Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Μπελέρη

Αποφασισμένος να τραβήξει το σχοινί στα άκρα είναι ο Εντι Ράμα, διατάσσοντας επί της ουσίας χθες την αλβανική Δικαιοσύνη να κρατήσει στις φυλακές τον Ελληνα ομογενή Φρέντι Μπελέρη.

Το αυτί του Αλβανού πρωθυπουργού δεν ίδρωσε ούτε από τις απειλές της Ελλάδας ούτε από τις προτροπές της Ευρώπης, ούτε, φυσικά, από τις παρεμβάσεις οργανισμών, και έτσι ο δήμαρχος της Χειμάρρας θα πληρώσει με την ελευθερία του την ταπεινωτική ήττα που επιφύλασσε στο καθεστώς των Τιράνων.

Συγκεκριμένα, η αίτηση του Φρέντι Μπελέρη απορρίφθηκε από το SPAK για την άρση του μέτρου της προφυλάκισης που του έχει επιβληθεί και τον κρατά στη φυλακή για περισσότερο από τέσσερις μήνες. Σύμφωνα πάντα με το himara.gr, εκκρεμεί ακόμα μία έφεση στο SPAK που αφορά τη νομιμότητα των παρακολουθήσεων και μετά μένει να οριστεί η τακτική δικάσιμος από την αλβανική Δικαιοσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο δικαστήριο των Τιράνων, όπου συζητήθηκε η εκ νέου επανεξέταση της προφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, παρέστη σήμερα αντιπροσωπία της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Δημήτρη Βερβεσό και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Ι.Π. Μεσολογγίου Χρήστο Παΐσιο. Παράλληλα, στο δικαστήριο παρευρέθηκαν ο Πάτρικ Χένρι, πρόεδρος των Ευρωπαίων Δικηγόρων Χωρίς Σύνορα, και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου των Δικηγόρων Ευρώπης (CCBE) και πρ. πρόεδρος του Δ.Σ. Λιέγης και δικηγόρος Αθηνών Αρης Κατσαλίδας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα