Κατέρρευσε το TAXISnet την τελευταία ημέρα υποβολής των δηλώσεων

Αντιμέτωποι με απίστευτη ταλαιπωρία ήρθαν όσοι επιχείρησαν να υποβάλουν φορολογική δήλωση χθες, τελευταία μέρα της σχετικής προθεσμίας, εκμεταλλευόμενοι την τριήμερη παράταση που είχε ανακοινώσει την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών. Το σύστημα της ΑΑΔΕ έπεφτε συνεχώς, παρά το γεγονός ότι ο όγκος των δηλώσεων δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί υπερβολικός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, οι δηλώσεις που δεν είχαν υποβληθεί έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής δεν ξεπερνούσαν τις 70.000, αριθμός που το TAXISnet δέχεται σχεδόν καθημερινά.

Η κατάρρευση του συστήματος της

ΑΑΔΕ χθες, τελευταία ημέρα υποβολής φορολογικών δηλώσεων, αποδίδεται από την Αρχή σε «υπερφόρτωση» του συστήματος, ο φόρτος όμως οφείλεται μάλλον σε άλλους λόγους και όχι στην υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Σε μια προσπάθεια να διευκολύνει όσους δεν κατάφεραν να μπουν έως τις 15.00, η εφαρμογή εμφάνισε μήνυμα ότι θα δεχόταν δηλώσεις χωρίς πρόστιμο έως τις 17.30. Η αδυναμία υποβολής δηλώσεων δεν ήταν η μόνη δυσλειτουργία του συστήματος, καθώς για όσες δηλώσεις υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δεν είχαν προσαρμοστεί στα συστήματα οι λήξεις ή οι πληρωμές οφειλών, με αποτέλεσμα οι λογιστές και οι φορολογούμενοι να βλέπουν άλλα από αυτά που ανέμεναν.

Από την ΑΑΔΕ διαβεβαίωναν ότι επρόκειτο για διαδικαστικό ζήτημα και έως χθες το βράδυ οι χρήστες του TAXISnet θα έβλεπαν αναρτημένα τα σωστά ποσά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα