Γελοιοποίηση του κράτους!

Η διάλυση των κρατικών υπηρεσιών, που έχουν μείζονα σημασία για τη δημόσια ασφάλεια, την υγεία και την ευημερία των Ελλήνων, είναι πρωτοφανής. Όλες οι εξαγγελίες από την πλευρά της κυβέρνησης είναι πομπώδεις και όλες οι διαψεύσεις, που γίνονται από την ίδια την πραγματικότητα, είναι ηχηρές!

Στις 25 Μαΐου ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Χρήστος Στυλιανίδης σε ομιλία του στη Βουλή έλεγε ότι σκοπός της σύστασης του υπουργείου του είναι «να γεφυρώσει την παραδοσιακή προσέγγιση αντιμετώπισης κινδύνων (σ.σ.: την κατασταλτική δηλαδή δράση) με τη διαχείριση του ολοένα και αυξανόμενου κινδύνου, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στην πρόληψη και την προετοιμασία – ετοιμότητα».

Επιπλέον, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης είχε αναφερθεί και στη στρατηγική του για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, η οποία «εστιάζει στο τρίπτυχο πρόληψη, προετοιμασία – ετοιμότητα, ανθεκτικότητα», ενώ παράλληλα «εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα μέτρα καταστολής». Κι έπειτα από όλα τούτα τα… βαρυσήμαντα ήρθε μια φωτιά σε αραιά δέντρα και πουρνάρια στην Ανω Γλυφάδα κι έριξε κάτω τις κυβερνητικές υποσχέσεις σαν πύργο από τραπουλόχαρτα.

Πυρκαγιά που ξέσπασε μέρα μεσημέρι, στην καρδιά του αστικού ιστού, με όλες τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε απόσταση αναπνοής και σε περιοχή που δεν φημίζεται για τη δασική της… πυκνότητα κατασβέστηκε με τα χίλια ζόρια, έπειτα από την παρέλευση πολλών ωρών και αφού πρώτα είχε καταστρέψει περιουσίες πολιτών και είχε απειλήσει τις ζωές πολλών ανθρώπων. Η γελοιοποίηση του κράτους είναι κραυγαλέα και δεν μπορεί να κουκουλωθεί με τη φιλοκυβερνητική προπαγάνδα. Η εικόνα με τον πυροσβέστη που προσπαθεί να αντιμετωπίσει εστία φωτιάς με… ποτιστήρι είναι κωμικοτραγική και προκαλεί τρόμο στους σκεπτόμενους πολίτες.

Αν το κράτος σηκώνει τα χέρια ψηλά σε μια εξαιρετικά απλή υπόθεση, όπως η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ανω Γλυφάδα, τι θα μπορέσει να κάνει σε αληθινά δύσκολες καταστάσεις; Μήπως ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι οι Ελληνες πείθονται με τις γελοίες δικαιολογίες του κ. Στυλιανίδη, όπως αυτή περί του… ανάγλυφου της περιοχής, που κατέστησε δύσκολη την κατάσβεση της πυρκαγιάς;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα