Την κρατική ανώνυμη εταιρεία “ΚΑΥΟ” εξουσιοδότησε με απόφασή του το υπουργικό συμβούλιο της Αλβανίας, να παράγει και να εμπορεύεται όπλα, πυρομαχικά, τεχνολογικό εξοπλισμό, στολές και όλα τα είδη που χρειάζονται οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.
Όπως αναφέρει το himara.gr η δραστηριότητα θα περιλαμβάνει την παραγωγή και εμπορία προϊόντων προσαρμοσμένων στις ανάγκες της αλβανικής επικράτειας, καθώς και την παροχή υπηρεσιών προς τις δυνάμεις ασφαλείας, τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και τις κρατικές επιχειρήσεις που υπάγονται σε αυτές.
Βάσει της απόφασης η “ΚΑΥΟ” κάθε έξι μήνες θα δίνει στις αρμόδιες αρχές κατάλογο των προϊόντων και υπηρεσιών που θα μπορεί να προσφέρει.
Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι φορείς της άμυνας και της ασφάλειας που χρειάζονται προμήθειες θα πρέπει να απευθύνονται πρώτα στην «KAYO».
Εάν η εταιρεία δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις αιτήσεις εντός 30 ημερών, τότε οι αρμόδιες αρχές θα έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν σε ανοιχτές διαδικασίες διαγωνισμών ή προμηθειών.
Αν όμως η εταιρεία δηλώσει ότι έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες τότε με προχωρούν οι δύο πλευρές σε άμεση διαπραγμάτευση.
Η απόφαση αναθέτει την ευθύνη εφαρμογής της στην εταιρεία «KAYO», στα υπουργεία και στις δομές ασφάλειας και άμυνας, καθώς και στους εξαρτώμενους φορείς τους.

