Τραγικό τέλος για το υποβρύχιο: Νεκροί και οι πέντε επιβάτες!

«Πιστεύουμε ότι ο διευθύνων σύμβουλος Στόκτον Ρας, ο Σαχζάντα Ντάγουντ και ο γιος του Σουλεϊμάν Ντάγουντ, ο Χάμις Χάρντινγκ και ο Πολ-Ανρί Ναρζολέ έχουν δυστυχώς χαθεί» ανακοίνωσε η εταιρία

Game οver»! Με τον πλέον δραματικό τρόπο γράφτηκε ο επίλογος του χαμένου υποβρυχίου Titan, καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρίας Oceangate στην οποία ανήκε, οι πέντε επιβαίνοντες έχουν χάσει τη ζωή τους. «Πιστεύουμε ότι ο διευθύνων σύμβουλος Στόκτον Ρας, ο Σαχζάντα Ντάγουντ και ο γιος του Σουλεϊμάν Ντάγουντ, ο Χάμις Χάρντινγκ και ο Πολ-Ανρί Ναρζολέ έχουν δυστυχώς χαθεί.

Αυτοί οι άνδρες ήταν πραγματικοί εξερευνητές που μοιράζονταν ένα ξεχωριστό πνεύμα περιπέτειας και ένα βαθύ πάθος για την εξερεύνηση και την προστασία των ωκεανών του κόσμου. Οι καρδιές μας είναι με αυτές τις πέντε ψυχές και με κάθε μέλος των οικογενειών τους κατά τη διάρκεια αυτής της τραγικής στιγμής. Θρηνούμε για την απώλεια της ζωής και της χαράς που πρόσφεραν σε όλους όσοι γνώριζαν» ανέφερε σε ανακοίνωσή της χθες βράδυ η Oceangate – με την είδηση βέβαια να κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Αρκετές ώρες νωρίτερα στη θαλάσσια περιοχή ερευνών είχαν βρεθεί συντρίμμια και, συγκεκριμένα, το τμήμα προσγείωσης και το πίσω τμήμα του υποβρυχίου, με την αμερικανική ακτοφυλακή να εκτιμά πως προηγήθηκε καταστροφική έκρηξη, από την οποία διαλύθηκαν η ουρά και ο θάλαμος πίεσης του σκάφους. «Υπάρχει μια ομάδα WhatsApp μεταξύ μας και της ομάδας εξερευνητών, με την οποία συνδεθήκαμε όλοι αμέσως μόλις συνέβη αυτό.

Ο πρόεδρος (της εταιρίας) που μιλά με τα πλοία πήρε ένα μήνυμα, το οποίο απ’ ό,τι μου είπαν αναφέρει πως στα συντρίμμια που βρέθηκαν είναι το πλαίσιο προσγείωσης και το πίσω τμήμα του υποβρυχίου» έλεγε από την πλευρά του και ο εμπειρογνώμονας Ντέιβιντ Μιρνς, τονίζοντας συγχρόνως πως από τα χαρακτηριστικά των ευρημάτων αποδεικνύεται πως ανήκουν στο υποβρύχιο. Το γεγονός επιβεβαίωνε και ένα υπόμνημα το οποίο επικαλούνταν χθες το CNN, βάσει του οποίου τα συντρίμμια αυτά όντως προέρχονται από το εξωτερικό του υποβρυχίου και εντοπίστηκαν πολύ κοντά -περί τα 500 μέτρα- από την πλώρη του Τιτανικού.

Δύσκολη μάχη

Η μάχη για τον εντοπισμό των επιβαινόντων στο υποβρύχιο ήταν εξαρχής δύσκολη, ενώ και η επιχείρηση για την ανέλκυσή του φάνταζε σχεδόν ακατόρθωτη για μια σειρά από λόγους, όπως εξηγούσαν τις τελευταίες ημέρες οι ειδικοί. Ο χρόνος που είχαν στη διάθεσή τους οι πέντε επιβάτες έως να εξαντληθούν τα αποθέματα οξυγόνου στο μοιραίο υποβρύχιο Titan θεωρητικά τελείωσε χθες στις 14.08 ώρα Ελλάδος. Κι αυτό, βέβαια, στην περίπτωση που ως τότε ήταν ακόμα ζωντανοί. Λίγες ώρες αργότερα η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε πως ένα ROV κοντά στον Τιτανικό εντόπισε συντρίμμια εντός της περιοχής έρευνας του υποβρυχίου, ωστόσο οι πληροφορίες απείχαν ακόμα από το να αξιολογηθούν. Αξίζει, πάντως, να τονιστεί πως έως και χθες το πρωί -χρονική στιγμή κατά την οποία οι ελπίδες ακόμη δεν είχαν χαθεί- το καναδικό σκάφος Horizon Arctic ανέπτυσσε ένα τηλεχειριζόμενο βαθυσκάφος, το οποίο έφτασε στον βυθό της θάλασσας και άρχισε την έρευνα για το αγνοούμενο υποβρύχιο.

Υπενθυμίζεται πως το Τitan έχασε την επικοινωνία την Κυριακή, ενώ βρισκόταν περίπου 435 μίλια νότια του Σεντ Τζονς, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού προς το ναυάγιο του Τιτανικού, στα ανοιχτά των ακτών του Καναδά. Το τελευταίο στίγμα της συσκευής εντοπισμού του ακούστηκε το απόγευμα της Κυριακής, ακριβώς πάνω από το πιο γνωστό ναυάγιο του κόσμου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα