ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 07/07/2021

➤ Να και μια ξεχωριστή παράσταση που αξίζει να διδαχθεί το κοινό. Πρόκειται για μια μουσικοχορευτική παράσταση που τιτλοφορείται «4 Ιερές Μανίες» και μια καλλιτεχνική σύμπραξη που ζωντανεύει τη φιλοσοφική γνώση μέσω της τέχνης του χορού και της μουσικής.

➤ Το μοναδικό δρώμενο θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 19/7/21 στις 21.00 στον ανανεωμένο χώρο του θερινού κινηματογράφου ΑΒ (στα Πατήσια των Αθηνών, Θεοτοκοπούλου 36).

➤ Οι «4 Ιερές Μανίες» παρατίθενται στο έργο «Φαίδρος» του Πλάτωνος και είναι τα «κλειδιά» ώστε η Ψυχή να ελευθερώσει τις κρυμμένες της δυνατότητες, να βιώσει την έκσταση και να ενωθεί με το Θείον.

➤ Η Μαντική, η Τελεστική, η Ποιητική και η Ερωτική Μανία αποδίδονται από την καλλιτεχνική ομάδα μέσω χορού και μουσικής, καθώς πιστεύουν πως η φιλοσοφική γνώση μεταφέρεται άμεσα και αρχετυπικά μέσω της τέχνης.

➤ Πρόκειται για ένα χοροδρώμενο που αποδίδει ανάγλυφα της έννοιες της Ιερής Μανίας του Πλάτωνος, δένοντας αρμονικά, χορό, τραγούδι, αφήγηση, πρόζα και μουσικό διάλογο με αποσπάσματα από τον «Φαίδρο» του Πλάτωνος.

➤ Η καλλιτεχνική σύμπραξη απαρτίζεται από την Ελένη Ωρειθυία Κουλιζάκη (σύλληψη, σκηνοθεσία, τραγούδι, χορός, αφήγηση), την Ομάδα Τέχνης και Χορού «Ατραπός» (Αρσινόη Λίλυ Καραδήμα στη σκηνοθεσία), τη Βασιλική Κουσουνή στη χορογραφία και τον χορό, και τη Λίνα Δαμασκοπούλου στον χορό.

➤ Στην παράσταση συμμετέχει το μουσικό συγκρότημα «SAOS» με τους εξής: Ηφαιστίων Βαξεβανέρης (τραγούδι, κιθάρα, μπεντίρ, πρόζα), Αναστάσιος Μαντζούκας (κρουστά, πνευστά), Γιώργος Νίκας (άσκαυλος, πνευστά), Αλέξανδρος Χαραλάμπους (τσέλο), Αναστάσιος Γρατσίας (βιολί), Νικόλαος Ροκάς (πλήκτρα), Γιώργος Κουτσιβίτης (σύνθεση), Μυρσίνη Μορέλλι (ηθοποιός και υψίφωνος) και η εικαστικός Μάρω Κυριάκη.

➤ Εισιτήρια στο www.ticketservices.gr και τηλεφωνικά στο 2107234567.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα