Στη… φόρα οι μυστικές επαφές της CIA με τους Ταλιμπάν

Πώς οργανώθηκε ένα εκ προμελέτης διεθνές έγκλημα

Μια κρυφή συνάντηση του διευθυντή της CIA Ουίλιαμ Μπερνς με τον αρχηγό των Ταλιμπάν Αμπντούλ Γάνι Μπαράνταρ στην αφγανική πρωτεύουσα την περασμένη Δευτέρα «μαρτύρησε» χθες η αμερικανική «Washington Post», επικαλούμενη μη κατονομαζόμενους Αμερικανούς αξιωματούχους. Η έγκριτη εφημερίδα ανέφερε ότι η πρώτη συνάντηση υψηλού επιπέδου ανάμεσα στις ΗΠΑ και το φονταμενταλιστικό καθεστώς έλαβε χώρα την ώρα που η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες για την απομάκρυνση Αμερικανών πολιτών και Αφγανών συμμάχων εν μέσω του χάους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

«Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να στείλει στην Καμπούλ τον Ουίλιαμ Μπερνς, ο οποίος παρουσιάζεται ως ο πλέον έμπειρος από τους διπλωμάτες του, απηχεί τη σοβαρότητα της κρίσης που αντιμετωπίζει η κυβέρνησή του, με την εσπευσμένη επιχείρηση απομάκρυνσης ανθρώπων που προσπαθούν να διαφύγουν από το Αφγανιστάν» έγραφε η εφημερίδα. Στο δημοσίευμα δεν αναφέρθηκε το περιεχόμενο των συνομιλιών των δύο ανδρών, αλλά είναι πιθανόν ότι το θέμα ήταν η καταληκτική ημερομηνία της λειτουργίας της αερογέφυρας από το αεροδρόμιο της Καμπούλ. Τόσο η CIA όσο και ο Λευκός Οίκος δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα