ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 15/07/2021

➤ «Θα είμαι μέσα ή θα είμαι έξω; Αν κάθομαι έξω, θα μπορώ να μπαίνω μέσα στο εστιατόριο για να πάω στην τουαλέτα ή πρέπει να βρω μια υπαίθρια, χημική, σαν αυτές που βάζουν οι δήμοι στις λαϊκές και στα πανηγύρια; Αν μπω στο εστιατόριο και ο έλεγχος του Άδωνη Γεωργιάδη με πιάσει μόλις βγαίνω από το WC, θα φάω πρόστιμο;»

➤ Οι απορίες που διαβάσατε δεν είναι θεωρητικές κατασκευές ούτε καλαμπούρια που λέγονται στις παρέες. Είναι κανονικές απορίες κανονικών ανθρώπων που έχουν αλαφιάσει από τα είπα-ξείπα της κυβέρνησης, που καμώνεται ότι αντιμετωπίζει την πανδημία.

➤ Τέτοιου είδους απορίες τις ακούς στον δρόμο, στις ουρές για εξόφληση λογαριασμών, στην αγορά. Είναι αναμφίβολα κακό ότι έχουμε φτάσει στο σημείο επί καθεστώτος Κούλη να έχεις ανασφάλεια ακόμα και για να πας στην τουαλέτα.

➤ Ομως, είναι σίγουρα καλό ότι ακούς και απαντήσεις του τύπου «όσο τσαμπουκαλεύονται τόσο θα ακούνε “όχι”». Μερικοί είχαν λησμονήσει ότι οι Ελληνες έχουν αξιοπρέπεια και θα το θυμηθούν για τα καλά.

➤ Επίσης, είναι καλό ότι πολλοί έχουν ανακαλύψει εκ νέου την αξία της παρέας – σε αντιδιαστολή με την απλή συνύπαρξη σε κλαμπ, μπαρ και ξενυχτάδικα. «Όσο υπάρχουν σπίτια, ας αποφασίζουν ό,τι θέλουν» λένε οι συνειδητοποιημένοι ελευθερόφρονες ανεμβολίαστοι, τους οποίους ο Μητσοτάκης χαρακτηρίζει τζαμπατζήδες, αλλά και εμβολιασμένοι που απεχθάνονται την αυθαιρεσία της εξουσίας.

➤ Η αλβανική σημαία στη φωτογραφία υψώθηκε σε σημείο που απέχει περίπου 300 μέτρα από το χωριό Γράμμος στον νομό Καστοριάς. Ο φίλος της στήλης που την εντόπισε έδωσε όλες τις δέουσες και χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το περιστατικό στις Αρχές Ασφαλείας, οι οποίες -σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα- ουδέν έπραξαν.

➤ Υπενθυμίζεται, σε κάθε περίπτωση, το στίγμα του περιστατικού. Η σημαία εντοπίστηκε σε υψόμετρο 1.422 μέτρα. Οι λοιπές συντεταγμένες είναι Β:40ο23.0677. Α: 020ο49.9328. Ας ασχοληθεί κάποιος. Οι καιροί είναι… πονηροί. Οπως πάντα.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα