Τζέφρι Επσταϊν: «Καίει» από τον τάφο τους πελάτες του!

Μετά τον Κλίντον αποσφραγίστηκαν και τα ονόματα των Μάικλ Τζάκσον, Κόπερφιλντ, Χόκινγκ και άλλων που ήταν στη λίστα του γνωστού παιδεραστή

Στην αρχή αντιμετωπιζόταν με περιέργεια. Ολοι απορούσαν πώς ένας «κουμπούρας», που δεν τελείωσε ούτε το γυμνάσιο, κατέληξε να συγκεντρώσει περιουσία άνω των 600.000.000 δολαρίων και να γίνει στενός φίλος με τους διασημότερους πολιτικούς, ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι όποιος δεχόταν να επενδύσει τα λεφτά του στις μπίζνες του Επσταϊν έπαιρνε ως bonus και μια υπηρεσία «ικανοποίησης».

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Ενα ακόμα περίεργο ήταν ότι, αφότου καταδικάστηκε το 2008 για σεξoυαλική κακοποίηση κοριτσιών και στιγματίστηκε, η φήμη του, αντί να καταστραφεί, άρχισε να εκτοξεύεται. Μόνο τους μήνες μετά την έκτιση της σκανδαλωδώς ελαφριάς ποινής του, ο Επσταϊν φωτογραφήθηκε σε ένα «δείπνο δισεκατομμυριούχων», όπου συμμετείχαν τιτάνες της τεχνολογίας, όπως οι Τζεφ Μπέζος και Ιλον Μασκ.

Διάσημοι Αμερικανοί δημοσιογράφοι, γερουσιαστές και μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας τον επισκέπτονταν στην έπαυλή του στο Μανχάταν. Και στον ιστότοπο του πανεπιστημίου Χάρβαρντ εμφανίστηκε ιστοσελίδα που επαινούσε τα επιτεύγματά του και του έπλεκε εγκώμια, όπως ότι αφιέρωσε 10.000.000 δολάρια σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Εκείνο το διάστημα ο Επσταϊν ήταν ήδη καταδικασμένος ως παιδόφιλος. Ολοι το ήξεραν. Κι όμως, οι ισχυροί κι οι ζάπλουτοι, η λεγόμενη «ελίτ», τον καλωσόρισαν χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Αυτό ακριβώς πληρώνουν τώρα, με την όγδοη λίστα ονομάτων από δικαστικά έγγραφα της υπόθεσης που άρχισαν να αποσφραγίζονται.

Δεν θα είναι όλα τα ονόματα, που ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν, πελάτες και θύτες του κυκλώματος σεξουαλικής εμπορίας του Επσταϊν. Ομως, σχεδόν όλοι τους θα ντροπιαστούν ακριβώς επειδή συνέχισαν να σχετίζονται μαζί του ακόμα και αφότου καταδικάστηκε για παιδεραστία το 2008. Ο Επσταϊν βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του στη φυλακή στο Μανχάταν, το 2019, αλλά ακόμα και σήμερα δεν αφήνει τους πλούσιους φίλους του σε ησυχία.

Τα τελευταία καινούργια ονόματα που δημοσιοποιήθηκαν χθες -εκτός από αυτά που αποκαλύφθηκαν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, όπως των Μπιλ Κλίντον, πρίγκιπα Αντριου της Βρετανίας κ.ά.- είναι του Μάικλ Τζάκσον (πέθανε το 2009), του «μάγου» Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και του διάσημου φυσικού Στίβεν Χόκινγκ (πέθανε το 2018). Για τους Τζάκσον και Κόπερφιλντ οι αναφορές προέρχονται από καταθέσεις της Τζοάνα Σιόμπεργκ, μιας από τις κοπέλες που προμήθευε για σεξ η Μάξγουελ, η βασική συνεργάτιδα του Επσταϊν στο κύκλωμα trafficking.

«Συνάντησες ποτέ κάποιον διάσημο όσο ήσουν με τον Επσταϊν;» ήταν η ερώτηση των Αρχών στη μάρτυρα. Η Σιόμπεργκ κατέθεσε πως «γνώρισα τον Μάικλ Τζάκσον στο σπίτι του Επσταϊν στο Παλμ Μπιτς». Για τον Κόπερφιλντ δήλωσε πως «είχε έρθει σε δείπνο σε ένα από τα σπίτια του Επσταϊν και έκανε κάτι μαγικά κόλπα. Ο Κόπερφιλντ με ρώτησε αν γνώριζα ότι τα κορίτσια πληρώνονταν για να βρουν άλλα κορίτσια». Η σχέση του Χόκινγκ με τον Επσταϊν ήταν ήδη γνωστή. Κάποτε, μάλιστα, ο Επσταϊν ναύλωσε ένα υποβρύχιο και πήγε βόλτα διάσημους επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένου του Βρετανού αστροφυσικού.

Ο Επσταϊν δήλωνε μαθηματικός και «οικονομικός γιατρός» για τους πλουσίους, παρόλο που εγκατέλειψε τις σπουδές του και είχε μια σύντομη θητεία σε χρηματιστηριακή εταιρία της Wall Street. Διαφήμιζε ότι οι υπηρεσίες του ήταν διαθέσιμες μόνο σε δισεκατομμυριούχους, των οποίων τις υποθέσεις χειριζόταν κυρίως από το καταφύγιό του σε τροπικό νησί. Πρακτικά, η βασική υπηρεσία που προσέφερε ο Επσταϊν, πέραν του δικτύου σεξουαλικής εμπορίας, ήταν να βοηθά τους πλουσίους να πληρώνουν λιγότερους φόρους.

Η ειδικότητά του ήταν να προτείνει στους πελάτες του περίπλοκα καταπιστεύματα και άλλα επενδυτικά μέσα για να μειώσουν δραματικά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, μεταβιβάζοντας περιουσιακά στοιχεία στα παιδιά τους. Για το σέρβις που προσέφερε ο Επσταϊν εισέπραττε αμοιβές εκατομμυρίων, συνήθως με βάση την περικοπή της αναμενόμενης εξοικονόμησης φόρων. Και ενώ είχε ήδη καταδικαστεί για κακοποίηση 14χρονων κοριτσιών, ενώ κρυφά λειτουργούσε το κύκλωμα σεξουαλικής εμπορίας ανηλίκων και νεαρών γυναικών, παράλληλα «έτρεχε» κοινωνικά μια προσωπική του καμπάνια με σκοπό να εδραιώσει τη φήμη του ως μεγάλου… φιλανθρώπου και στοχαστή.

Οι ισχυροί φίλοι του τον εξυπηρετούσαν ως κοινωνικοί εγγυητές του. Στο μεταξύ, όποιες καταγγελίες φιμώνονταν με διακανονισμούς και δωροδοκίες. Η «κοινωνική» στρατηγική του δούλευε «ρολόι». Πολιτικοί και ακαδημαϊκοί μαζεύονταν γύρω του, με βασικό δέλεαρ τα λεφτά του. Από το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ μέχρι τον Στίβεν Χόκινγκ, όλοι στριμώχνονταν για να μπουν στον κύκλο του. Το καλοκαίρι του 2019 έγινε γνωστό ότι διέθετε και άλλα… ενδιαφέροντα. «Ο Επσταϊν φιλοδοξεί να μπολιάσει την ανθρώπινη φυλή με το DNA του» έγραψαν οι «New York Times», αποκαλύπτοντας την εμμονή που είχε αποκτήσει με επιστημονικούς τομείς όπως η γενετική μηχανική και η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Περιέγραφαν πώς κυνηγούσε τη δική του εκδοχή της ευγονικής, πληρώνοντας μέσω χορηγιών διάσημους νομπελίστες γενετιστές, φυσικούς και βιολόγους. Ο Επσταϊν πίεζε να σταματήσουν τα προγράμματα για μείωση της πείνας και παροχή υγειονομικής περίθαλψης στους φτωχούς, επειδή αυτό «αυξάνει τον κίνδυνο υπερπληθυσμού». Ο μεγάλος του στόχος ήταν να χρησιμοποιήσει το ράντσο του στο Νέο Μεξικό ως βιομηχανική φάρμα γέννησης. Θα γονιμοποιούσε 20 γυναίκες κάθε φορά.

Μπροστά στην προοπτική χρηματοδότησης, η ελίτ των επιστημόνων, αντί να τον καταγγείλει για τα βρόμικα σχέδιά του, όχι απλώς «τυφλωνόταν» μπροστά στις σεξουαλικές του καταδίκες, αλλά ενθάρρυνε και τις άρρωστες επιδιώξεις του με τη γενετική.


ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Χρηματοοικονομικός σύμβουλος, επενδυτής

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε το 1953 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και αυτοκτόνησε το 2019 σε κελί φυλακής. Το 1981 ίδρυσε τη δική του εταιρία ΙΑG και το 1988 την εταιρία οικονομικής διαχείρισης J. Epstein & Company. Εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους επενδυτές των ΗΠΑ, «τζογάροντας» εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Ως δισεκατομμυριούχος απέκτησε σχέσεις με διασημότητες, πολιτικούς, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς. Το 2005 συνελήφθη στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, κατηγορούμενος ότι πλήρωνε 14χρονο κορίτσι για σεξ. Στη συνέχεια δεκάδες άλλα ανήλικα κορίτσια προχώρησαν σε παρόμοιες καταγγελίες σε βάρος του. Δήλωσε ένοχος το 2008 για κατηγορία που αφορούσε μόνο ένα θύμα και πέρασε 13 μήνες στη φυλακή. Το 2019 οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη απήγγειλαν κατηγορίες για σεξουαλική εκμετάλλευση/διακίνηση ανηλίκων. Αυτοκτόνησε στη φυλακή τον Αύγουστο του 2019, σε ηλικία 66 ετών, ενώ περίμενε να δικαστεί.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα