ΜΠΟΧΑ, ΔΥΣΩΔΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τα μισά της χιλιάδας είναι πεντακόσμια και ο Γιώργος Καμίνης στηρίζει Γιάννη ΜπουτάρηΜεγάλη η θυσία του Γιάννη Μπουτάρη να αποδοκιμαστεί σφόδρα, να κυνηγηθεί, να εισπράξει «ψιλές» και ψιχάλες από το εξαγριωμένο πλήθος στη Θεσσαλονίκη, αλλά ακόμα μεγαλύτερο το κέρδος για τη δημοκρατία, την ελευθερία, την ανθρωπότητα, την ευστάθεια του ηλιακού συστήματος, το καλώς έχειν του σύμπαντος κόσμου.

Η πρώτη εν τη παλάμη είσπραξη του καλού, το οποίο είθισται να προσφέρεται σε συσκευασία δώρου μαζί με το κακό (ουδέν κακόν αμιγές καλού κ.λπ.), ήταν ένα ψηφιακό κεραυνοβόλημα από τον δήμαρχο της καλής χώνεψης, τον δημοτικό άρχοντα της αμμωνίας, τον αυτοκράτορα των βακτηρίων, των βακίλων, των πάσης φύσεως μικροβίων και μικροοργανισμών Γιώργο Καμίνη.

Ο άνθρωπος από τον οποίο σχεδόν πάντοτε εκπέμπεται στη θέση κανονικής ομιλίας κάτι σαν υπόηχος, κάτι σαν μουρμουρητό, κάτι σαν «μίου μίου» βροντοφώναξε από το τουίτερ: «Η φασιστική επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη δεν προκαλεί μόνο ντροπή. Προκαλεί ανησυχία γιατί το αβγό του λαϊκισμού και του εθνικισμού έσπασε και απειλεί ανοιχτά τη δημοκρατία και την κοινωνία. Ολοι στεκόμαστε στο πλευρό του Γιάννη, στο πλευρό της δημοκρατίας».

Ας μιλήσουμε και για άλλα αβγά και προνύμφες και κελύφη που έχουν σπάσει στην καρδιά της πρωτεύουσας. Μύγες, κατσαρίδες και λοιπά κολεόπτερα και ζουζούνια, κώνωπες ανωφελείς, σκνίπες και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς έχουν κάνει στέκι τους το ιερό πτολίεθρο της Παλλάδος Αθηνάς.

Επειδή το «εξ όνυχος τον λέοντα» (μτφρ: από το νύχι φαίνεται το λιοντάρι) είναι σοφότατον, κυρ δήμαρχε μιας πόλης που είναι δέσμια της μπόχας της κατουρίλας, κοίτα εδώ ένα νυχάκι της παρακμής της πόλης. Στις φωτογραφίες μπορείς να θαυμάσεις έναν από τους πιο βρόμικους κάδους σκουπιδιών στο γνωστό τρισδιάστατο σύμπαν. Βρίσκεται στην είσοδο του μετρό Συντάγματος, στο πεζοδρόμιο της λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας, ακριβώς έξω από τη Βουλή! Η λέρα και η μάκα που έχει αυτό το πράγμα πάνω του δεν απαντώνται ούτε σε χαβούζα του Μπαμακό (πρωτεύουσα του Μάλι). Μπροστά από τον κάδο ο διαβάτης… απολαμβάνει την μπόχα των ξεραμένων υγρών που τρέχουν από τον κάδο. Ζήτω η δημαρχία Καμίνη!

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα