Χωρίς ενημέρωση για τον ακριβή χρόνο διέλευσης των λεωφορείων και των τρόλεϊ παραμένουν για δεύτερο 24ωρο οι επιβάτες στην Αθήνα, εξαιτίας της συνεχιζόμενης βλάβης στο σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ.
Από τα ξημερώματα της Πέμπτης, τόσο η εφαρμογή OASA Telematics όσο και η επίσημη ιστοσελίδα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας. Παράλληλα, οι οθόνες στις «έξυπνες» στάσεις αναγράφουν απλώς το μήνυμα «δοκιμαστική λειτουργία», χωρίς να εμφανίζουν τον αριθμό της γραμμής, τις διαδρομές ή τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξης των οχημάτων. Στην ψηφιακή εφαρμογή, οι χρήστες μπορούν να δουν στον χάρτη μόνο την αφετηρία και τον τερματισμό του επιλεγμένου δρομολογίου, καθώς απουσιάζουν τα εικονίδια που δείχνουν το στίγμα των οχημάτων σε πραγματικό χρόνο.
Αν και αρχικά υπήρξε η εκτίμηση ότι το πρόβλημα θα επιλυόταν εντός της πρώτης ημέρας, η τεχνική δυσλειτουργία αποδείχθηκε πιο περίπλοκη. Ο οργανισμός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την οριστική αποκατάσταση του συστήματος, ωστόσο η παράταση του προβλήματος μεγεθύνει την ταλαιπωρία του κοινού.
Η κατάσταση επιβαρύνεται σημαντικά από το γεγονός ότι βρίσκονται σε ισχύ τα θερινά δρομολόγια, με αποτέλεσμα οι διελεύσεις των οχημάτων να είναι ήδη πιο αραιές. Η απουσία πληροφόρησης και ο κίνδυνος πολύωρης αναμονής στις στάσεις αναγκάζει πλέον αρκετούς πολίτες, που δεν έχουν χρονικό περιθώριο για καθυστερήσεις, να επιλέγουν το ταξί για τις μετακινήσεις τους.

