Καταιγίδα αιτήσεων για το πρόγραμμα «Γέφυρα»

Περίπου 8.000 δανειολήπτες μπήκαν στην πλατφόρμα για την προστασία της κατοικίας τους. Αποδεκτό το 99,3% των αιτήσεων

Από τον Βασίλη Παπακωνσταντόπουλο

Σχεδόν 8.000 αιτήσεις «έκρυβαν» οι δύο πρώτες ημέρες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος «Γέφυρα», ενδεικτικό της αγωνίας των ελληνικών νοικοκυριών να προστατέψουν την κύρια κατοικία τους. Με διευρυμένα κριτήρια και πιο ευνοϊκούς όρους σε σχέση με τους προηγούμενους νόμους το πρόγραμμα φαντάζει ως η τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες δανειολήπτες, με το ενδιαφέρον να είναι πολύ μεγάλο.

Ειδικότερα, μέχρι χθες το βράδυ 7.931 πολίτες προχώρησαν ήδη στην οριστική υποβολή της αίτησης, μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (www.keyd.gov.gr). Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΓΔΙΧ, τη Δευτέρα, πρώτη μέρα λειτουργίας της πλατφόρμας, εισήλθαν 14.884 φορολογούμενοι, εκ των οποίων οι 13.178 συναίνεσαν στην άρση του απορρήτου τους και άρχισαν τη διαδικασία υποβολής της αίτησης. Από αυτούς, οι 3.988 προχώρησαν στην οριστική υποβολή της αίτησης (αριθμός που χθες σκαρφάλωσε στις 8.000). Σημειώνεται ότι μόλις το 0,7% των αιτήσεων κρίθηκε μη επιλέξιμο λόγω υπέρβασης των ανώτατων ορίων οικογενειακού εισοδήματος και 0,1% λόγω υπέρβασης του ανώτατου ορίου αξίας κύριας κατοικίας.

«Σε μόλις μιάμιση ημέρα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, o αριθμός των πολιτών που οριστικοποίησαν την υποβολή της αίτησής τους ξεπέρασε τον αντίστοιχο αριθμό που είχε καταγραφεί στο προηγούμενο πρόγραμμα στους 13 μήνες ισχύος του. Αυτό δείχνει πόσο αποτελεσματικό είναι το νέο πλαίσιο» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, καλώντας τους δυνητικούς δικαιούχους να αξιοποιήσουν αυτή την πρόβλεψη της Πολιτείας, κάνοντας αίτηση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος «Γέφυρα» μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧ, www.keyd.gov.gr. Εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, θα λάβουν την κρατική επιδότηση για συνολικά 9 μήνες. Η καταβολή της επιδότησης αρχίζει αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου αναστολής πληρωμών.

Στην ηλεκτρονική σελίδα της ΕΓΔΙΧ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικές ερωταπαντήσεις με παραδείγματα, καθώς και τον οδηγό χρήσης της πλατφόρμας, στον οποίο περιγράφεται βήμα βήμα, με εικόνες, η διαδικασία υποβολής της αίτησης. Για παροχή πληροφοριών, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στον τηλεφωνικό αριθμό 213.212.57.30, ώστε να κλείσουν (τηλε)συνάντηση και να εξυπηρετηθούν σε ένα από τα 50 Κέντρα – Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, τα οποία λειτουργούν πανελλαδικά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα