Ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις σημειώνονται στην Κρήτη γύρω από την τραγωδία με το 18 μηνών κοριτσάκι που άφησε την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). Ο Εισαγγελέας Ηρακλείου προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 45χρονου παππού του παιδιού, ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας και ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τρίτη.
Το χρονικό της τραγωδίας ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής, όταν ο 45χρονος μετέφερε εσπευσμένα το εγγονάκι του στο νοσοκομείο, βλέποντας την υγεία του να επιδεινώνεται ραγδαία, παρά το γεγονός ότι λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα είχε εξεταστεί από παιδίατρο και ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή. Οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ έδωσαν κυριολεκτικά μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή, κάνοντας ανάνηψη (ΚΑΡΠΑ) για 48 ολόκληρα λεπτά, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο άκουσμα της τραγικής είδησης του θανάτου, ο παππούς κατέρρευσε σοκαρισμένος στους διαδρόμους του νοσοκομείου.
Όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου τη φροντίδα του βρέφους αλλά και ενός ακόμη ανήλικου εγγονιού που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς οι γονείς τους εργάζονται εκτός Κρήτης, με τις αρχές πλέον να ερευνούν εξονυχιστικά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το παιδί κατέληξε σε αυτή την κατάσταση.
