Το ξεπούλημα της Μακεδονίας

Στην Ελλάδα το εμπόριο πνέει τα λοίσθια, αλλά ανθεί η εκποίηση των εθνικών δικαίων και των συμφερόντων του λαού από τους πολιτικούς. Αφορμή γι’ αυτήν τη σκέψη είναι το γεγονός ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ και ο δεύτερος, αφού είχε δηλώσει ότι ο κ. Μητσοτάκης έκανε «αγώνα» για τους Σκοπιανούς στην Ε.Ε., δεσμεύτηκε για πιστή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ ο κ. Μητσοτάκης καλοδέχτηκε τη δέσμευση. Ο κύριος Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα ούτε για επαναδιαπραγμάτευση, ούτε για οποιοδήποτε βέτο, ούτε για όλα όσα έταζαν οι βουλευτές του στα συλλαλητήρια.

Η είδηση για τη συνάντηση και την υπόσχεση τήρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών σε κάποιον ξένο μπορεί να φανεί από συνηθισμένη έως αδιάφορη, αλλά για τους Ελληνες είναι πικρή και εξοργιστική συνάμα. Η στάση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στο ζήτημα της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων θα έπρεπε να διδάσκεται στα σεμινάρια πολιτικής ανακολουθίας, ενδοτισμού και μικροκομματικού τύπου εκμετάλλευσης ενός μείζονος εθνικού ζητήματος.

Τα πάντα γίνονταν για την καρέκλα, για την εξουσία. Η αξιοπρέπεια του έθνους, ο ελληνικός πολιτισμός, η Ιστορία μας, οι αναρίθμητες θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και την ενσωμάτωσή της στο ελληνικό κράτος δεν σήμαιναν τίποτα για τους βουλευτές, τους υπουργούς και για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και νυν πρωθυπουργό κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν σήμαιναν τίποτα ούτε τα πάνδημα συλλαλητήρια που έγιναν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος -με μεγαλύτερα και θεαματικότερα όλων εκείνα της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών- και τα οποία αφορούσαν την καταγγελία της πολιτικής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο Μακεδονικό.

Με αυτή τη συνάντηση, τις ευχαριστίες του κ. Ζάεφ για τον «αγώνα» που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης για τους Σκοπιανούς και για τις υποσχέσεις τήρησης της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών, η κυβέρνηση της Ν.Δ. αποδέχεται πλήρως την κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτό το κορυφαίο εθνικό θέμα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα