δημοσίου. Η ίδια θα ολοκληρώσει την τοποθέτησή της κατά την επόμενη συνεδρίαση.
